IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Nisan 2010, 21:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Asus AMD'nin kilitlerini açıyor!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ASUS, AMD İşlemcilerin gerçek potensiyelini Turbo Unlocker ve Core Unlocker teknolojileri ile açığa çıkartıyor. ASUS 890FX serisi anakartları ile yeni AMD 6 çekirdekli işlemcilere tam destek verirken, bu güçlü işlemcilerden maksimum performansını açığa çıkarılmasına yardımcı oluyor. 890FX çipsete sahip ROG Serisi Crosshair IV Formula ve M4A89TD PRO modelleri ASUS\’a özgü Core Unlocker ve Turbo Unlocker teknolojileri sayesinde kullanıcıların ihtiyacı olan diledikleri performans artışına en kolay şekilde erişmelerine olanak tanıyor. ASUS, Core Unlocker ile sunduğu performans artışını 890FX anakartlarda da yaşatmaya devam ediyor! 800 serisi çipsetli anakartlarında da çekirdek açmayı mümkün kılan ASUS Core Unlocker, yeni piyasaya sunulacak olan 2 çekirdeği kapatılmış 4 çekirdekli AMD işlemcilerin kapalı çekirdeklerini açmanıza olanak sağlıyor. Böylece 4 çekirdekli bir işlemciden 6 çekirdeğe hiçbir ekstra ödeme yapmadan yükseltme şansı yakalanabiliyor.ASUS, Turbo Unlocker özelliği 1-2-3.. çekirdek kullanımına optimize uygulamalarda işlemcinin bu 1-2-3\’cü çekirdeklerinin hızını otomatik olarak arttırıyor ve bu sayede uygulamalardan maksimum performansın elde edebilmesini mümkün kılıyor. Bu başarımı yakalarken ise işlemci ne daha çok ısınma ne de daha çok güç tüketme problemiyle karşıklaşıyor, çünkü ASUS Turbo Unlocker bu hız artışını uygularken işlemcinin standart güç tüketimi ve ısı yayılımını hesaplar ve bu çerçevede bir hız artışı uyguluyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ASUS'un bu iki özelliği hakkında konuşan Anakart Bölümü Genel Müdürü Joe Hsieh : "ASUS geçmişte olduğu gibi gelecekte de en kullanıcı dostu ve en yüksek performans artışını sağlayan ASUS'a özgü teknolojileri ASUS kullanıcılarına sunmaya devam edecektir. Hem ASUS Turbo Unlocker hem de ASUS Core Unlocker işlemcinizin gerçek performansını açığa çıkarmanızı sağlayan en basit ve en etkili teknolojilerdir. Bu teknolojiler sayesinde en iyiyi en uygun fiyata almak isteyen kullanıcıların tercihi yine ASUS olacaktır."

Turbo Unlocker, ASUS'un yeni jenerasyon performans optimizasyon uygulamasıdır. Bu teknoloji AMD Black Edition ve 6 çekirdekli AMD işlemciler için geliştirildi. Turbo Unlocker tek bir tık ile bu işlemcilerden maksimum performansı almanızı sağlıyor. Tek işlemci kullanımına sahip uygulamalarda Turbo Unlocker işlemcinin tüm kaynaklarını tek bir işlemci çekirdeği üzerinde kullanıyor ve bu çekirdeğin hızını arttırıyor, böylece tek çekirdek destekli uygulama çok daha hızlı çalışıyor.

ASUS anakart üzerinde bulunan switch butonunu kullanarak çok basit bir şekilde işlemcinin kapatılmış çekirdeklerini açmak mümkün ve daha once hiç olmadığı kadar kolay (kapatılmış çekirdekler sağlıklı olmalı).

Bir kez buton aktif hale getirildiğinde, ASUS Core Unlocker işlemcinin kapatılmış çekirdeklerini tarıyor ve kapatılmış çekirdekler sağlam ise onları aktif hale getiriyor. Sonuç olarak kazanılan ekstra çekirdek gücü özellikle çoklu uygulamalarda yüksek performans kazancı sağlanyor. ASUS Core Unlocker sayesinde 1Çekirdekli işlemciyi 2 Çekirdek; 2 Çekirdekli işlemciyi 3 veya 4 çekirdek; 4 Çekirdekli işlemciyi ise 6 çekirdeğe kadar açmak ve yüksek performans kazancı sağlamak mümkün oluyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hem ROG Crosshair IV Formula hem de M4A89TD PRO USB 3.0 ve SATA 6Gb/s desteği sunuyor. Bu süper hızlı bağlantı birimleri sayesinde özellikle yüksek kapasiteli dosyalar ile çalışmak artık hiç olmadığı kadar daha kolaylaşıyor. USB 3.0 10kata kadar daha yüksek performans sağlarken, SATA6 da bir önceki versiyonuna gore 2 kata kadar daha yüksek hız sunuyor.


Teknik Özellikler
Model ASUS ROG Crosshair IV Formula ASUS M4A89TD PRO/USB3
İşlemci Phenom II/Athlon II/Sempron 100
Socket AM3 Phenom II/Athlon II/Sempron 100
Socket AM3
Chipset AMD® 890FX/SB850 AMD® 890FX/SB850
Bellek 4 DIMM max 16GB
Çift kanal DDR3 2000 (OC)/1600/1333/1066 4 DIMM max 16GB
Çift kanal DDR3 2000(OC)/1600/1333/1066
Faz 8+2 aşama 6+2 aşama
PCIe x16 slotları 3 x PCIe 2.0 x16 slots (dual x16, triple x16 x8 x8) 2 dual x16
Çoklu Ekran Kartı CrossFireX CrossFireX
Gigabit Eternet 1 1
Ses SupremeFX X-Fi 8-kanal HD 8-kanal HD
Depolama 2 x USB 3.0
12x USB 2.0 2 x USB 3.0
12x USB 2.0
ASUS Özellikleri Core Unlocker
Turbo Unlocker
ROG Connect
Game First
Turbo Key II
TurboV EVO
EPU
MemOK!
CPU Level Up
SupremeFX X-Fi built-in Core Unlocker
Turbo Unlocker
Turbo Key II
TurboV EVO
TurboV
Express Gate
EPU
Stack Cool 3
MemOK!
CPU Level Up
* Çekirdek açma işlemcinizin modeline ve o işlemcinin kapalı çekirdeklerinin sağlıklı olup olmamasına gore değişgenlik gösterir.
Teknik özellikler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. Daha fazla bilgi için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresini ziyaret ediniz.

__________________
Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti.

Kahraman Tazeoğlu
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
açıyor, amdnin, asus, kilitlerini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ASUS Asus R.O.G Vulcan ANC Kalemzede Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Ağustos 2012 20:37
ASUS Asus R.O.G Vulcan ANC Kalemzede Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Ağustos 2012 12:21
asus a3000 Anaxagoras Windows 4 12 Şubat 2009 12:06
Asus Lamborghini VX2 Lee Bilim Dünyasından Son Haberler 3 26 Ocak 2008 22:18