IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ağustos 2014, 13:39   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yunanistan, Türkiye'yi 76-72'lik skorla mağlup etti!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


A Milli Takımımız, İspanya'da düzenlenen 2014 FIBA Dünya Kupası Şampiyonası'na öncesi Türkiye'de son hazırlık maçında Yunanistan ile karşı karşıya gelirken karşılaşmadan 70-72'lik skorla mağlup olan Milliler sekizinci hazırlık maçında yedinci mağlubiyetini aldı.

Türkiye; Ender Arslan, Sinan Güler, Emir Preldzic, Barış Hersek ve Ömer Aşık ilk beşiyle çıkarken Yunanistan; Nick Calathes, Kostas Vasileiadis, Giannis Antetokounmpo, Georgios Printezis ve Giannis Bourousis ile başladı.

Maçın ilk çeyreğinde A Milli Takımımız oyuna hızlı başlarken Sinan Güler, Ömer Aşık ve Barış Hersek'in sayılarıyla ilk iki buçuk dakika içerisinde 6-0'lık bir seri yakaladı. Yunanistan'ın mola almasından sonra maça Ender Arslan'ın üçlük sayısıyla başlayan A Milli Takımımız, Emir Preldzic'in orta mesafeli sayısıyla skoru 11-0 yaptı. Ioannis Bourousisiin üç sayılık basketiyle maçtaki ilk sayılarını bulan Yunanistan, Georgios Printezis’in de turnikesiyle durumu 13-9'a getirdi. Nick Calathes ile hücumları değerlendiren rakibine Emir Preldzic ile karşılık veren A Milli Takımımız, maçın ilk çeyreğini 22-19 önde tamamladı.

Maçın ikinci çeyreğinde hem Türkiye hem de Yunanistan kolay sayıya izin vermeyerek başladı. erbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla skor üretebilen Yunanistan, Georgios Printezis'in iki isabetiyle on üçüncü dakikada durumu 25-24 yaptı. Cenk Akyol'un hücuma katkı yapmasıyla bu bölümde hanesine beş sayı birden yazdıran A Milli Takımımız, on beşinci dakikada farkı sekiz sayıya çıkartınca, Yunanistan da mola aldı. (32-24) Georgios Printezis ile boyalı alanı kullanan ve oyuna da ortak olan Yunanistan, devrenin tamamlanmasına iki dakika kala durumu 35-33'e getirdi.

Maçın üçüncü çeyreğinde Ian Vougioukas ve Kostas Papanikolau'nun sayılarıyla üçüncü periyotta ilk dakikasında iki hücumu değerlendiren Yunanistan, durumu da 39-43 yaptı. Bu yarıdaki ilk sayılarını Emir Preldzic'in turnikesi ile kaydeden A Milli Takımımız, Ömer Aşık'ın serbest atışlarıyla da skorda dengeyi yakaladı (43-43). Tempoyu düşüren Yunanistan, dış atışlara yönelirken, A Milli Takımımız'da Kerem Gönlüm ile skor buldu. Emir Preldzic'in üç sayı isabetiyle periyotun son dakikasına basketle giren A Milli Takımız, Kerem Tunçeri'nin de üç sayılık basketiyle durumu 57-57 yaptı. Bitime otuz saniye kala mola alan Yunanistan, son hücumu Nicos Zisis ile değerlendiremeyince, üçüncü çeyrek 57-57 berabere noktalandı.

Maçın dördüncü çeyreğinde alan savunmasıyla başlayan Yunanistan, hücumda Georgios Printezis'in bire bir hücumlarıyla çok etkili oldu. Yunanistan'da Kostas Papanikolaou'nun smacına Ömer Aşık ile karşılık veren A Milli Takımımız, savunmada ise Kostas Sloukas ve Nicos Zisis'i durdurmakta çok zorlandı. Otuz sekizinci dakikaya girilirken mola alan A Milli Takımımız, Ender Arslan'ın basket faulü ve Emir Preldzic'in de serbest atışlarıyla farkı üç sayıya indirdi. (73-70) Bitime yirmi beş saniye kalan Ioannis Bourosis'in serbest atış çizgisinden 0/2 atmasıyla skoru eşitleme şansı yakalayan A Milli Takımımız, hücumu iyi değerlendiremeyince Yunanistan'a 76-72'lik skorla mağlup oldu.

Türkiye'de Emir Preldzic 18 Sayı, 5 Ribaund ve 6 Asist, Ömer Aşık 12 Sayı, 7 Ribaund ve 1 Asist, Ender Arslan 9 Sayı ve 3 Asist, Cenk Akyol 8 Sayı, 3 Ribaund ve 1 Asist, Kerem Gönlüm 5 Sayı ve 3 Ribaund'la mağlubiyete engel olamadı.

Yunanistan'da Ioannis Bourousis 16 Sayı ve 5 Ribaund, Georgios Printezis 16 Sayı, 3 Ribaund ve 3 Asist, Nick Calathes 11 Sayı, 3 Ribaund ve 3 Asist, Ian Vougioukas 11 Sayı, 5 Ribaund ve 1 Asist'le galibiyette pay sahibi oldu.

NTV Spor

__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
7672lik, etti, mağlup, skorla, türkiyeyi, yunanistan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yunanistan, Türkiye'yi 70-56'lık skorla mağlup etti! Kalemzede Basketbol 0 21 Ağustos 2014 12:24
İspanya rövanşta Türkiye'yi 70-63'lük skorla mağlup etti! Kalemzede Basketbol 0 15 Ağustos 2014 00:10
İspanya, Türkiye'yi 77-55'lik skorla mağlup etti! Kalemzede Basketbol 0 13 Ağustos 2014 01:11
Sultanlar, Almanya'yı mağlup etti Tufan Voleybol 1 22 Temmuz 2014 02:45
Hırvatistan, Kamerun'u 4-0 mağlup etti Seth Dünya Kupası 0 19 Haziran 2014 12:20