IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2008, 11:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CD Kopyalama




merhaba arkadaşlar.
CD-RW sürücüm var. Sorunsuz CD kopy ediyorum. Fakat geçen elime geçen güzel bir yazılım CD si var. Çokta lazım ama bunu geri vermem lazım arkadaşıma. Koplayamıyorum. Direk PC ye çekince belirtilen dosya kaynaktan okutulamıyor diyor. NERO ile kopyalarken bi yerde donuyor yine okuyamadı diyor. o dosyayı elle taşımaya kalkıyom yine okumuyor. ama sorunsuz kurulup çalışıyor. Nasıl kopyalarım ?

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 29 Ağustos 2008, 12:14   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: CD Kopyalama




nyse buldum arkadaşlar.
alıntı...
Tüm kopya korumalarını kırabilirsinizKorumalı CD'leri kopyalamakKopya korumalı da olsa CD'lerin çoğu zaman kopyalanması gerekebiliyor. Bu konu üzerinde üreticiler de uzunca bir süredir duruyorlar. Çünkü ışık ve yüksek ısı etkisi oldukça sağlan üretilmiş veri taşıyıcılarının zarar görmesine ve pahalı yazılımların yok olmasına neden oluyor. CD'ler üzerindeki kirlenme, çizikler ve parmak izleri yüzünden de veri taşıyıcıları okunamaz hale geliyorlar.
Bundan kurtulmanın ekonomik yolları bulunuyor. Bu yolların başında artık herkes için büyük gereksinim haline gelen CD yazıcılar yer alıyor. Yazılabilir CD'ler ise beşyüzbin ile iki milyon TL arasında değişen düşük fiyatlarla sayılıyor.
Değerli orijinal-CD'lerinizi korumak için RAW modunu destekleyen yeni bir yazıcı ve yazılıma ihtiyacınız olacak. Bu teçhizat ile tüm kopya korumalı CD'leri başarılı şekilde kopyalayabilirsiniz. Eğer güvenlik kopyalarınızı sadece yine kendi bilgisayarınızda kullanılmak üzere yapıyorsanız bunun bir zararı olmaz.

Yazılım firmaları ne söylüyor?
Yasadışı kopyalar yazılım firmalarında her geçen gün daha büyük ekonomik zararlara neden oluyorlar. Bu yüzden firmalar kopya korumalarına büyük yatırımlar yapıyor ve yeni ticari yazılımlarına her geçen gün daha karmaşık kopya koruma yöntemleri entegre ediyorlar. Ancak yöntemler yetersiz kalıyor. Yeni bir kopya korumasının piyasaya çıkmasının hemen ardından Internet'te bu yazılımları kıracak ve korumayı aşacak yöntemlere de ulaşmak mümkün oluyor.

Yasal yada yasadışı farketmiyor
Kanunlar buna izin veriyor
Bilgisayar yazılımları Türkiye'de telif hakları yasasıyla korunuyor. Bu kanun programların üreticilerinin izni olmadan kopyalanmasını yasaklıyor. Ancak temel olarak telif hakları yasası müzik ve yazılımda farklılık gösteriyor. Burada müzik CD'lerinin kişisel kullanım için sınırlı sayıda kopyalanmasına izin verilirken yazılımların kopyalanması ise yasaklanıyor. Ancak burada önemli bir engel bulunuyor: Yasaya göre veri taşıyıcının (CD yada disket) ve yazılımların sık kullanımdan ötürü çalışmaz hale gelmesini engellemek için kayıtlı kullanıcısı tarafından güvenlik amaçlı özel bir kopya yapılmasına izin veriliyor. Ancak yasa yine bu kopyanın hiçbir şekilde el değiştirmemesi, başkaları tarafından kullanılmak üzere satılıp yada kiralanmaması gerektiği konusunda uyarıyor.
Bu yasaya göre aynı zamanda orijinal yazılımın güvenlik kopyasının değiştirilmemesi yani Internet'ten alınmış Crack yada Patch içermemesi gerekiyor. Bazı üreticiler bu tür kopyaları da yasaklıyor ve orijinal yazılımının zarar görmesi durumunda yenisiyle değiştirme garantisi veriyorlar.

