IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Fragile

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mart 2020, 15:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kana Çiçeği




Kana Çiçeği


Kana Çiçeği Amerika’nın tropik ve subtropikal bölgelerinde yetişen bir çiçektir. Bu bitki ülkemizde tesbih çiçeği olarak bilinmektedir ve 60’a yakın türü ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Tohumlarının tesbih boncuğu olarak kullanılmasından dolayı ülkemizde özellikle bu amaçla yetiştirilmekte ve güzel çiçekleriyle hoş görüntüler oluşturmaktadır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


İri yaprakları bulunan bitkinin tohumlarının tesbih yapımında kullanılmasının yanında dekoratif açıdan göze hitap etmesi sayesinde bahçeleri süsleyen bir bitkidir. İlkbahar ayında başlayan çiçek açma zamanı sonbaharın sonuna kadar devam edebilmektedir. Daha ılıman iklimi seven tesbih çiçeği kışın donlarından kolay etkilenir ve soğuk iklimlerde yaşamına devam ettiremez.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kana Çiçeği Özellikleri

Bitkinin boyu ortalama 1 metreyi bulmaktadır. Birçok farklı rengi bulunan bu çiçeğin en popüler olan ve dikkat çeken renkleri kırmızı, sarı ve turuncudur. Parlak renklere sahip olan bu çiçek peyzaj amaçlı olarak park ve bahçelerde sıklıkla kullanılmaktır. Kana çiçeği soğanlı bir bitki olmasından dolayı bu türe sahip olan bitkilerin genel özelliklerine sahiptir. Haziran ayında çiçek açmasından dolayı birkaç ay önceden yani nisan mayıs gibi soğanlarının dikilmesi uygun olacaktır. Birden fazla kana çiçeği dikilmesi düşünülüyorsa eğer soğanlar arasında 40-45 cm aralık bırakılarak ve soğanları 10-15 cm derinliğe dikilmesi çok uygun olacaktır.



Bu şekilde çiçekler gelişimini daha güzel şekilde gelişim gösterir. Soğanlı bitkilerin neredeyse çoğu gibi güneşli veya yarı gölge alanları ve sıcak havalarda bol sulanmayı seven bir bitkidir. Her türlü toprakta rahatlıkla gelişim gösterebilmektedir fakat daha çok kumlu ve gübreli topraklardan hoşlanmaktadır.

Donlardan kolay etkilenmesinden dolayı kışın yaklaşmasına yakın bahçede dikili olan bitkinin büyük saksılara alınarak soğuktan korunabileceği kapalı alanlara alınması bitki için daha faydalı olacaktır. Saksıda dikili olanlar ise yine aynı şekilde kapalı mekanlara alınmalıdır. Bitki sık gübrelenmeyi ve çiçekliyken de kurak havalarda bol sulanmayı sevmektedir.




Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kana çiçeği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nar çiçeği çayının bilmediğiniz faydaları – C vitaminli nar çiçeği mucizesi ile hayatınız çok değişecek… Sanem Sağlık Köşesi 0 05 Ağustos 2018 11:35
Kufeya Çiçeği, Kufeya Çiçeği Bakımı, Kufeya Çiçeği Nasıl Yetiştirilir? Violent Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 24 Mart 2014 20:44
Söz Çiçeği - En Güzel Söz Çiçeği Nasıl Hazırlanmalıdır Liaaa Evlilik Hazırlıkları 0 31 Mart 2012 15:29
Herkes Yudum Yudum Aşka Doyarken Ben Kana Kana İhanet İçtim... MikaiL2 Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 29 Eylül 2011 04:00
Herkes yudum yudum aşka doyarken,Ben kana kana ihanet içtim. Lady Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 28 Temmuz 2010 08:59