İrmikli Kayısı Püresi Malzemeler 6-8 adet kayısı 2 tepeleme yemek kaşığı irmik 1 tatlı kaşığı pekmez (isteğe bağlı) Hazırlanışı Kayısıları sirkeli suda bekletip bol su ile yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkaralım ve ikiye bölerek tencereye alalım. 2 su bardağı su ile kayısıları 10 dakika pişirelim. Kayısıların kabuklarını bir çatal yardımıyla soyalım. Patates ezici ya da çatalla ezdiğimiz kayısıları püre haline getirelim. İrmiği ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 5 dakika daha pişirelim (Bu aşamada suyunu çok çektirmişseniz 1 çay bardağı kadar kaynar su ekleyebilirsiniz.) Püremiz ılıdıktan sonra dilersek pekmez ile tatlandıralım ve bebeğimize sunalım. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:46. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net