IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2022, 16:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
300 Bin Dolara Hem İstanbul'dan Ev Hem de Kendisi,




300 Bin Dolara Hem İstanbul'dan Ev Hem de Kendisi, 3 Eşi ve 14 Çocuğu İçin TC Vatandaşlığı Satın Alan Iraklı, Türkiye'deki Hayat Pahalılığı Şikayetlerine Anlam Veremiyor...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yaklaşık 5 ay önce İstanbul Başakşehir'den aldığı 300 Bin Dolarlık dairenin hediyesi olarak kendisi ve tüm ailesine (3 eş, 14 çocuk) TC vatandaşlığı da verilen Iraklı Samer Aswadi(54), Türkiye'de neden hayat pahalılığından şikayet edildiğini halen anlamış değil.
Türkiye'nin geçen yıl konut alımı karşılığı vatandaşlık sattığı 70.000 yabancıdan biri olan Aswadi, "Bizim ailede ev + vatandaşlık kişi başına 20.000 Dolar'dan bile az bir rakama geldi. Hep beraber toplanıp Avrupa'ya tatile gidelim desek belki bundan daha fazla para öderdik." derken, sudan ucuz olarak tanımladığı Türkiye'nin adeta bir cennet olduğuna vurgu yaptı.
Komşularının yarısının kendisi gibi Iraklı, kalanların da diğer Suriye ve diğer Arap ülkelerinden olduğunu bu sayede İstanbul'da en ufak bir yabancılık çekmediğini de sözlerine ekleyen Aswadi, "Başta dil sorunu yaşar mıyız, kültürel farklar sıkıntı çıkarır mı diye özellikle çocuklar için endişeleniyordum ama çok şükür öyle bir durum olmadı. 5 aydır göç idaresindeki memurlar dahil toplam 8 Türkle karşılaştım. Onlarla da tek kelime Türkçe konuşma gereği duymadım. Hepsi mecburen çat pat da olsa Arapça öğrenmişler. Bazen benim hanımlar 'Samer sen bizi İstanbul diye Necef'e falan mı getirdin? İyice baktın mı haritaya?' diye takılıyorlar. Hep beraber gülüyoruz" sözleriyle burada olmaktan duyduğu memnuniyeti aktardı.
Aswadi, şu ana dek kendisini en çok şaşırtan şeyin Türkiye'de yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı olduğu yönündeki haberler olduğunu belirterek şöyle devam etti:
"Haberlerde falan öyle şeyler duyuyorum. Sürekli birileri bi şeylere zam geldiğini, her şeyin çok pahalı olduğunu söyleyip duruyor ama ben şahsen öyle bir duruma rastlamadım. Komşulara sordum onların da haberi yok. 'Türkler böyle lüzumsuz şikayet etmeyi seviyor, boşver sen' dediler. Gerçekten de çarşıya pazara çıkıyorum aşağı yukarı Almanya'yla Fransa'yla aynı fiyatlar. Belki bi tık daha pahalıdır İstanbul ama o kadar da ağlayacak bir durum yok. 100 dolara nerdeyse 2-3 günlük market alışverişimizi yapabiliyoruz. Benzin desen 1.5 dolar falan. Türkler daha ne olmasını bekliyor anlamakta zorlanıyorum..."
Erdoğan övgüsü: ''Gerçek bir ekonomist"
Bu noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duyduğu hayranlığı da özellikle vurgulayan Aswadi, "Gerçek bir ekonomist" dediği Erdoğan'ın Türkiye'de yarattığı ekonomik mucizenin Türk halkı tarafından yeterince takdir edilmediğini belirtti.
"Ben tabii yeni vatandaş olduğum için eskilere çok da bir şey demek istemiyorum ama bana kalırsa biraz nankörlük ediliyor gibi. Türkiye'yi ayda 2000 - 2500 dolar kazanan düşük gelirli birinin bile çok fazla zorlanmadan geçinebileceği bir ülke haline getirmiş olması yetmiyor mu? 1000 dolara gayet güzel bir ev kiralayabiliyorsunuz. 30 - 40 dolara dışarıda karnınızı doyurabiliyorsunuz. Daha ne yapsın bu adam? Bedava mı dağıtsın" diyen Aswadi, beğenmeyenlerin istedikleri zaman bu ülkeden gitmekte özgür olduklarını hatırlatarak açıklamalarına son verdi.



zaytung.com


__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
asparagas


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
130 dolara aldı 6.9 milyon dolara sattı CyBeR Teknoloji Dünyasından Son Haberler 1 04 Ekim 2021 14:16
Kendisi bir Kontes'dir ;) AngeL Evcil Kediler 2 15 Aralık 2015 12:24