IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Swat

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ocak 2019, 09:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sabit Diski (SSD’yi) Temizlemek ve Ayarlamak Konusunda Bilgiler




Manyetik sabit diskler her modern PC’nin en sorunlu bileşenidir. Bu nedenle, fazla doldurma veveri kaosuna izin verilmemeli ve sistem daha da yorulmamalıdır. Disk ne kadar dolu olursa, işlemler de o kadar yavaş olur. Bu özellikle yazma işlemi için geçerlidir, zira okuma başlıklarıbirbirinden uzakta olan boş alanlar arasında atlamak zorunda kalırlar. Fakat bu sabit diskitoparlama işlemi hiç ama hiç kolay değil. Çoğu zaman sorunsuz biçimde neyi sileceğinizi bulmakzordur ve Windows Gezgini gizli gereksiz boşlukları bulma konusunda hiç başarılı değil.

Genel olarak kendi oluşturduğunuz dizinler ve dosyalarla başlamalısınız. Geçici dosyalar veindirilenler klasörü başlamak için iyi bir noktadır. TreeSize Free aracı büyük verileri içerenklasörleri tespit edebiliyor. “cwindows” gibi klasörlerde aşırı büyük alt klasörler bulacaksınız. Özellikle de “WtnSxS”. Fakat bu konumlardan el ile hiçbir şey silmemeli ve geçici klasörleriellememelisiniz. WinSxS klasörü özellikle dosyalar için bağlantılar içerir. Yani bu alan aslında doludeğildir. CCleaner bu anlamda sorunsuz bir temizleme aracıdır. Fakat bazı hususlara dikkatetmelisiniz yoksa örneğin bu araç tarayıcı geçmişinizi de silebilir.

Arka planda, Windows dosyaların düzgün bir şekilde dağıtılmasıyla (yani aşırı dağılmamış birşekilde) ilgilenir. Fakat bunun esaslı bir birleştirme yapmak yerine sisteme fazla yüklenmemeyeözen gösterdiğini ve efektif olmadığını belirtelim.
Sonuç olarak disk birleştirmeden zarar gelmez. Hatta biraz hızlanma bile sağlanabilir. PiriformDefraggler birleştirme için idealdir, tek tek klasörleri de birleştirebilir. Bu da fazlaca yazılıp okunanklasörler için idealdir.

SSD Hızını Sağlamak
Bir SSD her zaman son sürüm gömülü yazılım kullanmalıdır, böylece daha iyi performans sunar vesorunlarda arınmış olur.
Daha da ötesinde, Windows da SSD’ye uygun hale gelmelidir. Bu ikisini de Samsung Magician gibiözel bir yazılımla başarabilirsiniz. Bu yazılım en son sürümü üreticinin sitesinden indirir veWindows’ta kendiliğinden başlatır.
Eğer ilk nesil bir SSD kullanıyorsanız, hızı eskisi gibi değildir. Zira trim teknolojisine sahipolmadığından, eski bir SSD işletim sistmeinin sildiği dosyaları fark etmez.
Uzun süreli kullanımdan sonra, böyle SSD’ler özellikle yazma işlemlerinde yavaş kalmaya başlarlar. Böylesi bir durumda, tek yapabileceğiniz sistemi baştan ayarlamak olacaktır. Bunu yapmak için, sistemin bir tam yedeğini alın, SSD’yi fabrika ayarlarına döndürün ve yedeği SSD’ye geri yükleyin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakim, hardisk, nasil, sabit, temizle, yapilir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PlayStation 4′ün Sabit Diski Nasıl Değiştirilir? RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 16 Kasım 2013 17:40
Sabit diski ikiye katladılar! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 23 Ekim 2011 11:37
Sabit diski ikiye katladılar! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 18 Ekim 2011 10:38