IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Mayıs 2012, 21:47   #1
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sarışınlar mı , Esmerler mi?




SARIŞINLAR MI, ESMERLER Mİ?

Yüzyıllardır bu soruya kesin bir cevap bulunmadı. Sarışınlar mı, esmerler mi daha çekici, güzel? Bazıları erkeklerin sarışınlardan hoşlandıklarını ama esmerlerle evlendiklerini iddia ederler, kimileri de erkeklerin daima sarışınları tercih ettiklerini savunurlar.

Marilyn Monreo' nun ünlü komedi filmindeki gibi 'Erkekler Sarışınları Sever' derler yani...



Peki ama kim haklı? Ünlü sarışınlara ve esmerle bakalım, dünyanın en ünlü sarışınları geçmiş yıllardan, günümüze doğru sırayla gelirsek, Marilyn Monreo, Brigitte Bardot, Catherine Deneuve, Ursula Andress, Doris Day, Grace Kelly, Michelle Pfeiffer, (ilk Charlie'nin Melekleri dizisinden)Farrah Fawcett, Kim Basinger, (ABBA grubunun İsveç'li solisti)Agnetha Faltskog, Goldie Hawn, Madonna, Britney Spears, Claudia Schiffer, Julia Roberts, Sharon Stone...bizden ise Filiz Akın, Ahu Tuğba, Banu Alkan ilk akla gelenler..

ünlü masal kahramanlarından Cindrella (Külkedisi), Rapunzel, Alis Harikalar Diyarı'nın Alis'i, Barbie bebek ve Cindy bebek de dünyaca ünlü sarışınlar arasında...

Yani liste bayağı kabarık...



Esmerlere gelince, dünyaca ünlü esmerler de az değil, ama galiba masal kahramanlarının çoğu sarışın, esmer masal kahramanı olarak Pamuk Prenses var..

Dünyaca ünlü esmer film yıldızları ise yine geçmiş yıllardan başlarsak, Elizabeth Taylor, Ava Gardner, Veronica Lake, Maureen O'Hara, Greta Garbo, Olivia de Havilland, Vivien Leigh, Sophia Loren, Claduia Cardinale, Victoria Principal, Sandra Bullock, Liz Hurley, Winona Ryder, Victoria Beckham, Catherine Zeta JonesTürkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Hülya Avşar, Defne Samyeli, ve esmer iki de dünya güzelimiz Jülide Ateş ile Azra Akın ilk akla gelenler..

Ama dünya güzellik yarışmalarında genellikle esmerlerin kazandığı da biliniyor.



Peki niye çoğu kadın sarışın olmaya çalışıyor?



Bu sorunun cevabı zaten başlığın da cevabı olacak galiba...ben düşündüğüm zaman bu soruya şöyle bir yanıt buldum: Olay basit bir fizik, tabiat kuralıyla ilgili....şöyle ki, açık renkler güneş ışınlarını yansıtır, koyu renkler ise yansıtmaz, yutar. Dolayısyla bir renk ne kadar açıksa, ışığı da o kadar çok yansıtır. İşte işin sırrı, yani sarışınlığın çekiciliği de burada gizli: Sarı saç ve beyaza yakın ten rengi güneşin ışığını yansıtıyor, dolayısıyla sarışınlardan ışık saçılıyor, hoş olan, cazip olan bu..ışık yansıtan her şey insanın gözüne hoş, çekici gelir, çocuklar da parlak şeyleri severler tıpkı onun gibi



Ama bu esmerlerin güzel ya da hoş olmadığı anlamına asla gelmez tabii...



En iyisi siz kendiniz karar verin, aşağıda sarışın ve esmer güzellerin resimlerine bakarak...

SARIŞINLIĞIN TARİHİ



Sarışınların son Buzul Çağından, 10-11.000 yıl önce dünya üzerinde görüldüğü sanılıyor. Daha önce, Avrupalıların saçları ve gözleri koyu renkmiş.

Daha ilginci, Kanadalı antropolog, Peter Frost'un araştırmasına göre, erkek nüfusun seyrek olduğu o dönemlerde, erkekler sarışın kadınları daha beğenmeye başlamışlar ve rekabeti sarışınlar kazanmış, sonuç olarak da sarışınların nüfusu Avrupa'da hızla artmaya başlamış.



