IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Eylül 2014, 15:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kova Burcu Ekim 2014 Aylık Burç Yorumu




5 Ekim tarihinde Terazi burcunda oluşacak Yeniay, dünyaya bakış açımızı huzurlu, uyumlu, dengeli hale getiriyor. İlişkilere bir hayli önem veriyoruz. Bazılarımız iş arayışında, bir kısmımız hedefine ulaşmak için çabalamakta, bir çoğumuz karar vermek aşamasında olabilir. Tüm arzumuz yaşamın güzel ve konforlu yanlarını hissetmek, keyiflenmek ve mutlu olmak. Bu Yeniay, gelişim anlamında ilişkilerin önemini vurguluyor. 7 Ekim sonrası dostlarımızla temasımız bir hayli yüksek. Özgür ilişkiler yaşamayı, hesapsız ve engelsiz bir şekilde arzuladıklarımıza kavuşmayı isteriz. Ancak Ekim ayının ana konusunda, sağlık, çalışma hayatımız, maddi konular ve iş hayatımızla ilgili meseleler bir hayli önemli olduğu için, ay sonuna doğru yavaşlayabiliriz. Nitekim 15 Ekim sonrası bir hayli titizleniriz. Endişeli tepkilerde bulunmaya açığızdır. Belirsiz olan her türlü konu bizi yorabilir. 21 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında iş hayatımızla ilgili konularda derinlikli düşünmeye başlarız. Durup, olan biteni incelemek ve buna göre karar vermek lazımdır. Kovalar için Merkür geri hareketi zorlayıcı olabilir. Yeni bir adım atmak pek kolay olmaz.


AŞK VE İLİŞKİLER
28 Ağustos saat 05:05-15 Ekim saat 14:05 tarihleri arasında Mars-Aslan burcunda seyrini sürdürecek. Bu süreç, karşı cinsle olan ilişkimiz, iş hayatımızla ilgili meseleler, yakın çevremizle aramızdaki bağlantılar yönünde bir hayli etkili olacaktır. Bir yandan isteklerini kabul ettirmeye çalışan partnerimiz, diğer taraftan bizim bu duruma bakış açımıza göre aramızda bir çekişme yaşanabilir. Tabii ki her Kova burcu aynı haritaya sahip değil. Sözgelimi aranızda bir problem yoktur. Ancak partnerin iş hayatı veya bir takım sorunları nedeniyle zorlandığınız bir süreç olabilir. Zaten dönem itibariyle tutkuların, arzuların, iddia ve baskınlığın bir hayli etkili olduğu bir süreçteyiz. Özellikle 9 Eylül tarihi bu anlamda test edicidir. Her türlü birliktelik ve ortaklıkta birinin diğeri üzerinde hakimiyet kurması, lider olmaya çalışması gibi sertlikler yaşanabilir. Dış etkenler de buna sebep olabilir. Siz birbirinizle anlaşırsınız fakat şartlar gereği dış dünyanın engelleriyle karşılaşabilirsiniz. Sürecin nasıl geçeceği ve yansımaları etkin görünümlerine bağlıdır. Şimdi bunlardan en önemlilerini birlikte ele alalım.
7 Ekim saat 20:54-5 Kasım saat 10:43 tarihleri arasında Venüs-Yay burcunda geçiş yapacak. Biz de onun sürpriz ve yenilik içeren deneyimlerini buyur edeceğiz. Hedeflerimizi hızlı ve cesur bir şekilde, bazen hiçbir şey düşünmeden hayatı kendi akışına bırakarak, tadın çıkarmayı tercih edeceğiz. Özgürlük hem Kovanın özünde hem de Venüsün geçiş yaptığı Yay burcundaki etkinliğinde her zaman ön plandadır. Arkadaşlıklar olsun, özel hayat olsun, ailenizle ilgili konularda olsun bunu arzularız. Öğrendiklerimizi, başkalarıyla paylaşmak bu dönemde etkilidir. Ancak bütün bunlar her şekilde kişinin arzuları çerçevesinde olduğunda tadı çıkar. Kova da buna zaten her zaman önem verir. Hani bazen insan topluma uymak, kurallara boyun eğmek zorundadır ya, Venüs-Yay geçişinde buna izin verilmez. İlişkiler rüzgar nereden eserse ona göre yaşanır. Genelde de çabuk aşık olunur, çabucak bıkılır. Bu yılki geçişte, Venüs-Yay sürecinin yöneticisi Jüpiter Yengeç burcunda ilerliyor. Mecburen çalışma hayatındaki yoğunluk ve işimizle ilgili meseleler, bizi kısıtlayan görevlerle karşılaşıyoruz. Satürn-Akrep burcu etkisi de buna benziyor. İşte Venüs-Yay geçişi hem Kurban bayramına denk gelmesi anlamında yolculukları hem de biraz yüreğimizi rahatlatma anlamında faydalı olabilir. Dönemi astrolojik açıdan genel olarak böyle yorumlamaktayım. Ancak önemli olan bir başka nokta, Venüsün görünümleridir. Şimdi bir de onlara bakalım.
Venüs-Yay burcu geçişinin Ekim ayındaki etkili görünüm tarihleri: 10, 16, 17 Ekim. 16 Ekim tarihindeki Venüs-Chiron arasındaki mücadeleci enerji alışverişi, yenilikte bulunma, kendimizi en güçlü şekilde ifade etme, pürüzleri yerli yerine koyma, her alanda hedeflerimizi gerçekleştirme arzumuzu gösteriyor. Eğer amacımıza uygun şekilde hareket edemiyorsak, maddi açıdan güven içinde değilsek, adım atmak isterken bir nedenle engellendiğimizi hissediyorsak doğal olarak yeni bir değişimin ilk startını verebiliriz. Ancak bu start, sessizce ve son derece akıllıca yapılmıyorsa, kontrol dışı gelişmeler meydana gelmesi halinde panik olunacaksa, hatta pişmanlık yaratacaksa benim tavsiyem tabii ki dağılmamanız ve dikkatli düşünmenizdir. Başkalarına endeksli yaşıyorsak, borçlarımız varsa, bir de üstüne üstlük destek göremeyeceksek o zaman maddi kaygıların bize yanlış tercihler yaptırmasına izin vermemeliyiz dostlarım.


