IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Şubat 2020, 15:39   #1
Çevrimdışı
Bal
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşka yüklenen anlam değişti






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


14 Şubat Sevgililer Günü’ne sayılı günler kala gençlerin aşka bakışları yapılan anketle değerlendirildi. Peki günümüz gençliği için aşk ne ifade ediyor? Beykoz Üniversitesi’nin geleneksel ‘Aşk’ anketi bu soruya kapsamlı bir yanıt veriyor. Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından dokuzuncusu gerçekleştirilen “Gençlerin Aşka Bakışı 2020” konulu anket sonuçlandı.

İnternet ortamında gerçekleştirilen ankete 17-27 yaş arasındaki 1.152 üniversite öğrencisi katıldı. Katılımcıların yüzde 48.9’u kadın, yüzde 44.7’si erkek ve yüzde 6.3’ü LGBTİ bireylerden oluştu. Ankete katılanlar bu çalışmayı, “tüm cinsiyetlere karşı saygılı” olarak nitelendirdi.

Ankete katılan gençlerin yüzde 47.5’i ilk aşklarını 16 yaşın altındayken yaşarken, şu anda birine aşık olduğunu ifade eden gençlerin oranı yüzde 38.4 oldu.

Gençlerin Aşka Bakışı 2020 anketi, Prof. Dr. Nüket Güz önderliğinde gerçekleştirildi. Anketi değerlendiren Prof. Dr. Nüket Güz, söz konusu anketi geçmiş yıllarda da gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “Bu araştırmayı ilk olarak 2006 yılında Doç. Dr. Seher Er ile birlikte yaptık. 2006 yılında gençler aşkın anlamını yüzde 12 oranında “sevmek”, yüzde 6 oranında “tarifsiz duygu”, yüzde 5 oranında “tutku”, yüzde 3 oranında “acı-tatlı, yüzde 1 oranında “güven-para” olarak tarif ederken, 2020 yılında gençlerin 41.2’sine göre aşk, “sevgi ve saygı”, yüzde 27.3’üne göre dünyanın en tatlı mutluluğu; yüzde 12.1’ine göre ise zamanın durması” diyor.

Aşklarını yüz yüze ifade ediyorlar
Prof. Dr. Güz, 2006 yılında gençlerin sevdiklerine ilan-ı aşk etmek için yüzde 67 oranında “söz”ü yani yüz yüze iletişimi tercih ettiğini söylerken, “2020 yılında da gençlerin yüzde 35.1’i aşık olduğu kişiye hislerini yüz yüze ifade edeceğini belirtiyor. Güz, sözlerini şöyle sürdürüyor:
“Bu noktada ilginç olan şu: 2016 yılında gençler, hislerini yüzde 25 oranında telefon aracılığıyla iletmeyi tercih ederken, 2017 yılında yeniden 11 yıl öncesinin tercihlerine dönülerek aracılı iletişim yüzde 14.2 ile en düşük yoğunluklu seçenek olmuş. 2018, 2019 ve 2020 yıllarında ise aracılı iletişim tercih edilen bir seçenek değil. Gençler hislerini yüz yüze iletemiyorlarsa, davranışlarıyla belli etmeyi ya da “itiraf etmeyip içlerinde yaşamayı” tercih ediyorlar.”

“Kalbim yerinden çıkacak gibi atıyor”
Gençlere göre aşk, en iyi kalpte hissediliyor. Ankete katılan gençlerin yüzde 34.5’i aşık olduğunu kalp çarpıntısından anladığını belirtiyorlar. Gençler “Onu görünce kalbim yerinden çıkacak gibi atıyor” diye bu durumu ifade ediyorlar. Aşık olan gençlerin yüzde 16.1’i uyku uyuyamadığını ve sürekli onu düşündüklerini anlatıyorlar.
Ankete göre, gençlerin yüzde 26.7’si aşık oldukları kişiye “aşkım” diye hitap ettiklerini söylerken, “sevgilim” diyenlerin oranı ise yüzde 18.7.
Gençlerin yüzde 36.2’sine göre, aşk için yapılabilecek en büyük çılgınlık, tüm imkanlarından vazgeçmek. Aşık oldukları kişi ile bir çılgınlık yaparak gizlice evlenebileceklerini söyleyen gençlerin oranı ise yüzde 26.1.

“Hiçbir şeyden vazgeçmem!”
Anket çalışması sonuçlarına göre gençler, aşık oldukları kişi için sahip oldukları hiçbir şeyden vazgeçmek istemiyorlar. Ankete katılan gençlere aşık oldukları kişi için ailelerinden mi, paradan mı yoksa okul ya da işlerinden mi vazgeçecekleri sorulduğunda, gençlerin yüzde 51.9’u hiçbirinden vazgeçmeyeceklerini, yüzde 23.7’si ise paradan vazgeçebileceklerini belirttiler.

En güzel armağan ne?
Ankete katılan gençlerin yüzde 35.8’ine göre aşık oldukları kişiye verilebilecek en güzel armağan, el emeği bir ürün. Ankete katılan gençlerin yüzde 24.8’i, aşık olunan kişiye verilebilecek en güzel armağanın “kitap” olduğunu düşünürken, mücevher ise verilebilecek en güzel armağanlar arasında yüzde 8’lik oranla üçüncü sırada yer aldı.

Gençlere göre aşkın simgesi
Gençlere sorulan “Sizce aşkın simgesi nedir?” sorusuna verilen yanıtlar genellikle “kalp” oldu. Ayrıca gençler bu soruya, kırmızı, toprak kokusu, gökkuşağı, kelebek, su ve sevgilim yanıtlarını da verdi.



-Alıntı-

__________________


Artık benlesin bal.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 11 Şubat 2020, 15:56   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Aşka yüklenen anlam değişti




Evlenince de değişilmesin de mühim olan o sjs

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Şubat 2020, 16:01   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Aşka yüklenen anlam değişti




bence aşk çocuktan sonra başlar haberiniz olsun demedi demeyin evlenmeyin zxnczxç

__________________
Kahrolsun istibdat, kahrolsun zulüm! Yaşasın hürriyet, adalet, müsavat ve meşveret!
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
2020 anketleri, 2020'de aşk, anket, aşk haberleri, aşka bakış, aşkın anlamı, genc, sevgililer günü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yan Anlam Lcia Türkçe 0 27 Kasım 2014 20:12
Kartına Yüklenen Serveti İade Etti. Düş Haber Arşivi 0 05 Kasım 2013 11:18
Aşka Gel Aşka - Mehmet Coşkundeniz Sevda Aşk ve Sevgi Köşesi 0 12 Mayıs 2013 06:28
Anlam Burce Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 11 Nisan 2012 18:29