IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ocak 2023, 15:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2 psikolog ilişkileri başarılı kılan 1 numaralı sırrı açıklıyor




Açıklamaları şöyle:

Bir çift birbirine döndüğünde, “bağlantı teklifleri” dediğimiz şeyi yapar ve yanıtlarlar. Teklifler, adınızı söyleyerek dikkatinizi çekmeye çalışmak gibi küçük şeylerden, daha derin ihtiyaçların karşılanması gibi büyük şeylere kadar değişebilir.

En mutlu çiftler, eşlerinin bir teklifte bulunduğunu fark edecek kadar anlayışlı. Gerekirse o an yaptıklarını bırakıyorlar.

İşte bir örnek: Eşiniz, telefonunu kaydırarak, “Ah, bu ilginç bir makale” diyor.

Üç yoldan biriyle yanıt verebilirsiniz:

-Yönelerek: Yani bu bağlantı teklifni kabul ederek: Aaa evet... Ne hakkında? bağlantı kurma girişimlerine katılarak: “Oh evet? Bu ne hakkında?”
-Görmezden gelerek: İkinci yanıt görmezden gelmek olabilir... Örneğin ekranınıza bakarken üzerinde çalıştığınız e-postayı yazmaya devam ediyorsunuz.
-Tepki gösterek: Sinirli veya öfkeli bir şekilde bağlantı kurma girişimlerini durdurarak: “Çalışmaya çalıştığımı göremiyor musun?”

Doktor çifte göre bu dönme, yönelme eylemi kalıcı bir ilişkinin temelini güçlendirmeye yardımcı olan sevgi ve ekip çalışması duygusu oluşturuyor. Tabii ki bu her an olmayabilir.

Ancak psikolog çift "Laboratuvar çalışmamıza göre en az altı yıl birlikte kalan çiftler, zamanın %86′sında birbirlerine yöneldiler. Boşananlar sadece %33 oranında" diyor.

Önerdikleri yöntemler ise şöyle ve "Çıkıyorsanız ve sırada ne olduğunu merak ediyorsanız ya da 50 yıldır evliyseniz, bu uygulamalar size yardımcı olacaktır. Tek ihtiyacınız olan denemeye istekli olmak" diyorlar.

10 DAKİKALIK BİR CHECK'IN YAPIN
Dinleyebileceğiniz ve acelenizin olmayacağı bir zaman seçin. Sabah, işten önce kahve içerken veya akşam çocukları yatırdıktan sonra olabilir.

Onlara şu basit soruyu sorun: “Bugün benden istediğin bir ihtiyacın var mı?”

Bu, eşinizin ihtiyaçlarını düşünmesini sağlar ve yanında olmak istediğinizi gösterir. Ayrıca, neye ihtiyaçları olduğunu belirtirlerse, olumlu yanıt vermeye çalışacağınız konusunda onlara umut verir. Partnerinizin ihtiyaçlarını karşılamak için gerçekten çaba gösterin.

'BOZUK PARA BİRİKTİRMEK GİBİ'
Her olası bağlantı veya etkileşim anını değerli bir şey olarak düşünün, bozuk para biriktirmek gibi. Bağlantı kurmak için şu davetlere dikkat edin:

Göz teması
Bir gülücük
Bir iç çekiş
Yardımınızı veya ilginizi doğrudan istemek
“Günaydın” veya “İyi geceler” demek
Bir iyilik istemek
Size yüksek sesle bir şey okumak: “Hey bunu dinler misin"
Bir şeyi işaret ederek: “Şuna bak!”
Başka bir odadan seslenmek
Üzgün görünmek
Fiziksel olarak ağır bir şeyi kendi başına taşımak
Sinirli görünmek
HENÜZ PES ETMEYİN
-Size birlikte yapmak için bir teklifte bulunursa ve siz müsait değilseniz: Talebi görmezden gelmeyin. Neden müsait olmadığınızı kısaca açıklayın: “Bunu gerçekten çok isterdim ama şu anda [X] yapmam gerekiyor. Toplantımı bitirdikten sonra bunun hakkında konuşabilir miyiz?

-Siz bir teklifte bulunuyorsanız ve yanıt gelmiyorsa: Denemeye devam edin. Ancak bu bir kalıpsa, şunu belirtin: “Eleştiri yapmak istemiyorum ama sana ulaşmaya çalışıyorum. Şu anda yanıt vermeni engelleyen ne var?” (Meşgul, stresli veya bunalmış olabilirler.)

-Olumsuz bir teklif yapıldığında: Partnerinizin teklifi bazen bir kavga çıkarmaya çalışıyormuş gibi gelebilir (örneğin, “Bu gece bir kez olsun akşam yemeği hazırlamak aklınıza gelmez, değil mi?”). Olumsuzluğu görmezden gelin ve daha derin, gizli teklife yanıt verin: “Anlıyorum, çok yorgunsun. Akşam yemeği hazırlayıp seni dinlendirmeyi çok isterim

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
55 Numaralı Mezarın Sırrı Afrodit Tarih 0 22 Eylül 2013 20:13
İş hayatında başarılı olmanın 7 sırrı Zen Kişisel Gelişim 0 17 Kasım 2012 22:49
Daha başarılı ve mutlu bebeklerin sırrı yoSun Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Nisan 2011 14:31
Başarılı olmanın 10 büyük sırrı! Gravity Serbest Kürsü 0 29 Haziran 2008 16:55