İŞ VE KARİYER
Güneş-Terazi burcu geçişi bu yıl, 22 Eylül saat 23:44-23 Ekim saat 09:10 tarihleri arasında etkili olacaktır. Sizin için, her türlü görüşten insanla anlaşabilmenin, uyumu yakalamak arzunuzun işaretçisi olan bu dönemde genel olarak insan, bir başkasıyla çatışmak istemez. Hele hele bir Kova bundan hiç hoşlanmaz. Bu süreçte bazı meseleler üzerinde ikilemde kalınsa bile, bir çıkış yolu mutlaka bulunur diye düşünürüz. Artıları, eksileri bir kefeye koyarak problemlerin üstesinden gelmeye çalışırız. Bu süreçte, yenilik ve değişik ihtiyacımız bir hayli yüksektir. Özellikle yöneticiniz Uranüsün, Güneş ile olan karşıtlığında bu ihtiyaç iki misli artacaktır. Güneş-Terazi burcu geçişini yöneten Venüs, 7 Ekim tarihine kadar Akrep burcunda ilerliyor ve 28 Eylül tarihinde zorlayıcı bir görünüm yapıyor. Bunun anlamı, mesleki konularda ve ikili ilişkilerde bizim için nelerin değerli olduğunu veya ne yaparsak kendimizi güvende hissedeceğimiz yönünde düşünmemize yol açıyor. Eş, iş ortağı, iş ortamındaki kişiler üzerimizde baskın olmaya çalışabilirler. Bu da bizim işimize pek gelmez. Böylece dengeli davranmamız, kibarlık göstermemiz, uyumlu düşünmemiz kolay olmaz.
Ekim ayına baktığımızda iki tarih öne çıkıyor. 2 ve 3 Ekim gayet önemli. 2 Ekim tarihinde, ortalama davranmaya çalışabiliriz. Ancak bir yandan korkularınızın esiri olabiliriz. Baskılar karşısında zorlanabiliriz. Güven duygumuz azalabilir. Girişim, ilişkiler, yenilikler anlamında bir adım atmak isterken, sorumluluklar nedeniyle uymamız gerekenler önümüze konabilir. Biz derinlemesine düşünmek ve sakin olmak durumundayız.
3 Ekim tarihinde, hayatın acımasız yanlarının farkındayız. Zaten bu nedenle değişimde bulunmak isteyeceğiz. Artık işlemeyen ne varsa onu geride bırakmaktan yanayız. Yeniliklere açığız ve bu yöndeki her kıpırtı bizi kendisine delice çekebilir. Çevremizle olan ilişkimizden, hayatımızda olmasını istediğimiz her ne varsa ona doğru yönelebiliriz. Ben buradayım deme cesaretine sahip olacağız. Bir sürpriz gelişme, bir heyecan kapımızı çaldığında onu buyur edebiliriz. Eğitim, iş, çevre, uzmanlık, seyahatler, ilişkilerde yeniye, yeniden merhaba demeye varız.
Güneş-Terazi geçişinin Eylül ayındaki etkili tarihi: 27, 28 Eylül
Ekim ayındaki etkili tarihleri: 2, 3, 5, 12, 19 Ekim


