IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Slipknot

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Temmuz 2010, 14:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir PC nasıl toplanır?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AMD- K2, bilgisayar toplamak isteyenlere yol göstermesi için bir rehber hazırladı. Bu yararlı rehberi sizlerle paylaşıyoruz...

Öğrenciyseniz ve çalışmalarınıza yardımcı olacak bir bilgisayar arıyorsanız, istedikleriniz belli, bütçeniz de sınırlı olacaktır. Paranızın karşılığını daha iyi almak istiyorsanız, biraz da teknik bilginiz varsa, kendi bilgisayarınızı toplamayı düşünebilirsiniz. Tam isteklerinize uygun bir makine hazırlamanın yanında, ileride yükseltme seçeneklerini de açık bırakmış olursunuz.

Bilgisayar toplamaya başlamadan önce ilk yapacağınız, bilgisayarı ne amaçla kullanacağınızı belirlemektir. Bilgisayar toplamanın sayısız yolu, toplama bilgisayarların sayısız performans derecesi vardır. Bu nedenle bilgisayarınızın "asıl amacını" ortaya koymak yararlı olur. Sözgelişi, tasarım okuyorsunuz ve bilgisayarı çoklu ortam içerikleri hazırlamakta mı kullanacaksınız? Müzik mi yapacaksınız? Yoksa internette araştırma yapmak ve ödev yazmak için mi? Belki de derslerden arta kalan zamanınızda eğlenmek için oyun oynamak ya da film ve müzik merkeziniz olarak kullanmak istiyorsunuzdur. Bu soruyu cevaplamak, satın alma sürecinizi kolaylaştırır; çünkü daha ilk adımdan, nelere ihtiyacınız olup nelere olmadığını bilebilirsiniz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bilgisayarınızı ne için kullandığınızı belirledikten sonra, ne kadar harcayacağınızı hesaplayabilirsiniz. Bilgisayar toplamanın en iyi taraflarından biri, her zaman yeni bileşenler satın alıp makinenizi istediğiniz hızda geliştirebilmenizdir. Baştan büyük paralar harcamak zorunda olmadığınız için bütçenizin bir bölümünü ihtiyaçlar için bir kenara koyabilirsiniz. Bilgisayarınızın ilk adımda mükemmel olması gerekmez, ama size hangi bileşenlerin gerektiğini belirlemek ve bu alanlara yatırım yapmak önemlidir.
Bundan sonra, bilgisayarlar ve parçaları konusunda olabildiğince bilgi edinin. Bilgili kararlar vermek için hem uzmanların hem müşterilerin yorumlarını okuyun. Bunu ev ödevi gibi düşünün. Fikirlerine güvendiğiniz arkadaşlarınıza da danışabilirsiniz ama herkesin ihtiyacı sizinkiyle aynı değildir. Neredeyse tüm parçaların belirli zayıf ve güçlü yönleri vardır; bu yüzden her birini kendi ihtiyaçlarınıza göre değerlendirmeniz gerekir.

Bu sırada bilgisayarınızın boyut ve şeklini de düşünmelisiniz. Küçük bir yurt odasında kalıyorsanız ince, sessiz ve az ısı yayan bir kasa daha iyi olacaktır. Belki de kasanızın tasarımı ve çekiciliği, boyutundan daha önemlidir sizin için. Burada önemli olan kasanızın (tüm parçaları içinde tutan kutunun) ve ana kartınızın (tüm parçaların bağlandığı baskı devrenin) tasarımıdır. Yer sorununuz yoksa kendinizi kısıtlamayın, ama yeriniz azsa, mini ATX gibi hem gerekli gücü sağlayan hem de çok yer tutmayan bir tasarımı tercih edin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Enerji, bilgisayarınızın can damarıdır. Güç kaynağınızın kalitesi ve performansında ucuza kaçarsanız, kendinize bilgisayarınızı yükseltmenizi kısıtlayacak bir engel koymuş olabilirsiniz. Daha iyi parçalar alsanız da, güç kaynağınız yetersizse onlara gereken enerjiyi veremezsiniz. Mikroişlemcisinde iki veya daha fazla çekirdek, yani talimatları okuyan ve uygulayan parça bulunan modern bir bilgisayar en az 500W kapasiteli bir güç kaynağına ihtiyaç duyacaktır, ama gelecekte yükseltmeyi düşünüyorsanız bunu daha da büyük tutmalısınız. Ayrıca kaliteli bir üreticinin güç kaynaklarını tercih edin. Kalitesiz bir ürünün üzerinde 500W yazabilir ama verdiği güç çok daha az olacaktır.

