IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Temmuz 2021, 08:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'de Enflasyonun Yüzde 16 Oranında Yaşandığı Tek Yer Olan TÜİK Binası,




Türkiye'de Enflasyonun Yüzde 16 Oranında Yaşandığı Tek Yer Olan TÜİK Binası, Bu Yaz Tatilcilerin Gözdesi Oldu...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Mayıs Ayı yıllık enflasyon rakamlarının %16.5 olarak açıklanmasının ardından gözler bir kez daha Türkiye'nin cennet köşelerinden TÜİK binasına çevrildi. Özellikle ucuz tatil imkanı peşinde koşan vatandaşların akınına uğrayan bina, şimdiden bu yazın gözde tatil beldesi olma yolunda.
Gıdadan giyime, akaryakıttan sigaraya ve vergi oranlarına kadar neredeyse her şeyin fiyatının yıllık bazda en az %40 arttığı Türkiye'de, bu artışlardan asgari seviyede etkilenmeyi başaran yerler de var. Bu yerlerin başında gelen TÜİK Binası ise, aynı zamanda enflasyonun hesaplandığı yer olması nedeniyle özel bir konuma sahip.
Hem yüzde 16'lık enflasyonun nasıl bir şey olduğunu görmek hem de yaz tatilini hesaplı bir biçimde geçirmek için TÜİK'in Ankara Çankaya'da bulunan merkez binası önünde toplanan kalabalığa seslenen TÜİK Sözcüsü Süleyman Canaylar, gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı vatandaşlara teşekkür ederek, binanın izin verdiği ölçüde sınırlı sayıda ziyaretçiyi yaz boyunca ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.
"Piramitleri görmek gibi bir şey"
"Değerli vatandaşlar, lütfen şöyle bi tek sıra olabilirsek... Güvenlik görevlisi arkadaşlarımıza yardımcı olalım... Bu şekilde itiş kakış olursa kimseyi alamayız yalnız" sözleriyle kalabalığı uyaran TÜİK Sözcüsü, 30'ar kişilik gruplar halinde içeri alınacak vatandaşların 4 gün 3 gece boyunca TÜİK tesislerinden doyasıya faydalanabileceklerini belirtti. "Maalesef böyle bir ilgiyi beklemediğimiz için rezervasyon sistemini hayata geçirme fırsatı bulamadık. O yüzden şimdilik ilk gelen girer şeklinde ilerliyoruz" diyen Canaylar Temmuz ve Ağustos aylarında daha derli toplu bir şekilde turist ağırlayabilmek için şimdiden erken rezervasyon çalışmalarına başlanacağını ifade etti.
Bina önünde uzun kuyruklar oluşurken, mikrofonlara konuşan vatandaşlar ise içeride nasıl bir ortam olduğunu çok merak ettiklerini, yüzde 16 enflasyonu canlı görmek için saatlerce kuyrukta beklemeye razı olduklarını belirttiler. Kutluhan Yiğitsel(35) adlı vatandaş, "Eşim ve çocuklarıma geldim. 4 saatten fazladr bekliyorum. Benim hesaplarıma göre %16 enflasyonla oda+kahvaltı 120 TL'ye falan denk geliyor. Gayet uygun. Söylenenlere göre arkada bir de süs havuzu varmış. Doğruysa ayaklarımızı sokarız. Daha ne isteyebilir insan?" derken, sırf 4 gün boyunca %16 enflasyonda yiyip içmenin bile keyifli bir tatil için yeterli olacağını dile getirdi.
"Ben ucuzluğundan ziyade bu olaya biraz kültür turizmi olarak bakıyorum. Piramitleri, Göbekli Tepe'yi falan görmek gibi bi şey. Sırf o enflasyonu dünya gözüyle görsem bana yeter." sözleriyle heyecanını ifade eden Ezgi Kuray(28) adlı bir başka vatandaş ise bu özel binada geçireceği tatilin hayatının en unutulmaz deneyimleri arasında yerini alacağını söyledi.


zaytung.com


__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
asparagas


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnsanlar ve Muzların DNA’sı Yüzde 41 Oranında Birbirine Benziyor xena Bilim Dünyasından Son Haberler 3 15 Aralık 2019 00:10
“Süper İnsan” üretildi! Hafıza yüzde 15-20 oranında arttırıldı Fragile Yaşam ve Detay 1 11 Aralık 2019 00:01
Mangalcılar Üzgün! Tavuk eti fiyatlarına yüzde 20 ile 50 oranında Zam Geldi! oMeN Serbest Kürsü 16 29 Mayıs 2018 09:40
Sünnet AIDS'ten Yüzde 73 Oranında Koruma Sağlıyor Lcia Çocuk Sağlığı 0 17 Ocak 2015 20:36
Süt üretimi yüzde 0,5 oranında arttı Desmont Haber Arşivi 0 19 Aralık 2014 19:08