İnsan Genlerinin Tarihi ve Coğrafyası adlı kitaba göre (1994), sarışınlar M.Ö 3000 civarında, Litvanya'da çok baskın olarak bulunuyormuş, buradan da yine cinsel tercihle İskandinavya'ya yayıldığı düşünülüyor. Çünkü, erkekler sarışın kadınları daha beğeniyorlarmış.



Gelelim sarışınlıkla ilgili diğer bilgilere, sarışın doğan bebeklerin saçları daha sonra koyulaşıyor, bu yüzden Marilyn Monreo'nun bile bebekkenki sarı saçlı resmine karşın, gençkızlığındaki resimlerinde saçlarının koyu renk olduğunu görenler onun doğal sarışın olmadığını sanabilirler ama hayır, Marilyn Monreo doğal bir sarışın.



Günümüzde sarışınlık, Kuzey Avrupa ülkeleri (özellikle Hollanda, İngiltere), İskandinavya, Baltık ülkeleri ve Rusya'da çok yaygın. Güney Avrupa'da ise sayıları daha az. Kuzey İtalya'da biraz daha çok görülüyorlar.

Daha ilginci, Avustralya yerlileri olan Aborjinlerde de kahverengimsi sarı saç görülmüş. İspanyol kaşifler, 14. y.y'da Kanarya adalarında da sarışın, mavi gözlü insanlara rastlamışlar.

Irkçı Nazi Almanya'sında Nazi'ler Polonyalı sarışın çocukları Almanlaştırmak üzere seçiyorlarmış! Çünkü o talihsiz dönemde, sarışınlık üstün(!) Aryan ırk olarak görülüyormuş.



Sahi bir de gerilim filmlerinin dahi yönetmeni Alfred Hitchcock'un 'sarışın'lara olan tutkusu var..hemen tüm filmlerinde sarışın oyunculara başrol vermişti...Grace Kelly, Tippi Hedren, Kim Novak, Doris Day gibi...



Son olarak, şakayı seven birileri, 2002 yılında tüm dünyayı 'bilim adamlarının araştırmasına göre, sarışınların nesli tükeniyor' diye iyi kandırmış! Sarışınların neslinin tükendiği filan yokmuş. Duyurulur.



peki, ERKEKLER GERÇEKTEN

SARIŞINLARI MI TERCİH EDİYOR?



İngiltere'de yapılan bir anket, erkeklerin sevgili ve metreslerinde sarışınları tercih ettiğini ortaya çıkartırken, kadınların en az beğendikleri erkek tipinin ‘kızıl’ saçlı erkekler olduğunu da ortaya çıkartmış. Erkekler, önce sarışın bir kadınla çıkmak istediklerini belirtmişler ama konu evliliğe gelince, cevaplar değişmiş. Kadınlar ise koyu renk saçlı erkekleri tercih ettiklerini söylemişler. Kızıl saçlı erkekleri ise sadece %2 kadın tercih etmiş.



Kadınların %37’si esmer erkekleri, %29’u açık kumral erkekleri, %16’sı sarışın erkekleri tercih etmiş. Erkeklerin %26’sı sarışın kadınların mükemmel aşıklar olduklarını düşünürlerken, %10’u esmerlerden yana oy kullanmış. Metres konusundaysa erkeklerin %37’si sarışın kadınları tercih etmiş, sonra %22 ile kızıl saçlılar, %13 ile esmerler ve %6 ile açık kumrallar gelmiş.



Konu evliliğe geldiğinde, erkeklerin %30’u nikah töreninde yanlarındaki kadının esmer olmasını tercih etmiş, %27’si açık kumral, %15’i sarışın ve %7’si kızıl saçlı kadınlarla evlenmek istediklerini söylemişler. Portsmouth Üniversitesi’ndeki bir psikolog, “Anket sonuçları çok ilginç, erkekler uzun dönemli ilişkiler için, güven duyacakları mutlu bir evlilik için esmerleri tercih ediyorlar” demiş...

evet, siz ne dersiniz? Sarışınlar mı, esmerler mi?

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
sarıŞınlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sarışınlar Burce Fıkra 0 01 Nisan 2012 23:19
sarışınlar MoHaC Fıkra 4 06 Mart 2012 12:50
Esmerler Nasıl Makyaj Yapmalı N999 Makyajın Püf Noktaları 1 13 Şubat 2012 02:32
Sarışınlar daha çok eğlenir! pyracantha Haber Arşivi 3 17 Aralık 2010 08:29
Esmerler için makyaj sırları Dilara Makyajın Püf Noktaları 0 21 Eylül 2010 14:42