IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Kasım 2022, 06:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Empatik insanların en belirgin özellikleri




Empatik insanlarda, manyetik bir şeyler vardır; insanları kendilerine çeken bir güce sahiptirler. Size açılan bu insanlar, bunu neden yaptıklarını bilmezler – zaten önemli de değildir. Aşağıdaki 16 madde ile empatik insanların en belirgin özelliklerini açıklıyoruz.



1- Sıklıkla “çok hassas” ya da “çok duygusal” oldukları söylenir

Empatikler, “çok” şu ya da “çok” bu değildirler. Başkalarının fazla duygusallık olarak tanımladıkları şey, yalnızca duygularla temas halinde olma durumudur.



2- Yalan duymaktan hoşlanmazlar

Empatik insanlar, karşılarındaki kişinin yalan söylediğini bir bakışta anlayabilirler. İnsanların çoğu, kendilerine yalan söylenilmesinden nefret eder; ancak bir empatik için durum çok daha vahimdir.



3- Negatif görüntülerden doğrudan etkilenirler

Empatikler açısından, bir şeyi “hissetmemek” adeta imkânsızdır. Haberler, sosyal medyadaki şiddet hikâyeleri... Bunlardan mümkün olduğunca kaçınırlar. Dünyadaki acıların gayet farkındadırlar ve bunları her gün yüreğinde hissederler.



4- Kalabalıklarda bunalırlar

Empatikler, her türlü kişilik türünü kapsarlar. İçekapanıklık, dışadönüklük, her ikisi de bir arada mevcuttur. Ama yine de en dışadönüğü bile kalabalıkta kolaylıkla bunalır.



NEGATİF İNSANLARLA BAŞA ÇIKMANIN YOLLARI NEGATİF İNSANLARLA BAŞA ÇIKMANIN YOLLARI


5- Mutluluğu, iyileşme aracılığıyla bulurlar

Empatikler, yardım için yanınızdadır; size, iyileşmeye doğru rehberlik ederler. Tüm tavsiyelerinde olduğu gibi, bunları hayatınızı dâhilettiğiniz sürece, yardımcınız olurlar.



6- Uyarıcılara ve ilaçlara farklı şekilde tepki verirler

Kahve, çay, soda ya da enerji içeceği; kafein içerikli içecekler, daha kaygılı ve daha tedirgin hessetmelerine yol açar. Tecrübe ettikleri sayısız nahoş yan etki sebebi ile ilaç kullanmaktan da mümkün olduğunca kaçınırız.



7- Kendinleri dışında kimse olamazlar

Eğer dürüstlük ve gerçek arkadaşlık arıyorsanız, bulmanız gereken kişiler empatiklerdir. Kim olduklarını bilirler ve ileride olacakları kişiyi şimdiden kucaklarlar.


8- Neler yaşadığınızı bilirler, çünkü bunları sizinle birlikte yaşarlar

İyi hissetmiyorsanız, bunaltıcı bir üzüntü ve bunalım halindeyseniz ya da tedirginseniz, tüm bunları sizinle birlikte empatik arkadaşlarınız da yaşar. Empatiklerin değer verdikleri kişilerle aralarında bir bağ vardır.



9- Hayvanlarla aralarında özel bir bağ vardır

Empatikler, hayvanlara ‘sahip’ olmazlar; evcil hayvanları yoktur. Aile üyeleri vardır. Vahşi doğadaki hayvanlara baktıklarında, mükemmel ve saf ruhlar görürler. Herkesle olduğu gibi, onlarla da sohbet ederler.



10- Genelde yorgun ve bitkindirler

Empatikler yalnızca kendi kişisel duygularıyla ve zihinsel sorunlarıyla uğraşmazlar; herkesin sorunları ile ilgilenirler. Her gün insanların yanındadırlar; çevresindekilerin tecrübelerini özümser, işler ve rahatlarlar.



11- Tavsiyelerini istediğiniz zaman, söylediklerine kulak vermeniz gerekir

Empatikler, söylediğiniz her kelimeyi dinliyorlar ve kendilerini sizin yerinize koyup samimi tavsiyeler veriyorlar. Aslında size, yapmanız gerektiğini zaten bildiğiniz şeyleri söylüyorlar. O nedenle tavsiylerini ya alın ya da sormaktan vazgeçin.

12- Dikkatleri kolaylıkla dağılabilir

Çevrelerine olan aşırı hassasiyetlerinden kaynaklı olabilir ancak empatikler, odaklarını kolaylıkla yitirip dikkat kaybı yaşamaya meyillidirler. Bunun iyi bir yanı var: Empatikler, çoğu insanın fark etmeye vakit bile ayırmadığı küçük şeyleri fark eder ve takdir ederler.



13- Narsisizmden ciddi olarak nefret ederler

Empatikler, bir narsisti 1 km öteden saptayabilirler.



14- Belirli seslere aşırı derecede hassaslardır

Tiz bir ses, hafif bir vızıltı ya da yüksek sesler, empatiklarin canını sıkabilir. Yalnızca seslere değil, aynı zamanda da dokulara, kumaşlara ve parlak ışıklara karşı da duyarlıdırlar. Hafif sesleri, yumuşak dokunuşları ve hassas tatları yoğun bir şekilde hissederler.



15- Mükemmel dinleyicidirler

Önemsiz görünen şeylerden, değişim yaratan büyük olaylara; empatiklere hayatınızdaki her şeyi anlatabilirsiniz. Empatikler, dinlemekten fazlasını yapacaklardır – maceranızda size eşlik edecek, tüm iniş çıkışları sizinle birlikte tecrübe edeceklerdir. Dahası, yargılanma konusunda endişe duymanıza gerek olmayacak çünkü sizi incitmek değil, size yardımcı olmak isterler.



16- Elektronik cihazlar, empatiklerin yanında farklılaşır

Evet, kulağa biraz tuhaf gelecek; ama oluyor işte. Elektronik cihazlar, empatiklerin yanındayken yaramazlık yapmaya başlıyorlar. Bilgisayarlar bozuluyor, arabalar arıza yapıyor, telefonların şarjı bitiyor.





Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ruhu güzel insanların ortak özellikleri Hesna IF Sözlük 4 17 Mayıs 2022 07:45
Türkiye’nin En Belirgin Özellikleri Nelerdir? Sarya Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 29 Mayıs 2021 13:49
Empatik insanların en belirgin özellikleri Hesna Aşk ve İlişkiler 0 23 Eylül 2018 09:42
Kadınların En Belirgin Özellikleri Liaaa Ah Kadınlar 1 17 Mayıs 2012 14:14
Empatik misiniz? AngeLus IF Ekstra 0 24 Ağustos 2010 22:46