Kopyaların önüne geçmek için dört yöntem
Tüm kopya korumaların temelini dört farklı yöntem oluşturuyor. Sadece biri diğerleriyle benzerlik gösteriyor. Kopya koruması Subchannels olarak tanımlanan özel bir veri sektöründe gizleniyor. Bu sektör ise daha sonra okunamıyor.
Lockmastering: CD'nin prodüksiyonu sırasında veri kümesiyle birlikte fiziksel bir tanımlama kaydediliyor. Bu işaret veri taşıyıcının tanımlanmasını sağlıyor. Eğer bu fiziksel tanım çoğaltma sırasında birlikte kopyalanamazsa yazılım kopya CD üzerinden çalıştırılamıyor. Böylelikle CD yazıcınız aslında birçok işe yaramaz ve atılacak CD kopyalamış oluyor.
Şifreleme: CD içeriğinin bir bölümü şifreleniyor (encode) ve sayısal bir karakteristik ortaya çıkıyor. Bu tanımlamanın sadece RAW modunda kopyalanması gerekir. Aksi takdirde kopyalanan bu yeni CD'de çöpe gidecek anlamına gelir.
Kasıtlı hatalar:Bu yöntemde CD'de hatalı sektörler oluşturulur. RAW fonksiyonu bulunmayan bir CD yazıcı kopyalama sırasında bu hatayı düzeltmek yada atlamak için uzunca bir zaman harcayacaktır. Sonuçta CD yazıcısı ya kopyalama işlemini yarıda kesecek yada yeni oluşturulan kopya görevini yerine getiremeyecektir.
Laserlock kopya korumasını kırmak

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Laserlock CD yüzeyi, birisinin üzerinde kasıtlı olarak bozulmuş dosyaların bulunduğu iki farklı alana böler. Bu iz çıplak gözle bile görülür. Eğer kopya koruması aktif ise CD'nin sadece iç bölümü kopyalanır ve kopya üzerinde dosyaların geri kalan yarısı bulunmaz (Üst resim). Laserlock'u aşmak için veri taşıyıcı ortam RAW yazıcı ve Clone CD ile Bit-Bit kopyalanmalıdır (Alt resim).Uygulamada kullanılan kopya koruma
Yukarıda bahsedilen kopya koruma yöntemleri artık yazılım üreticileri tarafından yeterli görülmezler. Bu yüzden tüm yeni yöntemlerin kullanıldığı sistemler geliştirilmektedir. Laserlock: CD üzerinde, "Tüm Dosyaları Göster" seçeneği seçiliyken "Windows Gezgini"nde "Laserlock" adında bir klasör görünür. Ek olarak CD'nin hazırlanması sırasında CD üzerine lazer ile işaretleme yapılır. CD'nin başlatılması sırasında "Laserlock" klasörünün ve veri taşıyıcı üzerindeki işaret kontrol edilir (yandaki kutucuğa bakın). Bu tür korumalı CD'ler sadece bir RAW yazıcı ve Clone CD yazılımıyla çoğaltılabilirler.
Safe Disc: Burada CD içeriği kısmen şifrelenir ve sayısal bir işaretleme gerçekleştirilmiş olur. Bu imzaya ulaşılamadığında CD çalıştırılmaz. Aynı hata, CD'nin ana klasöründe "00000001.TMP", "CLCD16.DLL", "CLCD32.DLL", "CLOKSPL.EXE", "GAME.EXE", GAME.ICD" dosyalarına rastlanamadığında da karşınıza çıkacaktır. Bu tür kopya korumaları aşmak için öncelikle RAW CD yazıcı ve Clone CD ile CD'nin 1:1 olarak sabit diskinize kopyalanması gerekir. Son olarak örneğin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi bir Internet sitesinden indirebileceğiniz "fixed.exe" ye ihtiyacınız olacak. Korumayı kaldırmak için sabit diskinizdeki "GAME.EXE" dosyasını "fixed.exe" ile değiştirin.
Disc Guard: Bu program da CD'leri Safe Disc mantığıyla sayısal bir imzayla koruyor ve program dosyalarını şifreliyor. Burada da CD imzayı tanımadan başlamıyor. Disc-Guard yönteminin tanınması için CD'nin ana klasöründe "IOSLINK.VXD" ve "IOS-LINK.SYS" dosyalarının bulunması yeterli olacaktır. Bu Disc'leri de Clone CD yada Blind-Read gibi kopyalama yazılımlarıyla çoğaltabilirsiniz.