Diğer bir unsur da işlemcidir. Bilgisayarın gücü büyük ölçüde işlemcinin gücüne bağlıdır. İşlemciler eskiden tek çekirdek içeriyorlardı, bu da işlemcinin bir defada yalnız bir talimatı uygulayabilmesi anlamına geliyordu. Ama verimliliği arttırmak için artık iki, üç, dört ve altı çekirdekli işlemciler de var. Masaüstü sistemlerinde kullanılan bu işlemciler, tek bir kalıp üzerinde çok sayıda işlemi yürüyebiliyor. Peki bunların arasındaki farklar neler ve hangisi size en uygunu?

Genel olarak, işlemci çekirdek sayısı ne kadar yüksekse bilgisayarınızın hız ve kapasitesi de o kadar fazladır. Uygulamalar daha hızlı yüklenir, dosya indirme daha kısa sürede tamamlanır, filmler ve oyunlar daha hızlı ve akıcı şekilde çalışır. Bilgisayar daha fazla görev üstlenip bunları daha kısa sürede, hatta belki gerçek zamanlı olarak tamamlayabilir ve görsellik kalitesi de önemli derecede artar. Tabii çekirdek çoğaldıkça fiyat da yükselir. Burada önemli olan fiyat değil değerdir ve ihtiyacınız olan performans için gerekli parayı ödediğinizden emin olmanız gerekir.

Belirttiğimiz gibi, platformunuzu seçip bilgisayar toplarken yükseltme yolu da önemlidir. Örneğin bütçeniz kısıtlıysa ve başta çok para harcayamayacaksanız, bilgisayarınızı yükseltme yolunu açık bırakmanız şarttır. Bu yöntemin en büyük avantajı, bilgisayarınızı elinize para geçtikçe geliştirebilmektir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Son olarak, bilgisayarınızı oyun amaçlı kullanmayı düşünüyorsanız, güçlü bir ekran kartına ihtiyacınız olacaktır. Ekran kartının oyun performansından başka yararları da vardır. Sözgelişi DVD izlerken enerji tasarrufu yapmanıza, videoları MP3 çalarınıza uygun formata getirirken zamandan kazanmanıza yardımcı olur. Çoklu ortam veya tasarım dersleri alıyorsanız, iyi bir ekran kartı şarttır.

Özetle, bilgisayar toplamak için sekiz önemli adım vardır:
1. Amaç belirleme: Bilgisayarınızla ne yapmak istiyorsunuz?
2. Bütçe belirleme: Ne kadar harcayabilirsiniz?
3. Ödev yapma: Olabildiğince çok bilgi edinin.
4. Boyut seçme: Bilgisayarınız küçük ve sessiz mi olmalı, bir oyun devi mi?
5. Enerji: İyi bir güç kaynağına yatırım yapın.
6. Amacınıza göre kaç çekirdeğe ihtiyacınız olduğunu belirleyin.
7. Grafik konusu: Bazı insanlar görüntüye her şeyden çok önem verirler. İyi bir ekran kartı alın.
8. Yükseltme yolunuzu belirleme: Bilgisayarınızı zaman içinde yeni parçalarla geliştirmenin planını yapın.
Kaynak : Chip.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti.

Kahraman Tazeoğlu
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
pc


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kral Kobra Özellikleri, Nasıl Beslenir, Nasıl Avlanır, Nasıl Çoğalır Violent Hayvanlar Alemi 2 06 Ocak 2020 00:22
Köpekbalığı Nedir? Nasıl Beslenir, Nasıl Avlanır, Nasıl Çoğalır–Hakkında Geniş Bilgi Violent Hayvanlar Alemi 0 25 Ocak 2014 20:23
Kedi Nasıl Bir Hayvandır, Fiziksel Özellikleri, Nasıl Beslenir, Nasıl Çoğalır Violent Evcil Kediler 0 25 Ocak 2014 20:17
%50 Oy Nasıl Toplanır? CanDostu Haber Arşivi 1 08 Haziran 2013 22:22
Zeytin Ne Zaman Toplanır Liaaa Yemek Tarifleri 0 13 Temmuz 2012 03:06