IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2014, 12:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rüzgar Kesen Çit Bitkileri




Çit bitkileri rüzgardan korur ve aynı zamanda bahçe için hoş bir görünüm sağlar. Ağaç, bodur ağaç türü ne olursa olsun bu bitkilerin bahçede tamamlayıcı görevleri vardır.

Lavanta (Lavandula Vera)



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Lavantalarla çok sıkı, kokulu ve renkli alçak bir çit oluşturabilir. Boyları 30-60 cm civarındadır. Bulunduğu yerin sıcak, güneşli ve kurak olması gerekmektedir. Kireçli ve zayıf toprakta da yetişebilir.

Çiçeklenme döneminde çiçekli dalları kesildikten sonra bitkinin yuvarlak biçimini göz önüne alarak budamak gerekir. Lavantaların hiçbir zaman odunsu dalları kesilmemelidir. Bu dallar kesildiğinde yeni sürgün vermez. Budamada dikkat edilecek husus: Yeni sürgünlerin üstünden budamak gerekmektedir.


Levantin (Santolin Santoline Chamaecyparissus)


Lavantaya çok benzeyen bodur bir çalı cinsidir. Yaprakları gridir. Haziranda çiçekleri açar ve sarıdır. Kokulu ve otsu bir bitkidir. Yol kenarları ve alçak çitlere çok uygundur. Boyları 30-50 cm'dir. Bitkilerin bulunduğu yerin güneşli ve kurak olması gerekmektedir. Bulunduğu toprak kireçli zayıf ve çakıllı olmalıdır. Aynı lavanta örneğinde olduğu gibi çiçeklenmeden sonra yuvarlak biçimi korunarak budanmalıdır.

Fındık Ağacı (Corylus Maxima)

Serbest olan çitler için çok uygundur. Sık ve yoğun dalları iyi bir rüzgar kesici olarak ekilebilir. Boyları 2 m'ye kadar ulaşabilir. Bulunduğu yerin güneşli olması gerekmektedir. Bulunduğu toprağın normal, hafif ve az kireçli olması gerekmektedir.

Sonbaharda biçimsiz dalları budanır. Yeni dikildiğinde ilk sene yeni sürgünleri ortadan kesilir. Böylelikle dallanma hızlanır.

Gürgen (Carpinus Betulus)

Budamaya ve şekil almaya çok uygun olan ve yapraklarını dökmeyen bu ağaç güzel bir rüzgar kesicidir. Boyları 2 metreye kadar çıkabilir. Bulunduğu yerin güneşli veya yarı gölge olması gerekmektedir. Nemli ve geçirgen bahçe toprağı bitki için yararlıdır.

Düzgün bir çit istenirse uzayan dalları senede bir defa budanır. Sık bir çit için bitki 80 cm aralıklarla dikmek faydalı olacaktır. Dikim sırasında dalların yarısı kesilirse bitki daha sık çıkar.

Kayın (Fagus Sylvatica)

Bol yeşil yapraklarıyla güzel bir görünümü vardır. Boyları 2 metreye kadar çıkabilir. Bulunduğu yerin güneşli veya yarı gölge olması gerekmektedir. Bulunduğu toprak ise nemli, çakıllı ve kireçli olmalıdır. Yaprakları kırmızı renklidir. Çok kuru havalarda sulanmasına dikkat ve özen gösterilmelidir.

Ilgın (Tamarix Tetrandra)

İlkbaharda çok hafif ve ince duran iğnemsi yaprakları pembeleşir. Bahçelerde iyi bir rüzgar kesicidir. Deniz kenarları için uygundur. Tuzlu rüzgardan etkilenmez. Boyları 2 metreye kadar ulaşabilir. Bulunduğu yerin güneşli olması gerekmektedir. Bitkinin çiçeklenme döneminden sonra esli dalların yarısının budanması gerekmektedir. Dikilen yerin güneş alan yer olması gerekmektedir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bitkileri, cit, kesen, rüzgar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Flaş!.. Rüzgar’a kurusiki gözaltisi!.. Yönetmen sinan çetin’in oğlu rüzgar çetin PauL Haber Arşivi 0 08 Şubat 2012 10:27