Sözlük
Veri sektörleri: Üzerinde bilgilerin saklandığı CD bölümleridir. Veri sektörleri örneğin bir kopya korumasını görünmez hale getirmek için saklanabilirler.
ISO normları: Endüstride yüksek kalite standartlarını oluşturmak için kullanılan dünyaca tanınmış bir öneri topluluğudur.
Image: Örneğin CD'ler gibi herhangi bir veri taşıyıcının içeriğinin Bit boyutunda kesinlik taşıyan kopyasıdır.
Secu Rom: Sony'nin kopya koruma yönteminde CD'lerde tanımlama numarası (ID) biçiminde bir sayısal işaret kullanılıyor. Program çalıştırılırken bu imza kontrol ediliyor ve bulunamazsa programın çalıştırılması durduruluyor. Secu ROM korumalı Disc'ler iç halkadaki Sony DADC logosundan ve aynı zamanda da CD'nin en dış klasöründeki "CMS16.DLL", "CMS_95.DLL" yada "CMS_NT.DLL" dosyalarından da tanınabilirler.
Bir RAW CD yazıcı ve Clone CD yazılımıyla güvenlik kopyaları yaratabilirsiniz. Bu programın yeni sürümü Secu ROM New iyileştirilmiş bir koruma sunuyor ancak Safe Disc kadar kolay aşılabiliyor. Yapmanız gereken tek şey bir dosyayı diğeriyle değiştirmek. Bu yedek dosyanın adı düzenli olarak değiştiği için Internet'den yardım almak yeterli olacaktır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sayfalarında Secu ROM kopya korumasına karşı da kapsamlı bilgiye yer veriliyor.
Illegale TOC: Bir CD'nin içerik listesi geçerli ISO normlarına uymayacak şekilde değiştirilir. CD sürücü ve yazıcı ISO standartlarına uydukları için veri taşıyıcısını kopyalamak yada çoğaltılmış yazılımları çalıştırmak mümkün olmaz.
Nero gibi bir CD kopyalama yazılımında "Options" altında ikinci bir veri izine rastlanır. Nero, normlara karşı bilinçli olarak değiştirilen klasörü görmezlikten gelir ve CD sorunsuz olarak kopyalanır. Yukarıda anlatılan koruma mekanizmalarının yanında kullanımı yaygın olmayan birçok farklı yöntem de geliştirilmiştir. Bunun dışında sürekli yeni kombinasyonlar geliştiriliyor. Eğer CD'nizde hangi koruma yönteminin kullandığından emin olamıyorsanız Internet'ten özel yardımcı programlar indirmeniz gerekir.
Kopyacılar için en iyi adresler

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Eğer korumaları CD'lerin kopyalanması konusunda daha fazla bilgiye ulaşmak istiyorsanız Internet'te gezinmeye değecektir. Arama motorlarında ve program arşivi sitelerinde Clone CD gibi kopyalama programlarına ulaşabilir ve CD yazıcılar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Oyun hayranlarına tavsiye edilebilecek sitelerden biri de [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Bu site birçok oyun hakkında bilgi ve kopya yöntemleri üzerine yardım sunuyor. Bu site içerisinde en son donanım listesi, kopya koruma hakkında bilgiler, aklınıza takılan soruların cevapları ve Clone CD için gerekli ayarlar da sunuluyor. Ayrıca [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sayfalarından Clone CD programı için birçok denenmiş ayarın bulunduğu bir veritabanını da indirebilirsiniz. Ancak bu veritabanı daha çok oyun fanatiklerine hitap ediyor.Detektiflik: Hangi engel kullanılıyor?
Eğer bir kopya korumasını tanıyorsanız bunu kolaylıkla aşabilirsiniz. Her kopyalama yazılımı koruma önlemlerini tanıyacak bir yardımcıya ihtiyaç duyar. Detection Protection yada Clony gibi ek araçlar bir CD'nin koruma mekanizmasını tanımak için kullanılırlar. Tanıma programı CD'yi analiz eder ve verileri Clone CD'ye taşır.