AKREP BURCUNDA GERİ HAREKET ve ETKİLERİ
21 Ekim saat 13:29- 10 Kasım saat 23:12 arasında geçerlidir.
Geri hareketin başlama tarihinin bir hafta öncesi olan 14 Ekim itibariyle burcunuz için aşağıda belirtilen Dikkat edilecek noktalar geçerli olmaya başlar ve bitiş tarihinin bir hafta sonrası olan 17 Kasım itibariyle yenilikler uygulanabilir. Bunlar Gölgeli günlerdir ve gerileme döneminin etki süresi dahilinde kabul edilir.


Kovalar için dikkat edilecek noktalar:
Merkür gerilemesi süresince, meslek hayatınızla ilgili konularda yenilik anlamında acil kararlar vermeyin. Durumunuzu iyice bir kontrol edin.
Bu dönemde kimseyle konuşmak, paylaşımda bulunmak istemeyebilirsiniz. Bunu doğal karşılayın. İşlerinizi güvenlik çerçevesinde yapmaya gayret edin. O bunu söyledi, bu bana yaptı diyip kendinize eze cefa etmeyin.
Plan ve projelerinizi kariyer anlamında ele alın. Eğer gerçekten ilerisi adına teminatlı bir iş ise, o zaman geri hareket bitene kadar bekleyin ve kabul edin. Rutin iş hayatınızdaki görevlerinizi sorumluluklarınızı yerine getirin. Ancak gereksiz yüklerin altına girmeyin.
Anlaşma, iş sözleşmesi imzalamayın. Artı ve eksilerini incelemeden hiç kimseye güvenmeyin. Otorite konumunda kişilerle aranızdaki ilişkinize dikkat edin. Mesafeli ve soğuk davranabilirler veya arkanızdan söz etmeye kalkışabilirler. Bunlar geri hareket sonrası halledilir.
Yarım kalan işlerinizi tamamlayın veya geri hareketten sonra yürürlüğe koymak istediğiniz bir projeniz varsa, oturup üzerinde iyice çalışın. Doğru kararlar verebilmek, doğru tercihlerde bulunmak, bir projeyi sunmak için 17 Kasım, sonrası uygundur. Gecikiyorum diye düşünmeyin. Yeter ki sağlam olsun.
Ticaret, satış, anlaşma, bir mal alımı gibi konularda lütfen dikkatli olun. Bir çok işi tekrar bir ele almanız gerekebilir.
Geri hareket dönemi bazen öyle yararlıdır ki, sözgelimi bir iş yapmışsınızdır. Tam ortaya koyacakken geri hareket başlar. Siz kızarsınız. Oysaki dönüp bir bakın. Belki de önemli bir hata yapmışsınızdır. Böylece düzeltmiş olursunuz.
Önünüze yeni bir iş geldiğinde iyice kontrol edin.
Merkür geri hareket sırasındaki etkili görünüm tarihleri: 28, 29 Ekim


