IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Atatürk Köşesi (https://www.ircforumlari.net/ataturk-kosesi/)
-   -   İşine karışmayacağım. (https://www.ircforumlari.net/ataturk-kosesi/412669-isine-karismayacagim.html)

Kalemzede 18 Eylül 2011 15:03

İşine karışmayacağım.
 
Eski Bahriye Nazırı ve Milletvekili Rauf Orbay anlatıyor: "Mustafa Kemal Paşa beni Meclis'teki odasına davet etti:
— Rauf kardeşim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dedi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] niçin bu görevi kabul etmiyorsun[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] görüyorsun ki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Meclis senin üzerinde duruyor. Başka birini seçmek istemiyor. Anarşi olacak. Kabul etmeyişinin sebebi ne?
— Söyleyeyim Paşam[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dedim. Ben bu vazifeyi kabul edersem[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sen yine benim işime karışacaksın. Ben de buna tahammül edemeyeceğim ve çekilmek zorunda kalacağım. Hâlbuki benim imanım[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu orduların başında[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu milleti senin kurtaracağın merkezindedir. Bu yüzden seninle ihtilafa düşmeyi katiyen kabul edemem.
Mustafa Kemal Paşa son derece samimi bir tavırla:
—Kardeşim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ben namussuz muyum? deyince[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hayret ettim.
—Ben böyle bir şey söylemedim.
—O halde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sana namusumla söz veriyorum. Heyeti Vekile Reisliği'ni kabul et[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hükümeti kur[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] senin hiçbir işine karışmayacağım[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dedi ve hakikaten dediğini yaptı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allah rahmet eylesin."

Rauf ORBAY


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net