Nispeten yeni bir tanıma programı olan Clony XL'de işlemler oldukça kolaylaştırılmıştır. Gerekli ayarları taşımak için "Clone CD" tuşuna tıklamanız yeterli olur.
Ancak ne yazık ki bu programların hiçbiri güvenilir şekilde tüm koruma çeşitlerini tanımaz. Eğer bir yöntem tanımlanamaz yada hangi korumanın kullanıldığı güvenilir şekilde belirlenemiyorsa birçok tanıma programını birlikte kullanmak en iyi yöntemdir. Arabirimler oldukça basit ve yazılımlar da neredeyse tam otomatik olarak çalışıyor.
Adı geçen tüm tanımlama programlarını Internet'ten örneğin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sayfalarından ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Ancak bu yazılımların çoğunun Shareware olarak dağıtıldığı ve bir süre sonunda satın almak zorunda olduğunuzu unutmayın.
Eğer bilgisayarınıza herhangi bir tanımlama programı kurmak istemiyorsanız Clone CD için gerekli ayarları yapma imkanına da sahipsiniz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Web sitesi bu güne kadar denenmiş ayarları içeren bir oyun veritabanı sunuyor.
Çok önemli: RAW kaydı destekli CD yazıcılar

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Korumalı bir CD'nin kopyalanabilmesi için RAW fonksiyonunu destekleyen bir CD yazıcıya ihtiyacınız olacak. "Raw" kelimesi "işlenmemiş" yada "ham" kelimesinin İngilizce karşılığıdır. Bu kelime yazıcının tüm verileri Bit Bit okuyup yazacağı ve böylelikle 1:1 kopyanın oluşturulacağı anlamına gelir.
Çoğu kopya koruma mekanizması kasti olarak yaratılan hata temeline dayanır. RAW özelliği bulunmayan bir yazıcı sadece mevcut verileri okur ve hataları düzeltmeye çalışır yada okuyamadığı için üzerinden geçer. CD kopyalanmış gibi gözükmesine rağmen sonuçta kullanılamaz haldedir, çünkü kasıtlı olarak yaratılan hatalı bölümleri içermemektedir.
RAW yazıcılar ise buna karşılık hatalı kesimleri de Bit boyutunda okurlar ve kopyada aynı alana taşırlar. Ancak CD yazıcı satın alma kalma kararı vermeden önce donanımın RAW modunu destekleyip desteklemediğine dikkat edin. 200 dolar civarında kaliteli RAW yazıcılar verdiğiniz paraya değecektir.Clone CD ile CD'leri kopyalamak
Tanımlama programlarından biriyle CD'nizi incelediniz ve ayarları Clone CD'ye aktardınız. Kopyalama işlemine başlamadan önce orijinal CD'den tüm sayısal işaretler ve mevcut hatalar sabit diskinize aynalanır. Image olarak adlandırılan bu model sabit diskten CD'ye kopyalanacak veriler için bir ana taslak oluşturur. Her iki süreç de sadece RAW modunda gerçekleştirilir ve uygun CD yazıcı gerektirir.
Artık programlarınızın güvenlik kopyalarını sorunsuz şekilde yaratabilirsiniz.
Workshop: Clone CD ile
CD'leri kopyalamak
1. Dosyaları sabit diske kopyalamak
Clone CD'yi başlattığınızda kendinizi ana menüde bulacaksınız. Kopyalanacak CD'yi sürücünüze ve boş CD'yi de CD yazıcınıza yerleştirin. Üçüncü sırada yer alan "CD Copy" tuşuna tıklayın. Bazen oyunlarda "Game.exe" gibi dosyaların değiştirilmesi gerekebilir. Bu işlem kopyalama sürecinde mümkün olmaz. Bu tür durumlarda birinci tuşa tıklayarak sabit diskte Image dosyası yaratın ve "Game.exe"yi yerleştirdikten sonra yazma işlemini başlatmak için ikinci tuşa tıklayın. Her iki durumda da karşınıza "Copy" penceresi gelir. 2. Okuma işlemi için önemli ayarlar
Kopyalama penceresinde "Read" kartı ön planda görünecektir. Çoğunlukla CD sürücünüz otomatik olarak tanınır ve üstteki kutucukta yer alır. Eğer burada yanlış bir bilgi görünüyorsa doğru sürücü adıyla değiştirin. Hemen altındaki listeden istediğiniz okuma hızını belirleyin. Kopya korumalı CD'lerin hatalarını doğru tanımlamak için çok yüksek bir hız seçmemelisiniz. Bu seçenekler arasında en ideali 10x yada 16x hızları arasında yer alır. Bu değerler testlerde "en güvenilir" olarak belirlenmiştir.
