IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Kasım 2020, 22:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Amath M’Baye: “Oraların” Oyuncusu, Pınar Karşıyaka’nın Tecrübelisi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2019-2020 sezonunun en talihsiz takımlarından biri de Pınar Karşıyaka olmuştu… 2014-2015 sezonunda kazanılan şampiyonluğun ardından ilk kez bu kadar iddialı bir sezon geçiren Pınar Karşıyaka, o dönemki baş antrenörü Ufuk Sarıca ile yollarını bir kez daha birleştirdikten sonra “mavi gömlek” ile aydınlık ufuklara doğru yelken açmıştı… Fakat daha sonrasında bütün dünyaya büyük hasar veren, yüz binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan COVID-19 salgını takım olarak onlara da hasar verdi hâliyle.

Fakat takımın Fransız uzunu Amath M’Baye, hedeflerinden hiçbir şey kaybetmedikleri görüşünde. Eurohoops’a açıklamalarda bulunan tecrübeli isim, hem Basketbol Süper Ligi’nde hem de Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki hedefleri ile ilgili görüş değiştirmemiş durumda: Her zaman şampiyonluk mücadelesinde bulunmak istiyor!


“Şampiyonluklar kazanmak için mücadele etmek istiyoruz. Hedefimiz her zaman bu” diyor M’Baye, Eurohoops’a yaptığı açıklamada. “Hem Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde hem de Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonluk için mücadele edebileceğimiz bir noktada olmak istiyoruz, geçen yıl yaptığımız gibi. Sezon salgın nedeniyle bitse bile biz şampiyonluk mücadelesi için harika bir konumdaydık. Bunu tekrarlamak istiyoruz.”

Öte yandan bu uğurda önlerindeki engelin de farkında elbette yıldız isim. Takımda çıkan COVID-19 vakaları, onların hem BSL’de hem de Şampiyonlar Ligi’nde maçlarının ertelenmesine neden oldu ve neticede iyi başladıkları bu sezonda da önlerine coronavirüs salgını engeli çıktı.



M’Baye, kendisine şampiyonluk mücadelesi verme yolunda önlerinde COVID-19 dışındaki en büyük engelin ne olduğunu sorduğumuzda da başka bir yanıt düşünemiyordu aslında:

“Bence COVID-19 ile ilgili sorunların üstesinden gelmek önümüzdeki en büyük sorun. Bunun dışında da bilmiyorum… Önümüzdeki en büyük engel bu. Bununla karşılaştırabileceğim başka hiçbir şey yok.”

Haklı da… Pınar Karşıyaka kaliteli kadrosu ve tecrübesi ile önemli başarılar vaat ediyor Şampiyonlar Ligi’nde. RETAbet Bilbao Basket, Brose Bamberg ve Fortitudo Bologna’nın bulunduğu çok zor bir grupta, belki de en zor gruplardan birinde deplasmandaki Bilbao galibiyeti ile başladı Pınar Karşıyaka.

Özellikle son çeyrekte rakibine 9 sayı atma şansı tanıyan Karşıyaka ekibi için bu zafer, bir anlamda güç gösterisi anlamına da geliyordu. O maçın en değerli ismi D.J. Kennedy’ydi fakat M’Baye da maçı 17 sayı ve 2 ribaund ile tamamlayarak takımının en skorer oyuncusu oluyordu. Avrupa’nın zorlu deplasmanlarında, Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin güçlü takımlarına karşı ne yapması gerektiğini en iyi bilen isimlerden biri o.

Karşıyaka’ya imza atmadan Segafreddo Bologna ile kazandığı şampiyonluk da bunun en hakiki göstergelerinden biri. Nitekim tecrübesini doğru yönde kullanmaya da her zaman olduğu gibi hazır:

“Ben hiçbir zaman sesini çok çıkaran bir oyuncu olmadım. Ben sadece doğru şeyi yapıp insanların da bunu takip etmesini umuyorum. Bu takımda da rolüm daha ziyade bu. Daha önce Şampiyonlar Ligi’nde oynamış olmak ve kazanmış olmak da bizim için artı. Önümüzdeki yola dair bir fikrimiz var o sebeple.”


Öte yandan sadece tecrübesi de değil Amath M’Baye’ı Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmekten ötürü mutlu eden şey. 3o yaşındaki yıldız ligin kalitesinden de fazlasıyla memnun.

Daha önce Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin en üst aşamasını gören, bu organizasyonda şampiyonluğu da yaşayan M’Baye, gördüğü seviyeyle ilgili şöyle konuşuyor:

“Bence Basketbol Şampiyonlar Ligi harika. Her zaman harika bir organizasyon ortaya koyduklarını düşündüm. Final Four’a gitmek kesinlikle muhteşem bir deneyimdi, kazanmış olmak daha da güzeldi. Fakat genel olarak bence rekabet seviyesi gerçekten yüksek ve özellikle bu yıl bize katılan diğer takımlarla birlikte rekabet daha da yüksek. O yüzden evet, çok heyecan verici.”

Pınar Karşıyaka bir kez daha Basketbol Süper Ligi’nde ritmini bulup zirvenin önemli adaylarından biri olabilecek mi? Ufuk Sarıca’nın öğrencileri, ülkemizi de temsil ettikleri Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde böylesi zor bir grubu nasıl tamamlayacak? Bunların hepsini zaman gösterecek fakat her halükarda M’Baye’ın tüm bu yolculukta kritik bir rol üstleneceği kesin… Onun performansı, Pınar Karşıyaka için belirleyici olacak ve o da bu mücadeleye hazır gözüküyor!

~ Alıntı.

__________________
𝓚єndí hαlíndєlígє ,
σmurgαlí durusα

αrkαsí dσlu cumlєlєrє ínαníчσrum ..

Konu diShy tarafından (17 Kasım 2020 Saat 22:07 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
basketbol, eurohoops, haberleri, m’baye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pınar Karşıyaka'nın hedefi lig Mehmet Basketbol 0 08 Aralık 2015 21:49
Fenerbahçe 104-82 Pınar Karşıyaka Mehmet Basketbol 0 22 Kasım 2015 21:40
Pınar Karşıyaka çok farklı Ecrin Basketbol 0 22 Ekim 2014 02:14
Pınar Karşıyaka turladı Ecrin Basketbol 0 12 Ekim 2014 21:55
Türk derbisi Karşıyaka'nın! | Türk Telekom 74 - 82 Pınar Karşıyaka Kalemzede Diğer Spor Branşları 0 09 Kasım 2011 09:14