IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2021, 21:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Harcamalarını Düzenli Olarak Kısan Genç Bankacı, Farkında Olmadan Avcı-Toplayıcı Yaşama Geri Döndü...





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Üst üste gelen zamlar ve vergiler nedeniyle hayat standardı düzenli olarak düşen Taylan Görker(29), tam ne ara avcı-toplayıcı yaşama geri döndüğünü hatırlamıyor. En son evde kendi tütün ve buğdayını yetiştirip birasını yaparak tarım toplumuna geçtiğini ancak bir süre sonra bunların da maliyetli gelmeye başladığını belirten genç bankacı, "Sonra ne oldu bilmiyorum. Kendimi sitenin bahçesinde taşla yonttuğum bir mızrakla kuş avlarken buldum..." sözleriyle geldiği noktayı aktardı.
3 yıldır bir bankada uzman yardımcısı olarak çalışan Görker, mesai saatleri içerisinde halen normal işine gittiğini, geri kalan süreyi ise hayatını devam ettirebilmek için doğada (oturduğu sitenin bahçesi, Maçka parkı vs) bulduğu otları toplayıp yabani hayvanları avlayarak geçirdiğini söyleyerek şöyle devam etti:
''İşler nasıl bu hale geldi bilmiyorum. Önce haftada bir dışarı çıkıyordum onu ayda bire indirdim. Masraflarımı düşürmek için sigaradan sarma tütüne geçtim. Sonra dışarıda içmeyi tamamen bırakıp evde kendi biramı yapmaya başladım. Balkonda ufak tefek sebze meyve yetiştererek de mutfak masraflarını epey azaltmıştım aslında ama bir süre sonra bunlar da yetmemeye başladı. Neticede tohumu, tütünü, bira mayası bunlar da hep masraf. Biraz araştırmayla hepsini doğadan direkt kendim toplayabileceğimi fark ettiğim sıra sanırım toplayıcılığa geçtim. Avcılık da o ara açlıktan gözümün döndüğü bir güne denk gelmiş olabilir. Tam net hatırlamıyorum..."
Halinden memnun
Görker, 3 yıl içinde orta sınıf bir beyaz yakalıdan önce çiftçiye sonra da part-time avcı toplayıcıya dönüşmenin kendisini de şaşırttığını vurgularken, geldiği noktadan pek şikayetçi olmadığını da sözlerine ekledi. "Bi defa doğal besleniyorum o bir. Ayrıca doğru bitkiyi bulmak ya da gözüme kestirdiğim bir hayvanı yakalamak için bazen saatlerce yürüdüğüm oluyor. 2-3 yıl önce hala böyle şeylere harcayacak param varken spor salonuna senelik para verip 2 defa gittikten sonra bir daha uğramayan adamdım ben" diyen genç bankacı, yeni yaşam tarzıyla birlikte daha sağlıklı ve güçlü bir bireye dönüştüğüne işaret etti.
Şu an en önemli sorununun İstanbul sınırları içerisinde avlayabileceği kürklü hayvan bulmak olduğunu söyleyen Görker, "Malum kış geliyor. Bu sene kombi de yapabilecek gibi durmuyorum. Şöyle büyük bir ayı ya da 2-3 tane tilki indirsem yeter bana" derken, bu meseleyi de önümüzdeki hafta sonu Darıca Hayvanat Bahçesi'ne kadar yürüyerek çözmeye çalışacağını belirtti.


zaytung.com

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
asparagas


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bin Ladin zombi olarak geri döndü Zen Tiyatro 1 11 Şubat 2012 16:04
Çanakkale farkında olmadan geçildimi ? FataLity Serbest Kürsü 12 11 Ekim 2009 17:09