Shareware bir yazılım olan Clone CD ile korumalı CD'lerin 1:1 kopyalarını hızlı ve başarılı bir şekilde oluşturabilirsiniz. Programı Basic Kit içinde bulabilirsiniz. Bu sürüm tüm özellikleriyle çalıştırılabilir ancak yazma işlemi sadece iki hızlı yazmaya izin vereceği için sonuca oldukça yavaş ulaşılacaktır.
Yazılım sabit diskinizde sadece 2,3 Megabyte alan işgal eder. Ayrıca korumalı CD'lerin doğru kopyalanması için gerekli karmaşık parametrelerle uğraşmak istemiyorsanız yazılımı Clony gibi bir tanıma programıyla beraber de kullanabilirsiniz. Bunun dışında CD yazıcınızın RAW özelliğine sahip olduğundan da emin olmalısınız. RAW özelliği bulunmayan yazıcılarla 1:1 kopyalamak mümkün olmamaktadır.3. Kopya korumanın kapatılması
Clone CD"Read" kartında farklı kopya korumalarını etkileyen ve kapatılması gereken beş farklı seçenek içeriyor. Eğer Clony XL gibi bir tanımlama aracı kullanıyorsanız bu admın bir önemi kalmaz. Karmaşık teknik detayları çok iyi şekilde sorgulayan bu tür ek programların kullanılması önerilir. Eğer bu tür ayarları doğru şekilde ve kendiniz istiyorsanız Internet'te Hacker sitelerine başvurmak zorunda kalırsınız.
4. CD yazıcı ayarları
CD'yi okuyacak sürücünün ayarlarını gerçekleştirdikten sonra yazma sürecini de ayarlamanız gerekecek."Write" kartına tıklayın. Üstteki kutucukta CD yazıcınızın modelini göreceksiniz. Bu ayarın doğru olup olmadığını kontrol edin. Yazma hızı sadece kayıtlı "Full Version"da ayarlanabiliyor. Burada da ortalama bir değer seçin. CD'nin 1:1 ve sorunsuz şekilde kopyalanması için "Write Mode:" listesinde "RAW SAO" ayarı seçilmeli.
5. Son ayarları gerçekleştirmek
"Global" kartına geçin. "Play Sound" seçeneklerini aktif hale getirin. Böylelikle kopyalama işleminin sonunda sürücü açılır ve CD'niz otomatik olarak sürücüden çıkar. Ayrıca işlem sonlandığında sizi uyaracak bir melodi çalınır. "Data Buffer Options" alanında değişiklik yapmanız gerekmez. Şimdi tekrar "Read" kartına geçin. Alt köşede 1. adımdan da tanıyacağınız "Copy CD" tuşunu göreceksiniz. Kopyalama işlemini başlatmak için bu tuşa tıklayın. Ayrıca çoğaltma sırasında bilgisayarınızda başka bir işlem yapmamanız gerekiyor.
Kopya koruma - Üreticilerin hileleriCD ortamı için kopya koruma teknikleri telif hakları hırsızlarının hayatını biraz olsun zorlaştırıyor ve yazılım endüstrisine de para kazandırmaya devam ediyor. Ancak ne yazık ki bu yöntemler yasal kullanıcıların güvenlik amaçlı kopya çıkarmalarını da zorlaştırıyor.Sayısal verilerin depolanması, örneğin CD gibi veri taşıyıcı ortamların üzerine sıfır ve birlerin farklı kombinasyonlarda yazılmasıyla gerçekleştiriliyor. Yazılım üreticileri ise bu veri taşıyıcıların kopyalanması önlemek için CD üzerine fiziksel işaretler oluşturma yolunu seçiyorlar. Bu işaretlerin bulunmadığı kopyalar çalışmazken böylelikle CD'lerin çoğaltılması için bir engel oluşturulmuş oluyor.
