IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2022, 16:24   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aldığı Maaşla Türkiye'de Geçinmesi İmkansız Hale Gelen Gabon Ankara Büyükelçisi




Aldığı Maaşla Türkiye'de Geçinmesi İmkansız Hale Gelen Gabon Ankara Büyükelçisi, Ülkesine Dönmeye Kararlı: ''Osman Kavala kim bilmiyorum ama bizim de kırmızı çizgimizdir...''


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Osman Kavala'nın AİHM kararları uygulanarak serbest bırakılması için ortak bildiri yayınlayan 10 büyükelçinin ''istenmeyen adam'' ilan edilmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir Türkiye'de geçim sıkıntısı yaşayan Gabon Büyükelçisi'ne umut ışığı oldu.
Aralarında ABD, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin büyükelçilerinin de bulunduğu 10 diplomatın "istenmeyen adam" ilan edilerek Türkiye'den gönderilmelerinin gündeme gelmesinin ardından, Gabon'un Ankara Büyükelçisi Hermann Immongault da bu sabah bir basın toplantısı düzenleyerek Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.
Büyükelçilik konutunda düzenlenen basın toplantısına "Bu adam 4 yıldır tutuklu yargılanıyormuş. Hakkında doğru dürüst bir iddianame bile yok. Resmen keyfe keder içerde tutuluyor. Böyle iş olmaz. Osman Kavala kırmızı çizgimizdir" sözleriyle başlayan Immongault, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na da seslenerek "Oldu di mi şimdi? Beni de 11. olarak o listeye ekleyebilir misiniz?" ricasında bulundu.
Bir soru üzerine Osman Kavala'yı tanımadığını belirten deneyimli büyükelçi, "Açıkcası kendisinin adını ilk kez dün bu olaylar vesilesiyle duydum. Mevzu ne onu da tam bilmiyorum ama şöyle bi bakınca serbest kalması lazım gibi geldi bana. Bi defa 4 yıl tutuklu yargılanma olayı saçma zaten. Gabon'da yapmıyoruz biz onu" ifadelerine yer verirken, kendisini esas ilgilendiren konunun bir an önce Türkiye'den gitmek olduğunu da samimiyetle dile getirerek şöyle devam etti:
"3 senedir Ankara'da görev yapıyorum. Çok şükür maaşımı TL olarak değil de Orta Afrika Frangı cinsinden alıyorum ama maalesef artık o bile kurtarmıyor. Elime geçen para TL olarak ayda 12-13 bin TL anca ediyor. Bakınca fena bir meblağ değil gibi ama artık gerçekten yetmiyor. Tek başıma olsam belki ama 2 tane de çocuk okutuyorum ben. Bir markete girip çıkıyorsun 500 TL gidiyor. E büyükelçi olunca haliyle gelenimiz gidenimiz de çok. Daha bunun ev kirası, benzini, elektriği, doğalgazı bilmemnesi var. Diplomatız diye bize bir de ekstra geçiriyorlar. Büyükelçi olmasam geceleri taksiye çıkıcam. İnanın şu an o durumdayım. Yeter yani, Türkiye'den de yıldım diplomatlıktan da..."
''İstenmeyen adam'' ilan edilmek için gerekirse Osman Kavala'nın yattığı cezaevi önünde açlık grevine başlamaktan çekinmeyeceğini belirterek Dışişleri'ne gözdağı veren Immongault, yarından itibaren Ermeni Soykırımı tasarısının Gabon Meclisi'nden geçmesi için kulis çalışmalarını başlayacağının da belirterek Türkiye'den bir an önce gitme konusundaki kararlılığını ifade etti.



zaytung.com


__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
asparagas


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aldığı Maaşla Türkiye'de Geçinmesi İmkansız Hale Gelen Gabon Ankara Büyükelçisi, Ülkesine Dönmeye Kararlı: ''Osman CORDON BLEU Asparagas Medya 0 02 Aralık 2021 21:14
Rusya Büyükelçisi Ankara'da Silahlı Suikasta Uğradı, Hayatını Kaybetti Dream Haber Arşivi 0 20 Aralık 2016 10:26
Fransa'nın eski Ankara Büyükelçisi Eric Rouleau öldü Desmont Haber Arşivi 0 01 Mart 2015 09:44
ABD'nin yeni Ankara büyükelçisi gelmeden mesajı geldi Seth Haber Arşivi 0 17 Ekim 2014 15:59
Gabon ve Gabon Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 27 Haziran 2012 23:40