IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Haziran 2008, 21:42   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Piyasa Kızışıyor En 'Ucuz Bilgisayar' Geliyor




Ekonomik durgunluk nedeniyle satışları azalan bilgisayar firmaları biriken stokları eritmek için indirim kampanyalarına yöneliyor. Crea Bilişim ağustos ayında 'en ucuz' bilgisayarı piyasaya sürüyor.

199 dolara bilgisayar geliyor

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Crea Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim İlerisoy, "Bilgisayarsız kimse kalmayacak." dedi.

Ekonomik durgunluk nedeniyle satışları azalan bilgisayar firmaları biriken stokları eritmek için indirim kampanyalarına yöneliyor. Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda fiyatlar yüzde 50'ye varan oranda düştü. Yerli elektronik firması Crea Bilişim de ağustos ayında çıkaracağı 'en ucuz' bilgisayarla rakiplerine meydan okumaya hazırlanıyor. Firmaların kıyasıya rekabeti en çok tüketiciye yarıyor.

Enflasyondaki artışa rağmen elektronik ürünlerde fiyatlar düşüyor. Ucuzluğun kendini en çok hissettirdiği ürün ise bilgisayar. Elektronik firmaları, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda peş peşe indirim kampanyaları düzenliyor. 2005 yılında kurulan yerli bilgisayar firması Crea ise 199 dolarlık PC (masaüstü bilgisayar) ile rakiplerine meydan okumaya hazırlanıyor.

Her yıl yaklaşık yüzde 20 büyüyen Türk bilişim sektörü, 2007'yi 5 milyar dolarlık hacimle kapattı. Ancak küresel kriz ve AK Parti'ye açılan kapatma davası, ekonomiyi durgunluğa itince 2008 hedefleri bir anda altüst oldu. Bu yıl 10 milyondan fazla dizüstü ve masaüstü bilgisayar satışına ulaşmayı uman sektör büyük darbe yedi. Yabancı şirketler, yatırımları askıya alırken yerli firmalar ise üretimde frene bastı. Şirketler, ellerindeki stokları yüzde 50'ye varan indirim kampanyalarıyla eritmeye çalışıyor. Yılın ilk çeyreğini kötü geçiren firmaların umudun dünya ile aynı anda Türkiye'de satışa sunulacak yeni nesil bilgisayarlarda.

Makul fiyatlarıyla piyasaya çıkacak ürünlerin tüketiciyi cezbetmesi bekleniyor. Yılın ilk dönemini durgun geçirdiklerini belirten Crea Bilişim Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim İlerisoy, özellikle son üç aydaki ciddi daralmaya dikkat çekti. Geçen yıl yakalanan hızın bu yıla taşınamadığını aktarırken, talebin daralması ve stok baskısının pazarda ciddi sorun oluşturduğunu söyledi. İlerisoy, firmaların en azından yaz aylarını hareketli geçirmek adına birbiri ardına indirim kampanyaları düzenlediğini ifade etti.

Crea da geçen aylarda bu çerçevede 399 dolara dizüstü bilgisayar (notebook) satmıştı. Dünyanın çok az yerinde bu fiyata bilgisayar bulunduğunu ifade eden İlerisoy, "Bu üründe 14 inçlik normal bir notebooktaki kaliteyi yakaladık. 2 bin bilgisayarın tamamını kısa sürede sattık." dedi. Daha ucuz bilgisayarlar için de çalışmalara başladıklarını vurgularken, "Ağustos ayında 199 dolara masaüstü bilgisayarları satışa sunacağız." açıklamasını yaptı.

Yeni üründe ucuzluğa rağmen kesinlikle kaliteden ödün vermeyeceklerini aktardı. 199 dolarlık bilgisayardan maddi kazanç beklentisi taşımadıklarını söylerken, bu yolla ekonomik durgunluğun olumsuz etkilerini azaltmayı hedeflediklerini bildirdi. Bu ortamdan tüketicilerin kazançlı çıkacağına dikkat çeken İbrahim İlerisoy, "Bu fırsatları kimse kaçırmamalı. Edirne'den Ardahan'a kadar herkes bilgisayar sahibi olabilir." şeklinde konuştu.

Crea'nın en dikkat çeken ürünlerinin başında 8 inçlik boyut ve 1 kilo ağırlığıyla mini dizüstü bilgisayarı geliyor. Bu ürün için 'sadece boyutu küçük' tanımlamasını yapan İlerisoy, teknolojiyi küçültüp, tasarımla besleyip fiyatı düşürmek için çalıştıklarını dile getirdi.

Crea Bilişim, 5 saatin üzerinde pil ömrüne sahip ve sim kart çözümüyle kesintisiz internet bağlantısı sağlayan yeni ürünlerin yanında halen 2 bin Euro civarındaki fiyatla satılan laptopları 300 dolara piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Cazip fiyatlı bilgisayarların tasarımı hazır. Belli sayıda üretilecek bilgisayarları almak isteyenlerin kendileri ile irtibata geçmesini isteyen İlerisoy, Türk mühendisler tarafından ortaya çıkarılan bu markanın Uzakdoğulu firmaların dahi önüne geçebileceğini düşünüyor.
zaman

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 22 Haziran 2008, 21:47   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Piyasa Kızışıyor En 'Ucuz Bilgisayar' Geliyor




Casper ve Escort dan Sonra Sıra Crea da Bakalım Daha Hangi Firmalar Çıkacak Ellerim Mahkum Kaldılar.

__________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


ÇALIŞAN; Hata Yapar
ÇALIŞMAYAN; Dedikodu Yapar
ASİL İNSAN; İdare Eder
ACİZ İNSAN; Şikâyet Eder
BASİT İNSAN; İftira eder
DÜRÜST İNSAN; Sabreder...
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bilgisayar, geliyor, kızışıyor, piyasa, ucuz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
En ucuz kampanyalı dizüstü bilgisayar amozon Bilim Dünyasından Son Haberler 2 19 Mayıs 2014 12:48
Ucuz Tablet Bilgisayar SeckiN Diğer Tabletler 0 06 Aralık 2013 09:54
En ucuz bilgisayar satışta… Kralice Bilgisayar Donanımı 0 23 Temmuz 2008 18:57
En ucuz araba geliyor!.. blackkurt38 Otomobil Haberleri 1 23 Nisan 2008 01:40
Ucuz Bilgisayar Bu Olsa Gerek Julw Bilim Dünyasından Son Haberler 4 05 Kasım 2007 15:20