IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2021, 02:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Efsanelerde Adı Geçen Dingo'nun Ahırı'nın Türkiye Sınırları İçerisinde Olduğu Kesinlik Kazandı...





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yeni Zelandalı arkeolog John Larsen ve ekibinin yıllardır sürdürdükleri araştırmalardan elde ettikleri yeni bulgulara göre, efsanelerde adı geçen Dingo'nun Ahırı'nın Türkiye sınırları içerisinde olduğu kesinlik kazandı. Bilim dünyasını heyecanlandıran gelişmeyle ilgili detayların önümüzdeki günlerde bir basın toplantısıyla duyurulacağı açıklandı.
Bin yıllardır gizemini koruyan, efsanelerde ve kutsal kitaplarda ismi geçen Dingo'nun Ahırı'nın gerçek olup olmadığı, eğer gerçekse tam olarak nerede olduğu soruları sonunda yanıt buldu. Yeni Zelandalı arkeolog John Larsen ve kendisine eşlik eden Türk bilim insanlarının 6 yıl süren çalışmaları sonunda Van'ın Saray ilçesi yakınlarında Dingo'nun Ahırı'na ait olduğu düşünülen kalıntılara ulaşıldı.
Efsanevi ahırın geçmişte de büyük bir çekim merkezi ve kavimler göçünün ana geçiş noktalarından biri olduğu bilinen bir bölgede bulunmasının sürpriz olmadığını belirten Larsen, "Aslında araştırmalarımıza ilk önce İran'da başlamıştık ancak bir noktada kazara Türkiye tarafına geçmişiz. Sınırdan geçerken kimse bize 'Kimsiniz? O kazma küreklerle nereye gidiyorsunuz? Niye sağı solu kazıyorsunuz?' diye sormayınca Dingo'nun Ahırı'nı doğru yerde aradığımızdan emin olarak araştırmalarımızı bu bölge üzerinde yoğunlaştırdık" sözleriyle tarihi buluşun heyecan verici öyküsünü aktardı.
Konuyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Dingo'nun Ahırı'nın UNESCO Dünya Mirası listesine alınması için girişimlerin en kısa sürede başlatılacağı açıklanırken, "Benzer kalıntıların Ağrı, Hatay, Şanlıurfa ve Kilis illerimizde de bulunduğuna dair raporlar var. Eğer doğruysa Dingo'nun Ahırı'nın aynı zamanda tarihte bilinen ilk franchise işletmesi olduğu da kanıtlanmış olacak" sözleriyle önümüzdeki günlerde yeni müjdelerin de kamuoyuyla paylaşılabileceği belirtildi.



zaytung.com


__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
asparagas


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dingo'nun Ahırı~ Mecnun IF Günlük 29 19 Haziran 2018 11:36
Mustafa Kemal’in Samsun’a Çıktığı 19 Mayıs 1919’da Türkiye’nin İçerisinde Bulunduğu Şartlar Damla Atatürk Köşesi 1 19 Mayıs 2018 11:56
Dingo~ Mecnun Hey Sen! Beni Tanıyor Musun? 13 04 Mayıs 2017 22:22
The Missing’in Yeni Sezonu Kesinlik Kazandı Lcia Yabancı Diziler 0 18 Aralık 2014 18:12