![]() |
Bebekler İçin Fırında Elma Tatlısı Bebekler İçin Fırında Elma Tatlısı Bu sabah dolabı açınca uzun zamandır bekliyen ekşi yeşil elmalar gözüme ilişti. Arkadaşımdan tarifini aldığım fırında elma tatlısını yapmaya karar verdim. Oğlumun ekşi tatlarla arası oldukça iyi, bu nedenle severek yedi. İsterseniz ekşi elma yerine tatlı elma kullanabilirsiniz ve tencerede de pişirebilirsiniz. Elma tatlısını tatlandırmak için ben akçaağaç şurubu kullandım. Bunun yerine pekmez yada bebeğiniz bir yaşından büyükse ballada tatlandırabilirsiniz. Balı elmalar soğuduktan sonra ilave edin. Malzemeler
Elmaları rendeliyerek bir iki damla limon, iki yemek kaşığı su ile karıştırın. Başka su ilave etmeye gerek yok. Elmalar kendi saldıkları elma suyu içinde pişiyorlar. Tarçın ilave edin ve küçük bir fırın kabında 180 derecede 20 dakika elmalar yumuşayana kadar pişirin. Fırından çıkarınca içine tatlandırıcı şurubu ve cevizi katıp karıştırın. Not: Bebeğiniz 10 aydan küçük ve henüz çiğnemeyi bilmiyorsa, tencerede pişirirseniz elmalar daha yumuşak olur. Cevizleri mutlaka bir öğütücüde çekerek un haline getirin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:14. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk