IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Atatürk Köşesi (https://www.ircforumlari.net/ataturk-kosesi/)
-   -   Atatürk İçin Diyorlar ki | Almanya (https://www.ircforumlari.net/ataturk-kosesi/542441-ataturk-icin-diyorlar-ki-almanya.html)

Estela 12 Ağustos 2013 13:18

Atatürk İçin Diyorlar ki | Almanya
 
Almanya

O[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kişisel kazanç ve ün peşinde koşan basit bir dikdatör değil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gelecek kuşaklar için sağlam temeller atmağa uğraşan bir kahramandı.

Prof. Walter L. WRIHT Jr.

"Bütün dünya 10 Kasım'da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] biz Almanlar'ın da dostluk ve saygı ile bağlı olduğumuz bir insanın hayatını ve eserlerini takdirle anmaktadır. Atatürk bir asker olarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] amansız ve hatta bazı anlarında ümitsiz gözüken bir mücadeleden muzaffer çıkmış ve sonra da devlet sorumluluğunu üzerine almıştır. 29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'nin ilânı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] onun diplomatik dehâsının bir eseridir. Türk devletinin demokratik gelişmesini engelleyen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mâziden kalma bazı gelenek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] örf ve âdetlerin değiştirilmesi veya kaldırılması gerekiyordu. O cesurâne ve azimkârane ideallere sahipti[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yılmak bilmeyen bir yaratıcılıkla eserlerini gerçekleştirmeğe başladı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Atatürk[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Almanlarla geleneksel[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yürekten ve karşılıklı güvene dayanan ilişkiler kurmuş ve sürdürmüştür.

Ludwig ERHARD
(Batı Alman C. Başkanı)

Atatürk Türkiye'yi tek düşmanı kalmaksızın bırakmıştır. Bu zamanımızın hiçbir devlet şefinin başaramadığıdır.

Alman Völkischer Beobachter Gazetesi

Türkiye'nin kendisine hudutsuz bir minnet duyduğu Büyük Kurtarıcı Atatürk'ün hayatı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Almanya'da olduğu kadar iyi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hiçbir yerde ne anlaşılacak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ne de takdir edilebilecektir. Zira Almanya aynı yoldan geçmiştir. Türkiye'ye kabul ettirilen barış anlaşması[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] topraklarının hayati kısımlarını kendisinden koparıp alıyordu. Millî Kahraman Atatürk[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] memleketini kurtarmayı ve millî bir geleceğin temellerini atmayı başardı. Memleketini görüşmelerle ve Cenevre metodlarıyla kurtaramıyacağına inanarak mücadele yolunu seçti. Bunda yalnız çelik bir irade ve kuvvet başarısı olabilirdi. Memleket içindeki eseri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] daha az hayranlığa lâyık değildir. Almanya[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ATATÜRK'ün eserine ve mücadelesine hayrandır. Onda[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarihi eseri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] özgürlüğü seven bütün milletler için bir sembol olarak kalacak kudretli bir kişilik görmektedir.

Berlin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Alman Ajansı

Istırap çeken dünyada barış ve esenliği yeniden kurmak ve insanlığın yalnız maddi değil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] manevi gelişmesini sağlamak isteyenler Atatürk'ün iman verici ve yön göstericiliğinden örnek ve kuvvet alsınlar.

Profesör Herbert MELZIG
Alman Tarihçisi


Bugün Kemal Atatürk[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarattığı eserlerle bakıp pek haklı olarak kendisine başarıya ermiş bir kimse gözüyle bakabilir. Çünkü Atatürk[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] herşeyden üstün olarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Türk Milleti'ne şimdiye kadar erişmediği bir mutluluk getirmiştir.

Alman Gazetesi Carel Sautman


Mustafa Kemal Bey[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sorumluluk yüklenmekten korkmayan doğuştan bir şef idi. 25 Nisan sabahı 19. Tümeniyle kendiliğinden düşmana saldırmaya karar verdi. O'nu kıyıya sürdü ve üç ay boyunca kendisine yapılan çetin saldırılara inatçı ve sarsılmaz bir karşı koymada bulundu. O'nun azmine tam olarak güvenebilirim.

Liman Von SANDERS
Alman Generali


Kendisinin tarihi büyüklüğü[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eseri olan yeni Türkiye'ye bakılarak bu günden ölçülebilir.

Çelik gibi azim ve gayreti[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] uzağı gören akıl ve hikmetle birleşmiş olan bu gerçek halk önderi ve devlet adamı; Anadolu dağlarının en uzak ve ıssız köşesindeki köylere bile başka bir ruh aşılamıştır.