Bu karakteristik işaretler özel program modülleriyle deneniyor ve yazılımın çalıştırılması ancak bu işaretlerin tanımlanmasıyla gerçekleşiyor. Koruma modülü ise şifrenin bulunması ve tanınması, Debug-denemesi ve şifre güvenliğinin sağlanması gibi görevleri yerine getiriyor. Bu fiziksel işaretler, programın başlatılması sırasında CD'nin orijinal olup olmadığını sorgulayan, koruma modülleri için Dongle yada koruma disketi gibi algılanırlar. Bu yazıda anlatılanları dikkatli bir şekilde okuduğunuzda uygulama gözünüzde kolayca canlanacaktır. Bunlar arasında en popüleri CD üzerinde bozuk sektörlerin yaratılmasıdır. CD yazıcı program bu hataları düzelttikten sonra üreticinin koruma modülü kopya CD üzerinde gerekli imzaya ulaşamaz ve programın çalıştırılması engellenir.
Securom ve Securom New
Son zamanların en popüler kopya koruma yöntemlerinden birisi de Sony'nin geliştirdiği SecuROM yöntemidir. Bu yöntem CD işaretinin sorgulanmasıyla çalışır ve çalıştırılan programın başlangıç dosyasından gelecek tanımlama onayı ve şifre çözme istemiyle bağlanır. SecuROM ile güvenliği sağlanmış CD'lerde koruma, bir CD'nin Subchannel verilerinin sayısal ID sorgulamasında kullanılması temeline dayanır. Bu ID mantık olarak program CD'si için anlaşılır bir tanım sağlayan parmak izine benzetilebilir. Subchannel verileri kopyalama sırasında zorlukla aşılabilen bir engel oluşturur.
Prensipte bir CD, sektörlere bölünmüş sabit diske benzetilebilir. Bu sektörler kendi içlerinde de özel Frame'lere bölünür. Bir Frame bir Audio-CD'de örneğin müzik verileri için 24 Byte, hata düzeltme için 8 Byte ve Subchannel verileri için de 1 Byte'dan oluşur. Subchannel'ların sekiz Bit'i P'den W'ya kadar harflerle tanımlanan birçok alana bölünür. Orijinal CD'nin mümkün olan en mükemmel kopyasını çıkarmak için bu fonksiyon alanını destekleyen bir CD yazıcıya ihtiyacınız olacaktır. Bu tür bir yazıcının en azından Subchannel'ları sektörleriyle birlikte (P ve Q Subchannel'ları) 16 Byte yazabilmesi gerekir. Bunun bir üst modeli 96 Byte gelişmiş veri alanını yani P'den W'ya kadar tüm Subchannel'ları yazabilecek bir CD yazıcıdır. Yukarıda anlatılan modlar RAW+16 ve RAW+96 olarak adlandırılır. SecuROM ile korunmuş CD'ler iki izden anlaşılabilir. Bunlardan ilki birçok CD'de rastladığımız CMS16.DLL, CMS_NT.DLL yada CMS95.DLL dosyalarıdır. Diğeri ise CD'nin göbeğindeki halkada görebileceğiniz DADC logosudur. Her şeye rağmen Clone CD uygun donanımla birlikte bu kopya korumasını aşmayı başaracaktır.
SecuRom kopya koruma yönteminin ardılı olan SecuRom New ile birlikte Sony kısa süre istenmeyen bir kısım kopyaları engellemeyi başarmış. SecureRom new'de Subchannel verilerinin becerikli ve geniş kapsamlı kullanımı sayesinde kullanıcıların CD'leri çoğaltması biraz daha zorlaşıyor. Bir diğer engel ise sadece yazılabilir CD'lerde bulunan ve fabrika baskısı CD'lerde bulunmayan ATIP bilgilerinin sorgulanmasıyla sağlanıyor. Eğer bir ATIP kaydı bulunursa yazılımın çalışmasına izin verilmiyor. Bu sorunun çözümü yine Clone CD tarafından sağlanıyor. Ancak orijinal CD'nin okunması ve kopyanın yazılması için kullanılacak sürücülerin gereksinimleri karşılaması gerekiyor. Ayrıca SecuRom'un yeni sürümünde kopya koruma yönteminin ortaya çıkmasına neden olan sintf16.dll, sintf32.dll yada sintfnt.dll dosyaları CD üzerinde değil de sabit diskin program klasöründe yer alıyor.
