IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Atatürk Köşesi (https://www.ircforumlari.net/ataturk-kosesi/)
-   -   İş bankası'nın kurulması. (https://www.ircforumlari.net/ataturk-kosesi/412659-bankasinin-kurulmasi.html)

Kalemzede 18 Eylül 2011 15:01

İş bankası'nın kurulması.
 
Atatürk'e bir gün yabancı sermayeli bankaların milli konularda kredi verme zorlukları naklediliyor. O da bir milli banka kurulmasına karar veriyor. Bu iş için bir adam düşünüyor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yakınlarından birisini çağırıyor:
— Ben bu kuracağım bankanın başına getirmek için İktisat Vekili Celal Bey'i düşünüyorum. Acaba kendisi ne der? diyor. Muhatabı:
— Efendim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Celal Bey siz ne emrederseniz gözünü kırpmadan yapacak kadar size bağlıdır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cevabını veriyor. Atatürk:
— Benim onun ahlakına çok itimadım vardır. Fakat sen hiç benden bahsetmeden bir nabız yokla diyor. Bu zat Celal Bey'i buluyor. O vakit İktisat Vekilliği gibi bir vazifeyi bırakıp yeni kurulacak ve üç beş odalı bir binada işe başlayacak bir bankaya müdür olmak biraz tuhaf görünse bile[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Celal Bey muhatabına:
— Ben onun emrinde bir neferim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] nerede emrederse orada vazife görürüm[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cevabını veriyor.
Aradan bir zaman geçiyor. Atatürk[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Celal Bey'i çağırıyor ve bu sefer ona doğrudan doğruya konuyu açıyor. Celal Bey yine her ne emrederse yapacağını tekrarlıyor. Bu sefer Atatürk:
— Ama Vekilliği terk etmek lazım gelecek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] diyor. Atatürk bu sefer daha ileri gidiyor:
— Mebusluğu da bırakman lazım gelecek.
— Bırakırım[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Paşam...
O vakit Atatürk[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Celal Bey'in omzunu tutuyor:
— Haydi işe başla[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] göreceksin muvaffak olacaksın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]- diyor ve şu sözleri ilave ediyor:
— Bu iş için lazım gelen bütün kaliteler sende vardır. Ben senin namusuna ve ahlakına kayıtsız itimat ederim."

Münir Hayri EGELİ


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net