IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Avrupa ve Dünya'dan Futbol (https://www.ircforumlari.net/avrupa-ve-dunyadan-futbol/)
-   -   Roberto Hilbert'ten mesaj var (https://www.ircforumlari.net/avrupa-ve-dunyadan-futbol/683138-roberto-hilbertten-mesaj-var.html)

Seth 21 Şubat 2015 16:26

Roberto Hilbert'ten mesaj var
 
Bir dönem Beşiktaş forması giylen Bayer Leverkusen'in Alman kanat oyuncusu Roberto Hilbert, İstanbul'u çok özlediğini dile getirdi. Dolu dolu 3 yıl geçirdiğini belirten deneyimli futbolcu, Türkiye'ye her zaman dönme opsiyonunun bulunduğuna dikkat çekti. Bilic ve Kartal'a övgüler yağdıran Hilbert, "Ön plana çıkmak isteyen değil, takımın hizmetine giren oyuncular. İyi bir karışım oldu" dedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayer Leverkusen’de forma giyen Beşiktaş’ın eski futbolcusu Roberto Hilbert, "Yeniden Türkiye’de oynama opsiyonum her zaman var. Türkiye’de kaldığım 3 yılda iyi iş yaptığıma inanıyorum" dedi. Hilbert, Beşiktaş'ı, yeniden Türkiye’de oynayıp oynamayacağını ve takım arkadaşları Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu ile ilgili düşüncelerini AA muhabirine değerlendirdi. 2010-2013 yılları arasında Beşiktaş’ta forma giyen Hilbert, "Türkiye’de çok güzel üç yıl geçirdim. Kendim için de çok başarılı bir dönemdi. Beşiktaş ile kupayı aldık. Her zaman forma şansı yakaladım. Başlangıçta biraz zorluklar çekmeme rağmen davranış biçimim ve profesyonelliğimle çok sempati kazandım. Ailem için olağanüstü bir zamandı. İnsani düzeyde çok deneyim kazandık, çok şey öğrendik" ifadelerini kullandı.


'Türkçe anlıyorum ama...'

Hilbert, "İstanbul’a aşığım. Olağanüstü bir kent. Her şeyi yaşayabiliyorsunuz. Kültürden eğlenceye kadar her şey var" şeklinde değerlendirmede bulundu. Alman futbolcu ayrıca, İstanbul’u özlediğini ve her zaman bu kente eşiyle birlikte severek geldiğini belirtti. Türkçe'yi çok az konuşabildiğini, ancak konuşulan her şeyi anladığını ifade eden deneyimli futbolcu, eşi ve büyük oğlunun Türkçeyi kendisinden çok daha iyi bildiğini, kendisinin de Beşiktaş’taki son yılında tercümana ihtiyaç duymadan antrenörün konuştuğunu anladığını kaydetti. Beşiktaş’ta 4 farklı teknik direktörle çalıştığını ve hepsiyle de anlaştığını vurgulayan Hilbert, Beşiktaş’a transfer olduğunda Bernd Schuster ve Almanca bilen Tayfur Havutçu’nun kendisine yardımcı olduğunu, Carlos Carvalhal ve Samet Aybaba dönemlerinde de tüm maçlarda oynadığını dile getirdi.

'Menajerim ilgileniyor'

Eski takımı Beşiktaş'ın durumunu da değerlendiren Hilbert şunları söyledi: "Beşiktaş’ı çok iyi buluyorum. Ligde boşuna lider değiller. UEFA Avrupa Ligi’ne devam ediyor. Slaven Bilic de teknik ekibiyle çok iyi iş çıkarıyor. Yaptıkları transferlerle gerçekten sportif olarak çok iyi oyuncular aldılar. Ön plana çıkmak isteyen oyuncular değil, takımın hizmetine giren oyuncular. İyi bir karışım oldu." Bayer Leverkusen’de sözleşmesinin bu sezon sonunda biteceğinin hatırlatılması üzerine de mukavele konusunda henüz Bayer Leverkusen ile görüşmediğini, bu konuyla ilgilenen menajeriyle her zaman temasta olduğunu, kendisinin ise Kırmızı-Siyahlı ekibin gelecek haftalarda yapacağı zorlu karşılaşmalara odaklandığını söyledi.


'Türkiye opsiyonu her zaman var'

Hilbert, "Yeniden Türkiye’de oynama opsiyonum her zaman var. Türkiye’de kaldığım 3 yılda iyi iş yaptığıma inanıyorum. 30 yaşındayım. Futbolda nereye gideceği belli olmuyor. Henüz bu konuda kafa yormadım. Benim için Türkiye opsiyonu her zaman var. Ülkeyi ve ligi iyi tanıyorum" şeklinde konuştu. Bayer Leverkusen’de oynayan Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak ile de çok iyi anlaştığını anlatan tecrübeli futbolcu, "Çok iyi gençler. Çok iyi karaktere sahipler. İyi ailelerden geldikleri de belli oluyor. Çok kibar ve saygılılar. Hiç olumsuz bir şey söyleyemem" değerlendirmesinde bulundu.


'Aşçımız ve doktor Türk'
Bayer Leverkusen’in aşçısının Türk olduğunun anımsatılması üzerine de Hilbert, "Sadece aşçı değil, bir Türk doktor da var. Aşçı bize bazen lahmacun ve sütlaç yapıyor" dedi. Bundesliga’da son 4 maçta sadece 4 puan aldıklarının hatırlatılması üzerine Alman oyuncu, Werder Bremen mağlubiyetinden sonra geçen hafta Wolfsburg’a karşı kazanmak istediklerini, ancak bunu başaramadıklarını söyledi. Wolfsburg’a 5-4 yenildikleri maçta ilk yarıda 3-0 geriye düştüklerini, ancak ikinci yarıda skoru 4-4’de getirdiklerini belirten Hilbert, şansız bir şekilde son dakikada yedikleri golle bu maçtan mağlup ayrıldıklarını kaydetti. Bayer Leverkusen’de hedeflerin gerisinde kaldıklarını ifade eden tecrübeli futbolcu, "Kazanmamız gereken maçlarda puanlar yitirdik. Son 4 maçta 4 puan çok az" diyerek sözlerini tamamladı.


fanatik


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:31.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net