Alman[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İllustrierte Dergisi


Onda büyük bir asker[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dahi bir devlet adamı ve tarihsel kişiliğe sahip bir kişi kaybedilmiştir.

(Hitler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İnönü'ye Mesajı)

Eğer bugünkü Türkiye[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dünya savaşından sonraki Avrupa'nın herhangi bir memleketinde daha fazla ileri gitmişse[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bunun en büyük sebebini yeni Cumhuriyetin Başkanı'nın dehasında aramalıdır.

Hans FROEMBGEN
Alman Yazarı


Atatürk[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yeni Türkiye'nin yaratıcısı olduğu kadar ulusunun eğiticisi ve yetiştiricisi olmuştur.

Atatürk[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kişiliğinin kuvvetiyle milletleri içten ve dıştan değiştiren savaş şefleri arasında özel bir yer tutacaktır. O[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yeni Türkiye'nin yaratıcısı ve kurucusu olmuştur. Yakın doğunun şimdiki çehresini bu adam tesbit etti.

Alman[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Germania Gazetesi

Şark[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarihin Kemâl Atatürk tarafından yazılmış olan yeni bir sahifesini açmıştır. Avrupa tarih kitapları vaktiyle (Barbar) Türklerin Altay Dağları'nın yüksek ovalarından şarka[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] garba nasıl akın ederek milletleri ve kültürleri tahrip eylediklerini hikâye eder. İncil'de ve Ortaçağ literatüründe Türkler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Gogve Magog) diye fevkâlede ve korkunç hayâletler olarak tasvir edilmiştir. Onlar uyuşturucu medeniyetin buzları içinde bir ateştiler ve Türk kokusu hâlâ bugün bile dünyanın yarısının uzuvlarında yaşamaktadır. Şimdi modern ilim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] milâttan evvel tarihin binlerce yıllık perdesini açarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] batmış milletlerin kaybolmuş izlerini keşfetmektedir. Bu arada birdenbire Türk ırkını da tarihin aydınlıkları içinde görüyoruz ve onun şark ile garb arasında nasıl bir köprü kurmuş ve nasıl devletler ve kültürel yaratmış olduğunu anlıyoruz. Avrupanın birçok âlimleri bunu reddediyorlar.

Fakat[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Atatürk'ün hayatı ve Türk Milleti'nin yeniden uyanış ve kalkınış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Türk Milleti'nin ruhunun ilk evini henüz yirminci asırda kurmuş olmadığı kanaatini gösteriyor. Kemâl Atatürk ile yüzlerce asrın derinliğinden kahraman bir ruh aydınlığa yükseliyor ve bu ruh[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dünyanın esarete düşmüş kısımlarındaki milletlere hürriyet ve kurtuluş yolunu gösteriyor. O'nun hüviyeti[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Nil sahillerinden eski Çin denizlerine kadar uzanan bir efsane olmuştur. Bununla beraber O gene milletinin ortasındadır. Olgun ve kemâle ermiş zekâsıyle[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] münevver ve ebedi gençliğin yorulmak bilmez kudret ve ciddiyetine mazhar olan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] O[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kendi milleti ve beşeriyet âlemi için beslediği muhabbetle[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir dâhinin neler yarattığına dair[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cihana fevkâlâde heyecanlı bir sahne seyrettirmektedir.

Herbert MELZİG

Bir yenilginin uçurumuna düştüğü halde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilkin neticesiz sanılan İstiklâl Mücadelesini yapan Türk Milleti[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] önünde saygıyla eğilmeden bu satırlara son veremez.

Zafer neşesiyle kendinden geçmiş bir diplomasinin kararını "hayır" diyerek yırtmak ve yüzlerine fırlatmak örneğini biz Almanlar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Türklere borçluyuz.

Alman Askeri Dergisi Vissen Und Vehr


Mustafa Kemâl[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hırpılanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] silahı elinden alınmış olan milletle elele vererek tarihe yeni bir devir açmak için mücadeleye atıldı ve mücadelesinde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ruh kudretinin dünya yüzündeki bütün silahlardan üstün olduğunu ispat etti.

Profesör Herbert MELZIG
Alman Tarihçisi


Mustafa Kemâl'i yüksek kumandanların çoğuna üstün kılan nitelik[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ölümü küçümsemek ve yiğitlik göstermek bakımından askerlerine en büyük örnek olmasıdır.

Profesör Herbert MELZIG
Alman Tarihçisi


Esarete mahkûm edilmiş bir istiklâl hakkını kuvvetle kazanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] idam fermanını yırtıp düşmanlarının suratına fırlatmış adamdır.

Alman Basını

"Atatürk[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] istiklâl hissini taşıyan bütün milletler için[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ölmez bir semboldür."

Alman Basını


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:30.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net