Safedisc ve Safedisc 2
Program geliştiricilerin korsanlara karşı açtığı savaşta ikinci silahlarının adı SafeDisc. Bu şekilde korunmuş CD'ler farklı dosyalardan kolaylıkla tanınabiliyor. Ayrıca Disc'ler üzerinde 00000001.tmp, CLCD16.dll, CLCD32.dll gibi dosyalara da görünüyor. Programın kurulumundan sonra kurulum klasöründe Game.exe ve Game.icd dosyalarının bulunması gerekir. SafeDisc ile korunmuş CD'lerin kopyalanmasındaki zorluk CD üzerindeki hatalı sektörlerden kaynaklanıyor. Tipik olarak yaklaşık 20 MB'a karşılık gelen 10.000 sektör okunamıyor. Uygun olmayan kopya yazılımları ve sürücüler dosyaların okunması sırasında kolaylıkla hata verip okumayı yarıda keser yada okumaya devam etmekte direnirler. Ancak doğru yerdeki bozuk sektörler (Dijital ID) programın çalıştırılmasında tanım görevini görecektir. Uygun donanım ve yazılımla birlikte bu tür CD'ler sorunsuz biçimde kopyalanabilir. CD yazma programı, hatalı sektörleri hızlı geçme ve otomatik hata düzeltme fonksiyonunun kapatılması özelliklerini desteklediğinde düzgün çalışabilen bir kopya sorunsuz şekilde yaratılacaktır.
SafeDisk 2 ile korunmuş bir CD'nin kopyalanması ise diğerine göre biraz daha zordur. SafeDisk 2 de SafeDisk'ten tanıdığımız hatalı sektörler yöntemine dayanır. Buradaki yenilik "zayıf sektörler"dir. Bunler tüm CD sürücüler tarafından sorunsuz şekilde okunabilir, ancak ne yazık ki tüm yazıcılar tarafından yazılamazlar. İlk bakışta mantıksız gibi görünse de bunun nedeni CD yazıcıların donanım özelliklerinden kaynaklanır.
SafeDisk 2, sadece bazı CD yazıcılarda kullanılan ve zayıf sektörler oluşturmak için Eight-to-Fourteen-Modulation (EFM) gerektiren bir yöntem kullanır. CD yazıcılardaki bir donanım hatasını kullanarak bu yazıcıların birçoğunu işe yaramaz hale getirebilen akıllı beyni gerçekten tebrik etmek gerekir. Ancak yine de hiçbir mutluluk ve hiçbir kopya koruması sonsuza dek sürmez. Bu sorunun çözümü ise Philips marka yada bazı Plextor yazıcıları tercih etmekte yatıyor. Philips en yeni modellerinde EFM kodlama için gerekli donanımı kullanıyor ve böylelikle SafeDisk 2 tuzağından da sıyrılmayı başarıyor. Bu şekilde yaratılan kopyalar tüm sürücüler tarafından okunabiliyor. Plextor firmasının da sadece bazı modelleri SafeDisk 2'leri kopyalayabiliyor. Ancak bu kopyaların çoğu yine sadece kaydedildiği CD yazıcı tarafından okunuyor.
Lockblocks
CD'leri kopyalamaya karşı korumanın bir diğer yolu da Lockblocks yöntemidir. Bir LockBlocks-CD'nin en karakteristik özelliği CD'nin göbeğinden yaklaşık üç ve beş milimetre dıştaki parlak çizgiler. Bu parlak çizgiler hatalı sektörlerden oluşur ve sürücü tarafından okunamaz. Günümüzde bu tür CD'ler boş sektörlerde durmayan ve verileri düzeltmeden yazan her kopyalama programıyla kolayca çoğaltılabilmektedir. BlindRead/Write ve CloneCD yazılımları bu tür programların en iyi örnekleridir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kopyalama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
vBulletin Kopyalama Yasağı yoSun vBulletin 0 10 Ağustos 2011 01:29
otomatik kopyalama lordsulu Programlama 8 18 Kasım 2010 10:10
Kopyalama sorunu.. BehroozWolf GNU, Linux ve UNIX 8 12 Nisan 2008 20:10
Cd Kopyalama Programı Lazım Tuncay1907 Bilgisayar Donanımı 4 17 Ocak 2008 16:29