IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Atatürk Köşesi (https://www.ircforumlari.net/ataturk-kosesi/)
-   -   10 Kasım Atatürk Haftası İle İlgili Kısa Yazı (https://www.ircforumlari.net/ataturk-kosesi/644515-10-kasim-ataturk-haftasi-ile-ilgili-kisa-yazi.html)

Violent 11 Kasım 2014 20:23

10 Kasım Atatürk Haftası İle İlgili Kısa Yazı
 
10 Kasım Atatürk Haftası ile ilgili kısa, törenlerde de kullanabileceğiniz güzel bir yazı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ulu Önde Mustafa Kemal Atatürk, tam olarak 10 Kasım 1938 günü saat Dokuzu Beş geçe hayata veda etmiştir. Atatürk’ün ölümünden sonra Atatürk’ün ölüm tarihi olan 10 Kasım Atatürk’ü Anma çerçevesinde Atatürk Haftası olarak belirlenmiştir. Atatürk Haftası boyunca Atatürk’ün felsefesi, devrimleri ve yaptıklarından sürekli olarak bahsedilir. Bir yas gününden ziyade Atatürk’ü anlamaya ve Atatürk’ün eşsiz zekası sayesinde güttüğü politikaların tabana yayılması için çalışılmaktadır.

Atatürk Haftası boyunca Atatürk ve özellikle 10 Kasım günü için şiirler okunmakta, saygı duruşlarında bulunulmakta ve yüce Atamızı anmaktayız. Onu anmaktazn daha önemlisi olan anlamak yolunda da özellikle ilköğretim öğrencileri bu yönde yönlendirilmelidirler. Atatürk’ün düşünceleri, devrimleri olmadan bu ülkenin mevcudiyetini sürdürmesi neredeyse imkansız gibidir.

Her 10 Kasım’da saat tam dokuzu beş geçe tüm yurtta hayat durur. Devlet dairelerinden (özellikle okullardan) bir “ti” sesi ile başlayan saygı duruşu, yayaların durması araçların ise kornaları ile desteklenmesi sebebi ile tüm yurdu Atatürk’e saygılarını sunabilmeleri için hareketsiz kalmaktadır.

Atatürk vefat ettikten yaklaşık olarak 15 yıl sonra ebedi istirahatgarı Anıtkabir’deki yerine nakledilmiştir.

Alıntıdır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net