IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Atatürk Köşesi (https://www.ircforumlari.net/ataturk-kosesi/)
-   -   Soyadı'nın belirlenmesi (https://www.ircforumlari.net/ataturk-kosesi/412541-soyadinin-belirlenmesi.html)

Kalemzede 18 Eylül 2011 01:34

Soyadı'nın belirlenmesi
 
Demin bir sözü yanlış söyledim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Gazi'yi Büyük Millet Meclisi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kanunla "Atatürk" yaptı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dedim. Bu söz eksiktir. O[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kendini "Atatürk" yaptı. Kanun[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olayı kabul etti. O günlerde soyadı kanunu çıkacaktı. Bir akşam yemeğinde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Gazi "Atatürk" adını alacağım[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dedi. Karşı geldiler:
— Memleket[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dünya[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarih "Gazi Mustafa Kemal"i tanıyor. Ona nasıl dokunulur.
Atatürk karşılık verdi:
— En tanınmış Türkler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yabancı isimler taşıyorlar. İbn-i Sina gibi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] El-birûni gibi... Bu yabancı isimlerin karşısında[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bunların Türk olduklarını kanıtlamamız gerekiyor ve kanıtlamak için de uğraşıp duruyoruz. Buna son vereceğim ve kendi adımla başlıyorum!

Ve Gazi Mustafa Kemal o gece Atatürk'tü. Ertesi gün kanun bu olayı onayladı. O'nun kanuna bu kadar nazı geçerdi.

Mithat Cemal KUNTAY
Kaynak: Son Posta Gazetesi - 10.11.1953


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:58.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net