IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2014, 01:09   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Asp Net Web Siteleri – Motor Satış Sitesi




Motor Satış Sitesi Sitenin Çalışması


Anasayfa
Karşımıza ilk gelen sayfa Default.aspx sayfasıdır. Bu sitenin ana sayfasıdır. Burada sol üstte logo, sağ üstte Giriş ve Sepet linkleri bulunmaktadır. Bunların hemen altında menüler bulunuyor. İçerik alanında resimlerin veri tabanından geldiği js ile yapılmış dev bir slider mevcut. Onun hemen altında sağ ve sola giden mevcut markalarımızın logoları bulunuyor. Buradaki logolara tıklayarak ilgili markaya ait ürünler listelenir. Footer alanında site sahiplik yazısı, ana sayfa linki, hakkımızda sayfası linki ve admin paneline yönlendiren bir link bulunuyor.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hakkımızda Sayfası
Bu sayfada firmaya ait bilgiler mevcuttur. Burası el ile doldurulmuştur.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ürün Detay Sayfas
Bu sayfada ürün sayfasından seçtiğimiz ürünün ayrıntılı bilgileri görüntüleniyor. İçeriğin solunda ürünün resmi bulunmaktadır. Bu resme tıkladığımızda resmin büyük hali açılır. Bu olay js ile yapılmıştır. Resmin sağında ürün adı, fiyatı özelliği ve miktar belirterek sepete eklememizi sağlayan buton bulunmaktadır. Ürün özellikleri kısmında ürüne ait bazı özellikler yazmaktadır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Markalarımız
Vertical (Dikey) şekilde içeriğin solunda konumlanmış markalar vardır. Buradan hangi markaya tıklarsanız o markaya ait bütün ürünler listelenir. Yani üst menüden scoterr a tıklayıp soldan kanuni tıkladığınızda markası kanuni olan scooter modeller gelmez. Burası ayrı bir menü olarak tasarlanmıştır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İletişim Sayfası
Bu sayfada firmaya ait iletişim bilgileri ile firmaya yollayabileceğimiz mesaj seçeneği bulunmaktadır. Kişi buradan bir mesaj yolladığında mesaj bilgileri veri tabanına kaydolur.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Gelişmiş Arama Sayfası

Buradan ister anahtar sözcük girerek istersek bizim belirlediğimiz kriterlere göre veri tabanından gelen ürünleri listeleme seçenekleri mevcuttur.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sepet Sayfası
Burada eklediğimiz ürün ya da ürünlerin miktarıyla birlikte toplam fiyatını görebiliriz. Ayrıca miktarı değiştirip güncelle dediğimizde ürün miktarı güncellenir. Sil dediğimizde ürün tamamen silinir. Siparişi onayla dediğimizde eğer giriş yapmadıysak yani Session değerleri boş ise bizi giriş ekranına yönlendiriyor. Eğer giriş yapılmışsa sepeti veri tabanında ilgili tabloya ürünleri adetleriyle beraber ekler.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Giriş Yapma ve Kayıt Olma Sayfası
Bu sayfada kullanıcının giriş yapabilmesi ve siteye yeni giren birinin üye olması sağlanmaktadır. Kullanıcı giriş bilgilerini doldurup giriş butonuna tıkladığında bu bilgiler veri tabanındaki bilgiler ile kontrol edilir ve eğer doğruysa Session değişkenlere aktarılıyor. Yanlışsa bir hata iletisi veriyor. Kayıt ol seçeneğinde ise bir kullanıcıya ait temel bilgilerin doldurulması gerektiği alanlar mevcuttur. Bu alanları bazılarını doldurmak zorunlu, bazılarını uygun formatta (Örn: E_mail) doldurmak zorunludur. Kayıt ol butonuna tıkladığımızda bilgiler uygun biçimde ve eksiksiz doldurulmuşsa bunu veri tabanındaki ilgili tabloya kaydeder. Eğer bir yanlışlık varsa yanlışlık olan kısmı gösterir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Admin Panelinin Çalışması
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Login Sayfası
Bu sayfada karşımıza bizden yönetici parolası ve şifresini girmemiz isteniyor. Eğer bu bilgiler veri tabanındaki bilgiler ile uyuşuyorsa admin paneline giriş sağlanıyor. Eğer uyuşmuyorsa hata mesajı veriyor.

