IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sarya

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Kasım 2021, 12:09   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnternetten aşk çıkar mı?




SANAL VS GERÇEK

İnternette başlayan ilişkinin en kötü sonucu tarafların birbirini gördüğünde yaşayacakları hayal kırıklığıdır. Fotoğraf ve videolar sizi kandırabilir. Sanal dünyada sunulan bilgiler de farklı olabilir. Amaç mükemmel bir tablo yaratarak, kişiyi etkilemektir. Sizin de kafanızda bir prototip varsa “Hah tam aradığım kişi” diyebilirsiniz. Ancak karşı karşıya gelindiğinde gerçek gözler önüne serilir. Sanal dünyada kafanızda yarattığınız hayal kahramanı sizin için artık sıradan biridir.

HEP BİR YANI EKSİK

Sanal dünyada yaşadığınız aşkın bir çok unsuru eksiktir. Ona dokunamayacaksınız. İçinizde sürekli, “Keşke yanında olsaydım” duygusuyla yaşayacaksınız. İlk anlarda yaşadığınız coşku, yerini ulaşamamaktan kaynaklanan bir monotonluğa bırakacak.

ÇEKİNGENLERE İLAÇ

Bütün zorluklarına, olumsuz koşullarına rağmen sanal dünyanın bazı avantajları da var. Burada yazılan her şeyi kaydedip tekrar tekrar okuma şansınız var. Hatta karşı cins karşısında tutuk olanlar, sanal dünya sayesinde cesaretlenebiliyor. Bir kıza ya da erkeğe, “Merhaba” bile demeye çekinenler, sanal dünyada aşk şiirleri yazabiliyor, art arda yüzlerce kez “Seni seviyorum” diyebiliyor. Sanal dünyayı sadece bir tanışma ortamı olarak görmekte fayda var. Ona karşı hislerinizin derinleştiğini anladığınızda bu ilişkiyi gerçek dünyaya taşımalısınız.

KAFANDA BÜYÜTME

Ayrıca karşınızdakini kafanızda fazla büyütmemeniz gerekiyor. Böylece karşılaştığınızda olası bir hayal kırıklığının etkisini azaltabilirsiniz. Siz de kendinizi anlatırken, abartıdan ve yalandan kaçının. Arkadaşlığınız aşka dönüşürse, yalanlarınız ortaya çıkacaktır.

GÜVEN MESELESİ

İnternette tanışılan birine güvenilir mi? Bazen. Onunla aranızdaki iletişime bağlı bu. Sizinle sadece internette görüşüyor ve buluşmamak için bahaneler üretiyorsa güvenmeyin. Ya evlidir ya da internette sizin gibi konuştuğu onlarca kişi vardır. Ama tanıştıktan sonra sizinle buluşmaya can atıyorsa, buluştuktan sonra ilişkisini devam ettirmek için çabalıyorsa, gerçek hayatta bulduğunuz sevgiliden farkı yoktur. Bazen internette daha görüşmeden “Seni çok seviyorum” deniyor. Hadi bunu hoş karşılayalım. Ama hiç görmeden evlilik teklif eden bile var. Sizi görmeden biri evlenme teklif ediyorsa o daha evliliğin ne olduğunu bilmiyor demektir. Ondan mutlaka uzak durmalısınız. Bir ekranın arkasında yazan ve yazdıklarının kaçta kaçının doğru olduğu bilinmeyen birinin yaptığı evlilik teklifine sadece gülüp geçin.

NİYE ESKİSİ GİBİ DEĞİL?

Bir yerden sonra yazışmak yetmez oluyor. İnsan konuşmak, yan yana oturmak, dokunmak, kokusunu içine çekmek istiyor. Yaz, yaz nereye kadar? Gün gelecek kelimeler tükenecek ve yazıların arkası kesilecek. Tabii bunun altında başka şeyler de aranabilir. Sizden sıkılmış ve internette başka birini bulmuş olabilir. Ya da artık bu ilişkiyi bitirmek istiyor ama bunu söyleyemiyor olabilir. İletişim kurmayarak sizi kendisinden soğutmaya çalışıyor da olabilir. Her iki durumda da bazı şeylerin eksikliği göze çarpıyor. İlişkinin internet üzerinden yürütülmesi bir süre sonra işi çıkmaza sokuyor

__________________
Son pişmanlık rakının yanında meze olur ✌
..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
internetten aşk çıkar mı?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ayrılıkla kadınlar nasıl başa çıkar, erkekler nasıl başa çıkar? Feronia Aşk ve İlişkiler 3 27 Ağustos 2018 00:45
İnternetten Para Kazanma Yolları: İnternetten Nasıl Para Kazanılır? ZooM İnternetten Para Kazanma Yolları 2 26 Şubat 2018 12:32
İnternetten öp beni! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 19 Şubat 2012 22:23
İnternetten savaşıyorlar! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 29 Eylül 2011 23:01
İnternetten Üniversite Heidi YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 17 Mayıs 2008 13:14