IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bilgisayar Donanımı (https://www.ircforumlari.net/bilgisayar-donanimi/)
-   -   Bellek düşmanı Firefox'a son! (https://www.ircforumlari.net/bilgisayar-donanimi/482048-bellek-dusmani-firefoxa-son.html)

Deep 14 Mayıs 2012 18:43

Bellek düşmanı Firefox'a son!
 
Mozilla, Firefox'un çok fazla bellek harcamasını galiba bu kez gerçekten çözüyor!

Birkaç ay önce Firefox'un bellek tüketimi üzerinde çalışmaya başlayan Mozilla, eklentilerin bellek tüketimini azaltmak için de çalıştığını duyurdu.
Mozilla geliştiricisi Nicholas Nethercote, blog gönderisinde "sızıntı yapan eklentiler büyük bir sorun" dedi. Yeni bir yama, Nethercote'un "chrome-to-content" adını verdiği sızıntıları ortaya çıkarmakta oldukça başarılı.

Nethercote, yama için "teoride neredeyse tüm eklentilerin zombi alanlarını engelleyebilir" diyor ve ona göre yama "fevkalade bir biçimde çalışıyor."

Nethercote, yeni yamanın bellek kullanımını yüzde 400'e kadar azaltabildiğini söylüyor. Bu ise donanım özelliklerinden bağımsız olarak çok daha hızlı gezinme performansı anlamına geliyor.

Nethercote, bol miktarda RAM'e sahip olan uç nokta makinelerin bile sızıntılardan yavaşlayabileceğini itiraf ediyor. Yama hakkındaki bilgiler, onu yazan Kyle Huey'in [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bulunabiliyor.

Ancak bu denli önemli bir geliştirme sağlayan yamanın bir yan etkisi de yok değil. En azından bir eklenti, yamadan sonra doğru çalışmıyor (Wallflower eklentisi). Nethercote, bunun eklenti SDK'sının eski sürümüyle meydana getirilen eklentilerde gerçekleştiğini söylüyor.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk