IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Atatürk Köşesi (https://www.ircforumlari.net/ataturk-kosesi/)
-   -   Hatay Sorunu (https://www.ircforumlari.net/ataturk-kosesi/412544-hatay-sorunu.html)

Kalemzede 18 Eylül 2011 01:35

Hatay Sorunu
 
Ömrünün sonlarında Hatay sorununda bir başka sözünü duymuştum. Atatürk[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu sorun yüzünden uykusuz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sinirli idi. Rastladığı elçilerle tartışma yapar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] söylemediğini bırakmaz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kendi hazır bulunduğu yerlerde yabancı elçilerin kulağına gidecek nümayişler yaptırırdı. Bir akşam sofrada vaktiyle Dışişlerinde bulunan bir arkadaşı:
— Paşam[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] niçin kendinizi de milletinizi de üzüp duruyorsunuz? Bir tümen yollarsanız Hatay'ı alırsınız. Ve Renani'de Alman olup bittilerini kabul eden Fransızlar Suriye'nin bir sancağı için sizinle savaş mı yapacaklar? dedi.

Öfke ve siniri dalga gibi dinerek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sesi yavaşladı:
—Evet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bunu ben de bilirim. Bir tümen yollasam[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hatay'ı alabiliriz. Renani'de Almanlarla savaşmayan Fransızlar da Hatay için bize savaş açmazlar. Fakat ya bu kez saygınlıklarıma dokunup karşı koyacakları tutarsa?

Soru sorana dönerek:
— Ben bir sancak için altmış bu kadar Türk ilini tehlikeye sokmam[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dedi.

Falih Rıfkı ATAY
Kaynak: Falih Rıfkı Atay - Çankaya


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net