IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Eylül 2020, 17:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünya Bankası, Azerbaycan ve Ermenistan Savaşırken Her İkisinin




Dünya Bankası, Azerbaycan ve Ermenistan Savaşırken Her İkisinin Para Birimine Karşı da Değer Kaybetmeyi Başaran TL'yi İncelemek Üzere Heyet Gönderiyor...

Azerbaycan ve Ermenistan arasında hafta sonu başlayan çatışmalar sürerken, gözler 24 saat içerisinde her iki ülkenin para birimine karşı da ortalama 1.5 puan değer kaybeden Türk Lirası'na çevrildi. Konuyla ilgili olarak Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada, durumun yılbaşından bu yana yaşadığı %25'lik değer kaybıyla 2020'nin en kötü performans sergileyen para birimi ünvanını elinde bulunduran TL için bile şaşırtıcı olduğu ve yerinde detaylı inceleme için Türkiye'ye bir heyet gönderileceği belirtildi.

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Auguste T. Kouame, "Hadi Euro, Dolar, Sterlin falan neyse. Papua Yeni Gine Kinası'na karşı değer kaybını da bir noktaya kadar anlayabiliyorum ama yanıbaşında savaşan iki ülkenin para birimine karşı hem de 1.5 puan değer kaybetmek nedir? Nasıl başardılar gerçekten hiçbir fikrim yok." sözleriyle yaşadığı şaşkınlığı ifade ederken, ekonomi literatürüne geçecek bir vakayla karşı karşıya olduklarını belirtti.

Azerbaycan Manatı ve Ermenistan Dramı'nın da pazartesi itibariyle küresel piyasalarda ABD Doları karşısında değer kaybı yaşadığına ancak zaten ekonomileri sallantıda olan bir de üstüne savaşa girip seferberlik ilan etmiş 2 ülkenin para birimleri olarak onların yaşadığı kaybın bile 0.3 - 0.4 puan civarında kaldığına dikkat çeken Kouame, "Aynı sürede TL'ye bakıyorsunuz 1.8 puan değer kaybetmiş. Bölgedeki gerilimden etkilendiler desek, lan gerilimin direkt tarafları bile bu kadar olumsuz etkilenmiyor. Bunlara noluyor belli değil" ifadelerine yer verdi.

"Hiç yönetmeseler bundan daha iyi olur"

Bir soru üzerine, mevcut durumu jeopolitik risklerle ya da Türkiye ekonomisinin kırılganlığıyla açıklamanın zor olduğunu belirten Kouame, şunları kaydetti:

"Evet belki Türkiye ekonomisinin başında daha faiz-enflasyon ilişkisini bile bilmeyen bir Cumhurbaşkanı ve powerpoint sunumu yapmak dışında ne bildiği meçhul damadı var. Evet, Merkez Bankası da direkt bunlardan emir alıyor, açıklanan hiçbir veriye kimse inanmıyor. Evet, döviz rezervlerine bakınca 1 yıl içindeki dış borçlarını nasıl ödeyecekleri büyük bir soru işareti falan ama mevcut durum öyle kötü yönetimle bilmemneyle açıklanabilecek gibi değil artık. Ülkeyi hiç yönetmesen, kendi başına bıraksan, kimse bir şeye karışmasa bile ekonomi bundan daha iyi olur. Burada artık beceriksizlikte başka bir şey var. Sadece ne olduğunu henüz bilmiyoruz..."

Önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelecek olan heyetin ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası yetkilileriyle görüşerek TL üzerindeki gizemi aydınlatmaya çalışacakları açıklanırken, hazırlanan raporun ibret olsun diye tüm dillere çevrilerek Dünya Bankası'nın internet sitesi üzerinden yayınlanacağı da son olarak gelen bilgiler arasında. zaytung.com


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
azerbaycan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Azerbaycan’dan Ermenistan’a büyük darbe Seth Haber Arşivi 1 07 Ağustos 2014 12:37
Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma! Seth Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2014 13:51