IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ocak 2015, 15:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bundesliga'da 2. yarı başlıyor




İkinci devrenin açılış maçı, yarın Wolfsburg ile Bayern Münih arasında oynanacak.


BERLİN (AA)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) ikinci yarı heyecanı, yarın oynanacak Wolfsburg-Bayern Münih maçıyla başlayacak.

Dünyanın en ilgi çeken ligleri arasında yer alan Bundesliga'nın 52. sezonu, 39 günlük aranın ardından bu hafta sonu oynanacak 18. hafta maçlarıyla devam edecek.

İkinci yarının açılış maçında, 45 puanla lider durumda bulunan Bayern Münih ile 34 puanla ikinci sırada yer alan Wolfsburg karşılaşacak. Wolfsburg-Bayern Münih karşılaşması yarın TSİ 21.30'da oynanacak.

Toplam 24 lig şampiyonluğu ile Almanya'da bu alandaki rekoru elinde bulunduran Bavyera ekibi, deplasmanda oynayacağı karşılaşmada en yakın rakibini mağlup ederek puan farkını açmanın hesapları yapıyor. Liderin 11 puan gerisindeki Wolfsburg ise bu sezon henüz mağlubiyeti bulunmayan Bayern Münih'i yenerek zirveye yaklaşmayı hedefliyor.

İki takımın şimdiye kadar 35 kez karşı karşıya geldiği maçların 27'sini Bayern Münih, 3'ünü Wolfsburg kazandı, 5 maç da beraberlikle sonuçlandı. Sezonun açılış maçında Bavyera ekibi, Wolfsburg'u 2-1 mağlup etmişti.

Bayer Leverkusen-Borussia Dortmund

Haftanın diğer önemli maçında Bayer Leverkusen, ilk yarıda ligde büyük düşüş yaşayan Borussia Dortmund'u ağırlayacak. Bayer Leverkusen-Borussia Dortmund maçı, 31 Ocak Cumartesi günü TSİ 19.30'da başlayacak.

Sezonun başında şampiyonluk adayları arasında gösterilen ancak ilk yarı sonunda 4 galibiyet, 3 beraberlik, 10 yenilgi alarak 15 puan toplayan ve averajla 17. sırada yer alan Dortmund ekibi, çıkışa geçmeyi amaçlıyor. Ligin aksine UEFA Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'nu lider geçerek tur atlayan sarı-siyahlı ekip, ligin ikinci yarısında üst sıralara tırmanmak ve gol yollarında daha etkili olmak için Salzburg takımından 12 milyon avroya Kevin Kampl'ı transfer etti. İlk yarıda sakatlıklarla da mücadele eden Borussia Dortmund'da, Bayer Leverkusen'e karşı Nuri Şahin ve Marco Reus'un forma giymesi beklenirken, Sven Bender, Sebastian Kehl ve Erik Durm oynamayacak. Son hazırlık maçında sakatlanan İlkay Gündoğan'ın cumartesi günü oynanacak karşılaşmada sahada yer alıp almayacağı henüz belli değil.

İlk devre sonunda ligde 3. sırada yer alan Bayer Leverkusen ise gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılabilmek için puan tablosundaki yerini korumayı hedefliyor. Kırmızı-siyahlı ekipte, etkili serbest atışlarıyla dikkatleri üzerine çeken Hakan Çalhanoğlu ile defansın vazgeçilmezleri arasında bulunan Ömer Toprak'ın Borussia Dortmund'a karşı forma giymesi bekleniyor.

Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund ile ilk yarıda oynadığı maçı deplasmanda Karim Bellarabi ve Stafan Kiessling'in golleriyle 2-0 kazanmıştı. Bellarabi, bu maçta 9. saniyede rakip fileleri havalandırarak Bundesliga'nın en erken golüne imza atmıştı.

Diğer yandan Bayer Leverkusen'in, sahasında Borussia Dortmund ile oynadığı son 7 maçta galip gelememesi de dikkati çekiyor.

Schalke 04-Hannover 96

Tayfun Korkut'un teknik direktörlüğünü yaptığı Hannover 96, Roberto Di Matteo'nun çalıştırdığı Schalke 04'e konuk olacak. Schalke 04 ile Hannover 96 arasındaki karşılaşma, 31 Ocak Cumartesi günü, TSİ 16.30'da oynanacak.

Ligde 27 puanla 5. sırada yer alan ve gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılma hesapları yapan Schalke 04'te, Katar'da yapılan devre arası kampında sakatlanan kaleci Ralf Fahrmann ile Dennis Aogo, Hannover 96'ya karşı forma giyemeyecek.

Belek'te başarılı bir hazırlık dönemi geçiren Hannover 96 ise ikinci yarı öncesi eski oyuncusu Fildişi Sahilli Didier Ya Konan'ı transfer etti. Puan cetvelinde topladığı 24 puanla 8. sırada yer alan Hannover 96, bu performansını sürdürerek geçen sezon olduğu gibi ligde kalıp kalmama endişesi yaşamak istemiyor. Tayfun Korkut'un öğrencileri, Schalke 04'e karşı ilk yarıda oynanan karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmıştı.

Bundesliga'da 18. haftada oynanacak maçlar şöyle:
30 Ocak Cuma: Wolfsburg-Bayern Münih
31 Ocak Cumartesi: Schalke 04-Hannover 96, Mainz 05-Paderborn, Freiburg-Eintracht Frankfurt, Stuttgart-Borussia Mönchengladbach, Hamburg-Köln, Bayer Leverkusen-Borussia Dortmund
1 Şubat Pazar: Werder Bremen-Hertha Berlin, Augsburg-Hoffenheim

Skorer


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2, başlıyor, bundesligada, yarı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Minotor: Yarı İnsan Yarı Boğa (Yunan Mitolojisi) Elysian Felsefe 0 21 Mart 2014 17:57
Okullarda İkinci Yarı Yıl Ne Zaman Başlıyor Zen Ödev ve Tezler 0 30 Ocak 2013 14:39
Yarı yıl tatili cuma günü başlıyor PassioN Haber Arşivi 0 16 Ocak 2012 21:42
Türkiyenin Hali Yarı Fıkra Yarı GerceK Kayahan Genel Paylaşım 1 17 Eylül 2010 20:42