IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ekim 2020, 15:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uzaktan Eğitimde Yaşanan Sıkıntılar




Uzaktan Eğitimde Yaşanan Sıkıntılar, Cengiz-Kolin-Limak-Kalyon Dörtlüsünü Endişelendiriyor: ''Bu çocuklardan 150 milyar doları nasıl tahsil edicez?'''

Kamu-Özel İşbirliği projelerinden aldıkları ihalelerle Türkiye'den önümüzdeki 25 yılda 150 milyar dolardan fazla alacaklı konuma gelen Cengiz-Kolin-Limak-Kalyon dörtlüsü, çocukların bu borcu ödeyebileceğinden kuşkulu.

Pandemi nedeniyle 2 dönemdir okullarından ayrı kalan ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerinin uzaktan eğitimde yaşadıkları sıkıntıları yakından takip ettiklerini belirten başarılı dörtlü, "Umuyoruz ki genç kardeşlerimiz okullarını bir an önce başarıyla bitirip ayda 300 dolara haftada 50 saat çalışacakları birer iş bulup bize olan borçlarını ödemeyi başarırlar. Ama böyle uzaktan ekrana baka baka nasıl olacak o iş bilemiyoruz" sözleriyle endişelerini dile getirdiler.

"Herkes aklını başına toplasın"

EBA sisteminde yaşanan arızalar, bir çok öğrencinin bilgisayar ve yeterli internet bağlantısı gibi imkanlardan yoksun olması gibi sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini belirten AK Parti'nin sevilen müteahhitleri, ortak açıklamalarında şu ifadeler yer verdiler:

"Hadi bunlar aşılsa bile çocukların eğitimden ne kadar verim alabildiği de kuşkulu. Maalesef bir çoğunun aklı beş karış havada. Orada öğretmeni bir şey anlatıyor, bu dinler gibi yapıp diğer pencerede oyun oynuyor. Bağlantı kesildi bahanesiyle dersten kaytaranlar, ekrana sabit resmini koyup öğretmenini kandıranlar, bunlar hep bizim kulağımıza geliyor. Böyle gitmez. Ya bir an önce herkes aklını başına toplasın ya da artık yüz yüze eğitime geçilsin. O kadar inşaatı maliyetinin 10 katına yaparken bu ülkenin geleceği olan ucuz iş gücü gençlerimize güvendik. Yüzümüzü kara çıkarmayın..."

Ailelere ve öğretmenlere önemli görev düşüyor

Çocukların bilinçlendirilmesi konusunda özellikle ailelere ve öğretmenlere önemli görevler düştüğüne dikkat çeken Cengiz-Kolin-Limak-Kalyon konsorsiyumu, son olarak şu ifadeler yer verdi:

"Bu çocuklara bize olan borçlarını akıllarına iyice oturacak şekilde anlatmanız gerekiyor. Gerekiyorsa her gece uyumadan önce masal okur gibi ihale şartnamelerini okuyun. Hocalarımız da mesela minik yavrularımıza her gün 150 milyar doları o günkü kurla çarparak TL'ye çevirme ödevi verebilir. Alacaklarımızın dolar cinsinden olduğunu, uluslararası mahkemeler tarafından güvence altında olduğunu da düzenli olarak hatırlatın lütfen. O parayı biz bir şekilde alıcaz, kimse ileride ben işsizim falan diye kaytaracağını düşünmesin..."
zaytung.com


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
eğitimde, uzaktan, yaşanan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uzaktan Eğitimde Bir Dersin Yalnızca Uzaktan Verilmesi Nedir? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 19 Nisan 2020 18:36
Tedarikte yaşanan sıkıntılar Apple’ın OLED iPhone planlarını etkileyebilir Dream Apple 0 17 Kasım 2016 12:06
Evlilik Öncesi Süreçlerde Yaşanan Sıkıntılar Liaaa Evlilik Hazırlıkları 0 10 Nisan 2012 02:41
Kadronun Gelmesiyle, Becayişte Yaşanan Sıkıntılar System Sağlık Köşesi 0 13 Ekim 2011 18:59
Uzaktan Yaşanan Aşklar Dilara Aşk ve Sevgi Köşesi 0 04 Eylül 2010 14:46