IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Aralık 2019, 22:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Barcelona-Real Madrid Maçını Bloke Etme Çağrısı




BARCELONA-REAL MADRİD MAÇINI BLOKE ETME ÇAĞRISI!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 10. haftasında 26 Eylül'de oynanması gereken ancak Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı grupların çıkardığı olaylardan dolayı 18 Aralık'a ertelenen Barcelona-Real Madrid maçı bir kez daha güvenlik tehditi altında kaldı.

Katalonya'daki ayrılıkçı sivil girişimlere öncülük eden "Demokratik Tsunami" adlı örgüt, sosyal paylaşım sitelerinden yaptığı açıklamada, El Clasico olarak adlandırılan Barcelona-Real Madrid maçını bloke etme çağrısı yaptı.

İspanyol basını, ayrılıkçı grupların, maç günü Real Madrid takımının veya hakemlerin stada gelişini engelleme, karşılaşma anında sahaya inip maçı durdurma ya da stat çevresinde büyük bir gösteri yapma gibi farklı eylemler düzenleyebileceğini yazdı.

Real Madrid takımının, Nou Camp Stadı'nda 18 Aralık Çarşamba günü yerel saat ile 20.00'da (TSİ 22.00) başlayacak karşılaşmayla aynı günde Barselona'ya gelmesi öngörülürken, eflatun beyazlılar için olağanüstü güvenlik önlemleri alınacağı belirtildi.

Katalonya sorununu dünya gündemine taşımak için aylardır eylemler yapan ayrılıkçı grupların, futbol dünyasının en önemli maçlarından biri olarak bilinen ve çok sayıda ülkede canlı yayımlanan El Clasico'da kendilerini göstermek için her türlü girişimde bulunabileceği ifade ediliyor.

Özellikle Real Madrid'in maç saatine kadar kamp yapacağı otel ile stat çevresindeki yollarda gösteriler olmasını öngören Katalonya yerel polisi yetkilileri, El Clasico için jandarma ve İspanya ulusal polisinden de destek alacaklarını açıkladı.

Bu arada İspanya Futbol Federasyonu (RFEF), El Clasico'da güvenliğin sağlanmasının Barcelona Kulübü ile polisin sorumluluğu altında olduğunu duyurdu.

RFEF, maçın oynanmasını tehdit eden durumlar oluşması halinde "gerekli disiplin kurallarını uygulayacağını" açıklayarak, El Clasico'nun bir kez daha ertelenme olasılığını dışarıda bırakmadı.

Öte yandan Demokratik Tsunami'nin çağrısına bazı ayrılıkçı Katalan politikacılar da destek verirken, İspanyol yargısından kaçarak 2 yıldır Belçika'da bulunan eski Katalonya Başkanı Carles Puigdemont da bunların arasında yer aldı.

Puigdemont, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Demokratik Tsunami, demokrasi ve özgürlük eylemlerine 18 Aralık'ta devam ediyor. Bağımsızlık, özgürlük ve demokrasidir. İspanya'nın dışlayarak, susturarak ve korkutarak baskı yaptığını tüm dünya duymalı." ifadelerini kullandı.

Ayrılıkçı gruplar maç günü saat 16.00'dan itibaren Nou Camp Stadı'nda toplanacaklarını açıkladı.

NTV

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
barcelona, barcelona real madrid maçı, real madrid


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tüm dünya Galatasaray – Real Madrid maçını konuşacak. Risque Galatasaray 0 20 Ekim 2019 10:54
Cüneyt Çakır Real Madrid - Bayern Münih maçını yönetecek SaNaLStaR Avrupa ve Dünya'dan Futbol 0 29 Nisan 2018 15:19
Real Madrid 100-80 Barcelona Mehmet Basketbol 1 22 Haziran 2015 16:23