PARA KONULARI
Merkür-Akrep burcunda düz seyirle, 29 Eylül saat 14:38-21 Ekim saat 13:29 arasında ilerleyecek. 21 Ekim sonrası geri harekete geçecektir. Şimdi biz geri hareket dönemine kadar olan süreci yorumunuzda işleyeceğiz. Bu süreç, meslek hayatınız, aşk yaşantınız, başkalarıyla olan paylaşımlarınız anlamında önemli olup, bu konular üzerine bilhassa odaklanmanızı sağlayacaktır. İçgüdüsel olarak çalıştığımız ortamdaki insanlara biraz kuşkulu, kimi zaman kaygılı bir şekilde yanaşabilirsiniz. Kimseye güven olmaz sözünü kendinize ilke edindiğiniz için, bu kişilerle aranızda belli bir mesafe oluşabilir. Rekabet bazen öylesine keskindir ki, en yakın bildiğimiz insanların bile, yeri geldiğinde oyunlar oynadığını fark edebiliriz. Meseleleri derinlikli bir şekilde gözden geçirmek lazımdır. Bizim hedefimiz nedir, arzumuz ne yöndedir, bu işimiz veya toplum içindeki yerimiz, bizce yeterli midir? Tatmin edici midir? Diye düşünülmesinde yarar vardır.
Üstümüze gelen, kimi zaman bizi çileden çıkaran durumlara sabretmekte zorlanabiliriz. Yapıcı olmayan eleştiriler bizi çileden çıkarabilir. Dostumuza dost, düşmanımıza ters baktığımız süreç olduğu için, bazı kişiler bizim çekilmez biri olduğumuzu düşünebilir. Ancak burada bir noktayı açmak isterim. Eğer, çıkarlarımız veya işbirliğimiz gereği, bir takım insanlarla irtibatta bulunmamız gerekiyorsa, bunu yapmadığımızda zarar göreceksek, ben derim ki, özellikle 6 ve 8 Ekim tarihlerinde dikkatli olalım. Aklımız başımızda olan bitene bir bakalım. İşimize sahip çıkalım. Ancak karşımıza gölgeli günleri de hesaba katarsak, 14 Ekim tarihine kadar bir fırsat çıkarsa kabul edebiliriz. Eğer çıkmazsa, mevcut iş ve ilişki meselelerinde beklemede kalalım. Bu bekleme hali Merkür ileri-geri hareketi nedeniyle Aralık başına kadar devam edebilir. Bunu sabırla karşılamak gerekiyor. Merkür-Akrep burcu geçişinin Ekim ayındaki etkili tarihleri: 2, 6, 7, 8 Ekim


2013 Ekim Ayı Astrolojik Takvimi
5 Ekim saat: 03:35 Terazi burcunda Yeniay
7 Ekim saat: 20:54 Venüs Yay burcuna girişi
15 Ekim saat: 14:05 Mars Başak burcuna girişi
19 Ekim saat: 02:38 Koç burcunda Dolunay
19 Ekim saat: 02:51 Gölgeli Ay Tutulması
21 Ekim saat: 13:29 Merkür Akrep burcunda geri hareket başlangıcı
23 Ekim saat: 09:10 Güneş Akrep burcuna girişi
Pozitif Enerjili Günler : 4-5-9-13-14-17-18-22-23
Zayıf Enerjili Günler : 7-20-27-28
Aşkta En Şanslı Günler : 22-23
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 15-16
Yeniay : 12-13-14-15
(Ay-Kova burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 1-26-27-28-29
(Ay-Aslan geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Ekim ayının bizlere huzur, sağlık, mutluluk ve gönülden gönüle paylaşımlar getirmesini diliyorum.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2014, aylık, burÇ, burcu, ekim, kova, yorumu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yay Burcu Ekim 2014 Aylık Burç Yorumu AngeL Aylık Burç Yorumları 0 30 Eylül 2014 15:48
Akrep Burcu Ekim 2014 Aylık Burç Yorumu AngeL Aylık Burç Yorumları 0 30 Eylül 2014 15:47
Terazi Burcu Ekim 2014 Aylık Burç Yorumu AngeL Aylık Burç Yorumları 0 30 Eylül 2014 15:46
Başak Burcu Ekim 2014 Aylık Burç Yorumu AngeL Aylık Burç Yorumları 0 30 Eylül 2014 15:46
Koç Burcu Ekim 2014 Aylık Burç Yorumu AngeL Aylık Burç Yorumları 0 30 Eylül 2014 15:41