IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Temmuz 2019, 02:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soğuk Havaya Dayanıklı Çiçekler ve Açıklamaları




Hercai menekşe / Viola: Hercai menekşe soğuk havaya dayanıklı Çiçekler arasında bahçelerde sık kullandığımız bitki türleri arasındadır. Son bahar döneminden ilk bahar dönemine kadar olan zaman periyotunda sarı, mor, beyaz, bordo gibi birbirinden farklı çiçekleriyle bahçenize gök kuşağı havasını verebilecek bir bitkidir. Kışın renkli çiçekleri sayesinde bahçelerimizin imdadına birbirinden güzel renkleriyle yetişir hercai menekşeler. Hercai menekşeler kış bitkisi oldukları için mevsim gereği toprak suya doymuştur.Bu sebeptendir ki özel bir sulanma istekleri yoktur. Toprağının geçirgen yapıda olması aranan şartlardandır.Aksi taktirde köklerde çürüme gözlemlenebilir.Toprağın ph’ı 5.5 in üzerine çıkmamalıdır. Bahçenizin aydınlık köşelerini hercai menekşelere ayırırsanız vereceği birbirinden renkli çiçeklerle hem sizi hemde bahçenizi estetik görüntüsü karşısında büyüleyecek tir.

Çuha çiçeği / Primula: Kış aylarında bahçelerde en çok tercih edilen türlerdendir. Kış süresince kırmızı,pembe turuncu,sarı,mor gibi renkleriyle, ilk baharda ekeceğiniz mevsimlik çiçekler gelene kadar üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirecektir.soğuk havaları ve nemli toprağı çok seven çuhalar kasım-mayıs ayları arasında çiçek açarlar. Özel bir sulanma istekleri yoktur.Bahçenizdeki yarı gölge alanlarınızı çuhalar için ayırabilirsiniz. Hiç bir özel istekleri olmadıkları için bakımları kolaydır.

Siklamen / Cyclamen: Soğuk Havaya Dayanıklı Çiçekler arasında soğuk havayı en çok seven kış bitkilerinden olan siklamenler kış aylarında ve erken ilkbaharda açtıkları çiçekleriyle bahçelerin tanınan simalarındandır. Beyaz,kırmızı,koyu pembe,mor ve kendi adını aldığı siklamen gibi birbirinden farklı rengarenk çiçekleriyle bahçemizin renk cümbüşündeki katkısı göz ardı edilemez. Nemli toprakları seven siklamenler aydınlık ve serin ortam istekleride vardır. Dikkat edilmesi gereken hususlardan en önemlileri kararan yapraklarının dipten koparılması ve siklamenin bulunduğu alanın serin ve korunaklı olmasıdır. Bu isteklerine kulak vermezseniz bitkinizde bozulmalar meydana gelebileceğini unutmamalısınız.

Kış tatlısı / Chimonanthus Praecox: Kış aylarında kokulu çiçekler açan bir çalı türüdür. Kokusuyla kışın bahçelerinizde bahar havasının tazeliğini hissetmek istiyorsanız tercih edilebilecek türden bir tanesidir. Soğuk havaya dayanıklıdırlar, ocak ayında çiçek açarlar. Özel istekleri yoktur.bakımı kolaydır.besin bakımından zengin bahçe toprakları tercihidir. Yaprakları ezildiğinde aromatik koku yayarlar. Kış tatlısını bahçenizin ışık alan bölgelerinde tercih etmelisiniz.

Kar topu / Viburnum Tinus Licidum: Kışın çiçek açan, sık dallı, her daim yeşil çalı formlu bir bitkidir. Parlak koyu yeşil yaprakları kışın açan çiçekleriyle birleşince eşsiz bir dekoratif görüntü oluştur. Çiçekleri ilk başlarda kırmızı pembe olup açınca beyaza dönmektedir. Parlak koyu mavi renkteki meyveleri de ayrı bir dikkat çekici özelliğidir. Bahçenizin güneşi gören ve yarı gölge yerlerinde kullanabileceğiniz bir türdür. Yarı gölgeye dayanıklıdır.çiçeklenme dönemleri kasım ayında başlar nisan sonuna kadar sürgünlerinde çiçeklerini görmek mümkündür. Humusça zengin rutubetli toprakları severler.

Ateş dikeni / Pyracantha: Orta anadolunun keskin soğuğunda her dem yeşil soğuk havaya dayanıklı çiçekler arasında bulunur. İlk baharda salkım şeklinde sarımtırak ve beyaz çiçekleriyle bahçenize renk katar. Park ve bahçelerde çit bitkisi olarakda kullanılan ateş dikenlerinin koyu kırmızı, kırmızı, turuncu ve sarı renklerde üzüm salkımı şeklinde meyveleri ile kış aylarında ayrı bir dekoratif görünüm kazandırdığı için sıkça tercih edilir. Ilıman iklimlerde organik madde bakımından zengin ve derin toprakları severler. Güneş seven bir bitkidir.Aşırı bir su isteği yoktur. Özel bir bakıma ihtiyaçları yoktur.

Kardelen / Galanthus: Kardelen soğanlı bir bitkidir. Soğanı toprakta donun ulaşamayacağı bir yerde olduğundan aldığı sıcaklıkla filiz verir. Bitki boyu 10-20 cm. arasında olup genellikle ormanlık bölgelerde rastlanır . Galanthus Elwesii türü 1874 yılında İzmir ‘ in dağlık bölgelerinde bulunmuş ve botanik dünyasına tanıtılmıştır . Nemli ve humuslu toprakta kolayca yetişen kardelen eksi 15 (-15) dereceye kadar dayanıklı olup ocak ayından itibaren mart sonuna kadar çiçek açar .

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cicekler, soğuk hava


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Soğuk espriler: Duyanları tir tir titretecek kısa ve sorulu en soğuk espriler! Sanem Komedi ve Mizah 0 04 Kasım 2018 21:31
Volkan Konak - Soğuk Soğuk Akayi Amelia U, Ü, V, Y, Z 0 24 Mayıs 2014 23:11
Soğuk Havaya Karşı Apartmanı Paketledi Rhytia Haber Arşivi 0 10 Şubat 2014 17:51