IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Haziran 2022, 17:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ekonominin Faiz Artışıyla Falan Kurtarılabilecek Eşiği Aşmasının




Ekonominin Faiz Artışıyla Falan Kurtarılabilecek Eşiği Aşmasının Ardından Merkez Bankası'na Bir Rahatlama Geldi: ''İnsan ister istemez stres oluyordu...''


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Son olarak 5. kez üst üste faizleri sabit bırakma kararının piyasalarda herhangi bir hareketlenmeye neden olmamasının ardından ekonominin kendisinden tamamen bağımsız olarak batmaya devam ettiğinden iyice emin olan Merkez Bankası'nda keyifler yerinde.
Konuyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantılarının giderek medyada daha az yer bulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek söze başlayan Başkan Kavcıoğlu, "Bundan 6-7 ay öncesini hatırlıyorum da. Yok Merkez faizi artıracak mı düşürecek mi diye günler öncesinden başlayan tartışmalar, karar açıklanınca sosyal medyada kopan kıyamet, ne kadar ekonomist varsa ekrana çıkması falan... O neydi öyle ya?" sözleriyle toplantıyı izlemeye gelen 3 basın mensubuna seslendi.
Kendileri vermese bile açıklamak durumunda kaldıkları faiz kararlarıyla ekonominin gidişatına iyi kötü bir etkide bulunabildikleri dönemin sona ermesinin omuzlarından önemli bir yükü kaldırdığını belirten Kavcıoğlu, "Yani illa bir şey açıklamamız gerektiği için bugün öyle faizi sabit bıraktık dedik ama 1000 baz puan artırdık desek de 300 baz puan indirdik desek de bu vakitten sonra herhangi bir etkisi olmayacaktı zaten. Allah'tan olay bizden çıktı artık. Gerçekten dünya varmış arkadaşlar. Resmen gençleştiğimi hissediyorum şu an" derken, sırf elaleme "bu adamlar da boşa maaş alıyor" dedirtmemek için bundan sonra da düzenli olarak faiz kararı açıklamaya devam edeceklerinin altını çizdi.
TCMB Başkanı Kavcıoğlu, gelinen noktanın Merkez Bankası'nın bağımsızlığı tartışmalarına da son noktayı koyduğuna vurgu yaparak, "Gördüğünüz gibi şu an Türkiye'nin ekonomik gidişatından da enflasyondan da, döviz kurlarından da tamamen bağımsız bir şekilde kafamıza göre takılabiliyoruz. Ne onlar bizi etkiliyor, ne biz onları. Banknotların bir yüzüne kendi fotoğrafımı bassam piyasanın en erken 3 ay sonra haberi olur. Bundan daha büyük bir bağımsızlık olabilir mi?" ifadelerine yer verdi.
Son olarak bankanın kasasında kalan ve dövize müdahale için kullanılabilecek son 9-10 milyar dolar kadar net rezervden de bir an önce kurtulmayı umduklarını belirten Kavcıoğlu, en geç bir iki aya onların da suyunu çekmesiyle birlikte tüm personelin aynı anda senelik izin kullanma imkanı bulabileceğine bunun da piyasaları olmasa bile yaz tatilinde TCMB çalışanlarını oldukça rahatlatacağına dikkat çekti.



zaytung.com


__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gıdadaki fahiş fiyat artışıyla ilgili yeni gelişme! Gıda Komitesi toplanıyor NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 28 Ocak 2021 19:04
Merkez Bankası'ndan flaş faiz kararı! TCMB'den son dakika faiz indirimi geldi ihaveanidea Ekonomi Haberleri 7 24 Ekim 2019 16:15
Merkez Bankası çok yüksek bir faiz artışına giredek, faiz oranını 17,75'ten yüzde 24'e yükseltti. oMeN Ekonomi Haberleri 1 14 Eylül 2018 02:07
Faiz çeşitleri çok deniyor. Faiz için birkaç örnek verir misiniz? Metin İslamiyet 0 21 Ocak 2009 09:21