Markalar Sayfası

Bu sayfada veri tabanımızda olan tüm markalar listeleniyor. Burada ilgilinin markanın sağında bulunan sil seçeneği ile markayı veri tabanınından silmemiz sağlanıyor. Düzenle seçeneğine tıkladığımızda karşımıza o markaya ait bilgileri düzenleyebileceğimiz bir ekran geliyor.

Marka Ekle Sayfası
Bu sayfada veri tabanımıza yeni bir marka ekleyebilmemizi sağlayan alanlar mevcuttur.

Ürünler Sayfası
Bu sayfada açılır listeye veri tabanındaki markalar geliyor. Buradan bir marka seçimi yaptığımızda o markaya ait ürünler listeleniyor. Burada ilgili ürünün sağında bulunan düzenle seçeneğine tıkladığımızda karşımıza o ürüne ait bilgileri düzenleyebileceğimiz ekran geliyor. Sil seçeneği ile ürünü veri tabanından silmemiz sağlanıyor. Resim ekle seçeneğine tıkladığımızda o ürüne ait extra resim ekleyebileceğimiz bir ekran açılıyor. Resimlere tıkladığımızda o ürüne ait eklediğimiz extra resimler listeleniyor. İlgili resmin sağında bulunan düzenle seçeneği ile resmi yeni bir resim ile değiştirebileceğimiz bir ekran geliyor. Sil seçeneğine tıkladığımızda veri tabanından o resmi silmemiz sağlanıyor.

Ürün Ekle Sayfası
Bu sayfada veri tabanımıza açılır listelerden seçtiğimiz marka ve menüye yeni bir ürün ekleyebilmemizi sağlayan alanlar mevcuttur.

Slider Resimler Sayfası
Bu sayfada ana sayfamızda bulunan slidera ait resimler bulunmaktadır. Resmin sağında bulunan düzenle seçeneği ile resmi yeni bir resim ile değiştirebileceğimiz bir ekran geliyor. Sil seçeneğine tıkladığımızda veri tabanından o resmi silmemiz sağlanıyor.

Slider Ekle Sayfası
Bu sayfada sliderımıza yeni bir resim ekleme ve resme link verme alanları mevcuttur.

Admin İşlemleri Sayfası

Bu sayfada sitemize yeni bir admin ekleme alanları ile var olan bir adminin bilgilerini düzenleyebileceğimiz ve bu admini silebileceğimiz alanlar mevcuttur.

Sepet İşlemleri Sayfası
Bu sayfada istersek belirli bir tarihe ait sepetleri listeleyebiliriz. Tüm satışlar dediğimizde veri tabanında bulunan bütün sepetler listelenecektir. İlgili sepetin sağında bulunan incele seçeneğine tıkladığımızda o sepete ait ürün ve tutar bilgileri görüntülenmektedir. Bu olay js ile yapılmıştır. Düzenle seçeneğine tıkladığımızda karşımıza sepetin ödeme türü vb. gibi bilgilerini güncelleyebileceğimiz bir ekran geliyor.

Üye İşlemleri
Bu sayfada sitemize üye olan bütün kullanıcılar listelenmektedir. İlgili kullanıcının sağında bulunan düzenle/incele seçeneği ile kullanıcıya ait bilgileri görebileceğimiz ve bu kullanıcıyı aktif yapabileceğimiz bir ekran geliyor. Sil seçeneğine tıkladığımızda o kullanıcıyı sistemden tamamen kaldırmamız sağlanıyor.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
asp, motor, net, satıŞ, siteleri, sitési, web,


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2012 Kawasaki Motor Parekende Satış Fiyatları Belli Oldu Liaaa Perakendecilik 0 16 Mayıs 2012 02:58
Türk Satış Ortaklığı Siteleri (Tüm Liste) YabanciAdam İnternetten Para Kazanma Yolları 5 07 Ağustos 2008 02:51