![]() |
YEMLEME NEDiR ? YEMLEME NEDiR ? Yemleme avlanacak balığı oyalandığı , ya da geçit yaptığı yerde biraraya toplamak ve aynı yemi oltada kullanarak avın bereketini artırmak için yapılan bir işlemdir. 1- Balik kafalari ezildikten sonra , goroslardan cikarilan ciger ve bagirsaklar da eklenerek bir ipe dizilir. Bu dizi , tas baglanarak secilen av mahaline birakilir. Kan ve organ pihtilarina gelen baliklar taze yemle yemlenen oltaya daha istahli vururlar . Kefal avinda basariyla uygulanir. 2- Balik cigeri, barsaklari ve ezilmis bayat baliklardan yapilan bulamac , birkac yerinden delinmis bir torbaya doldurularak, baglananan bir tas araciligiyla deniz dibine indirilir. Bu torba bagli oldugu ipin yardimiyla yer degistirilerek , icindeki bulamacin deliklerden disariya sizmasi saglanir . Baliklar kokuya toplandikca oltadaki yemli igneye vurma sansi da o oranda artar. Lahos, orfoz, mercan, levrek, akya, vb. Baliklarin avciliginda yararli bir usuldur. 3- Mideler ezilerek, kumla hamur haline getirlir. Gunduz veya gece bu hamurdan serpilen yerlerde verimli avcilik yapilir. Bu yontem karagoz ve mercan gibi baliklarin avinda gecerlidir. 4- Hamurla yapilan yemlemede de av icin hazirlanan hamurdan kucuk parcalarin av yerine atilmasi usuldendir. Bu parcalari yemeye toplanan baliklar yemli olta ignesini de hic yadirgamadan yutarlar. Denizde , karagoz, tatli sularda sazan avinda bu sekilde verimli avcilik saglanir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:05. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk