IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Eylül 2014, 18:13   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaptan Nevriye Yılmaz: “İstanbul'da da taraftar desteğine ihtiyacımız var.”





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda Çeyrek Final’e yükselen A Milli Kadın Takımımızda Kaptan Nevriye Yılmaz, Ankara’da olduğu gibi İstanbul’da da seyirci desteğine ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Çok zorlu Fransa ve Kanada maçlarını geride bıraktıklarını ve turnuvada hedefledikleri şekilde yollarına devam ettiklerini belirten A Milli Kadın Takım Kaptanı Nevriye Yılmaz, “Fransa maçında çok zorlandık. Bu karşılaşma bizim için liderlik mücadelesi anlamına geliyordu. On gün öncesinden Fransa’nın hücum ve savunma düzenleri üzerine çalıştık ve o süreçten bu yana da maça yoğunlaştık. Bazen oyunumuzun dışına çıktığımız oldu. Ancak rakibimizin hücum ve savunmasının artı ve eksi yönlerini çok iyi bir şekilde ezberledik. Biz Dünya Şampiyonası’nı ilk kez oynuyoruz. Belki bir çok platformda Final oynadık, Madalyalar kazandık ve başarılarımız da var ama Dünya Şampiyonası başka bir şey. Ayrıca uzun zamandır ülkemizde de herhangi bir organizasyonda yer almadık. Seyirciden çok etkilendik ve çok da heyecanlandık. Özellikle hücumda bocaladık. Ama savunmamız her iki karşılaşmada da çok iyiydi. Belki kolay atışları kaçırdık ama bir sayıyla bile olsa kazanmak ve Fransa’yı yenmek bizim için önemliyi. Önemli olan maçı kazanmaktı. Fransa çok iyi bir takım. Onların ne kadar iyi olduğunu anlatmaya dahi gerek yok. Ekol bir ülkeler ve daha önce defalarca kez bu atmosferi yaşadılar. Kanada karşısında da çok iyi oynamasak da savunmamızla maçı kazandık. Son maçımızda Mozambik ile karşılaşacağız. Belki iddiaları yok ve kolay bir rakip olarak gözükse de biz kazanmak istiyoruz. Sonrasında da İstanbul’a gidip çeyrek finali bekleyeceğiz.” dedi.

Kanada maçının zor geçeceğini tahmin ettiklerini söyleyen Kaptan Nevriye Yılmaz, “Sonuçta onlar da gruptan çıkma maçını oynadılar. Şimdi tek şansları Fransa’yı yenmek. Kanada, bizim maçı hedef olarak görmüştü. Onlar da çok dirençli bir ekip ve bizim nereden sayı ürettiğimizi iyi analiz etmişler. Kısa oyuncularımızı çok iyi savundular. Ne çembere gidebildik ne de şut atabildik. Ama söylediğim gibi; oyun sistemimizden ödün vermedik ve doğrularımızı sahaya yansıtarak on sayılık farkı yakalayarak kazandık.” açıklamasında bulundu.

Takım olarak hala ritimlerini bulamadıklarını belirten başarılı oyuncu, daha akıcı ve daha hızlı oynamaları gerektiğini söyledi. Kaptan Nevriye Yılmaz ayrıca, “Bunun nedeni dar rotasyondan dolayı olabilir. Yedi sekiz kişiyle oynamaya çalışıyoruz. Ayrıca rakipler de bizi tanıyorlar. Birsel ve Işıl’a çok ciddi anlamda baskı yapıyorlar ki bu da bizi frenliyor. Ama savunmamızı beğeniyorum. Basit hatalar elbette olabilir ama Fransa’yı kırk sekiz ve Kanada’yı da kırk dört sayıda tuttuk. Bence bunlar önemli kriterler. Hücumla her zaman kazanamazsınız ama savunma kazandırıyor. Biz kendi aramızda hücum konusunda konuşuyoruz. Mozambik karşılaşması belki zor olamayacak ama güven anlamında bu maç önemli. Çeyrek Finalde tahmini rakibimiz Sırbistan olacak. O karşılaşmaya kadar iyi olacağımızı düşünüyorum.” diye konuştu.

Çembere daha fazla giderek hücum etmeleri gerektiğini kaydeden Kaptan Nevriye Yılmaz, “Rakibe faul yaptıramadığımız için dış atışlardan hücum etmeye çalışıyoruz. Daha fazla çembere giderek hücum etmeliyiz. Bir şekilde rakibi eksiltmeliyiz. Savunmaya çok mu konsantre oluyoruz ya da çok mu yoruluyoruz, bilmiyorum… Bunu Cuma gününe kadar çözmeli ve Sırbistan karşısında daha kolay sayılar bulalım ki maç sırasında kriz yaşamayalım.” açıklamasında bulundu.

Ankaralı basketbolsevelerin müthiş bir destek verdiğini belirten A Milli Kadın Takım Kaptanı Nevriye Yılmaz, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Beklentimizin üzerinde bir seyirci vardı ve inanılmaz bir şekilde de bizi desteklediler. Bunu ciddi anlamda hissettik. Fransa karşısında devreyi on sayı farkla geride tamamladık. Ama sonrasında maçı kazandık. İstanbul’da ‘seyirci gelir mi gelmez mi’ diye endişeliyim. Ev sahibi avantajı seyirciyle oluyor ve oyuncular da adeta devleşiyor. Çeyrek Final karşılaşması bizim için çok önemli. Çünkü biz yarı finale kalmak istiyoruz. İnşallah taraftarımız bizi yalnız bırakmaz.”


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


TBF



__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
da, desteğine, ihtiyacımız, kaptan, nevriye, taraftar, var”, yılmaz, “İstanbulda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaptan Nevriye Yılmaz: “Taraftarımızın desteği galibiyette çok etkiliydi.” Kalemzede Basketbol 0 28 Eylül 2014 00:19
İstanbul Emniyeti'nden 'lazer tutan taraftar' açıklaması MasteR06 Haber Arşivi 0 26 Şubat 2014 02:44
İstanbul - Ceyhun Yılmaz BuYuCu Resimli Şiirler 0 27 Haziran 2012 01:38
Nevriye Yılmaz (1980-...) Ezgi Sporcular 0 26 Haziran 2012 22:00