IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2012, 18:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Denizde Kurşun Kullanımı





Açık denizde avlanırken misinanızın dibe inmesi çok kritik bir noktadır.
Eğer çapa atmış bir tekneden avlanıyorsanız, başarılı olmak için yeminizi, muhtemelen balıkların sıklıkla bulunduğu, deniz dibine indirmeniz gereklidir. Eğer kurşununuz dibe değmemiş ise “acaba neden hiç balık vurmuyor” diye merak ederek gününüzü balıksız geçirebilirsiniz.

İlk yapmanız gereken, “o anki koşullara göre kurşununuz yeterince ağır mı?” sorusunu yanıtlamak. Hafif bir akıntıda 150 gram kurşun rahatlıkla işinizi görebilir. Fakat akıntının şiddeti arttıkça, dibi bulabilmek için ağırlığınızı arttırmanız gerekecektir. Sert akıntılarda 300–350 gramlara kadar kurşun kullanmanız gerekebilir.

Gün ilerledikçe, kurşun ağırlılığınızın yeterli olup olmadığını belli aralıklar ile kontrol etmelisiniz. Değişen akıntı koşulları ile baş edebilmek için artan ağırlıklarda çeşitli kurşun ve ekstra ağırlıklar yanınızda bulundurmalısınız.

Çoğunlukla kullandığımız yöntem, takımımızı yavaşça suya indirip, kurşunun dibe vurduğunu hissetmek, adeta o çarpışma sesini duymaktır. Şayet misina makineden boşalmaya devam ediyor ve o çarpmayı hissedemiyorsak ağırlığımızı arttırmamız gerektiğine kanaat getirebiliriz.

Çarpmayı hissettikten sonra, akıntının misinanızı bir o kadar daha sürüklemesine müsaade edin ve daha sonra kamışınızın ucunun ara sıra kaldırıp tekrar kurşunun dibe çarpmasını hissedin. Böylelikle kurşun ve dolayısı ile takımınızla aranızdaki teması kaybetmemiş olursunuz ve iğnenizin nerede olduğunu bilirsiniz. Ayrıca bu kontrol hareketi, yeminizin daha cazip hareketini ve balıkların iğnenize yönelmesini sağlar.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
denizde, kullanımı, kurşun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Konsept kurşun kalem tasarımı, uzunluk ve mesafe ölçebiliyor -Ölçebilen Kurşun Kalem Sevda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 02 Aralık 2011 22:16
Denizde Can Pazarı. Sevda Haber Arşivi 0 17 Aralık 2010 11:38