IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Asparagas Medya (https://www.ircforumlari.net/asparagas-medya/)
-   -   Ekim Ayı Yıllık Enflasyonunu %85.5 Olarak Açıklayan TÜİK (https://www.ircforumlari.net/asparagas-medya/992365-ekim-ayi-yillik-enflasyonunu-855-olarak-aciklayan-tuik.html)

CORDON BLEU 24 Kasım 2022 23:49

Ekim Ayı Yıllık Enflasyonunu %85.5 Olarak Açıklayan TÜİK
 
Ekim Ayı Yıllık Enflasyonunu %85.5 Olarak Açıklayan TÜİK, Sosyal Medya Yasasına Karşı Tedbiri Elden Bırakmadı: ''Paylaşımlarımız mizahi amaçlıdır...''

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ekim ayı için yıllık enflasyonu %85,51, aylık enflasyonu %3,54 olarak açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu'nun raporunda, yeni çıkan sosyal medya yasası nedeniyle alınan önlemler dikkat çekti. Enflasyon raporunun başlığının altında "Paylaşımlar mizahi amaçlı olup gerçeklerle ilgisi yoktur" ibarelerine yer verilirken, yapılan değişiklik yasadaki "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçuna karşı alınan hukuki bir önlem olarak değerlendirildi.
Konuyla ilgili olarak TÜİK Sözcüsü İlhami Kuruyazcılar tarafından açıklamada, TÜİK paylaşımlarının halihazırda uzunca bir süredir mizahi bir amaç güdülerek yapıldığı belirtilirken, "Yayınladımız raporların tek amacı birazcık mizahla bu sıkıntılı zamanlarda vatandaşımızın yüzünü güldürmek. Zaten kamuoyunda da algımız bu şekilde. O yüzden herhangi bir cezai işleme maruz kalmayacağımızı biliyorduk ama yine de bir devlet kurumu olarak formaliteden de olsa gereken hukuki önlemi almayı tercih ettik." ifadelerine yer verildi.
Aynı dönemde tüketici enflasyonunu %157 olarak açıkladıklarına da dikkat çeken TÜİK Sözcüsü, "Biz mesela bunu yazarken acayip eğlendik. Umarız okuyucularımız da bizim kadar eğlenmişlerdir. Yani zaten aklı başında hiç kimse tüketici fiyatlarının %157 arttığı yerde üretici fiyatlarının %85 artabileceğine ihtimal vermez. Bu ne demek? Bu kadar üretici 1 yıldır imal ettiğinin yarı fiyatına satıyor, memlekette herkes hayrına iş yapıyor demek. Ahahhaha yaa nerden aklımıza geliyor böyle şeyler bilmiyorum" derken, önümüzdeki günlerde açacakları bir YouTube kanalıyla görsel mizahi içerik üretimine de başlayacaklarının müjdesini verdi.



zaytung.com



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:31.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net