IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bilgisayar Donanımı (https://www.ircforumlari.net/bilgisayar-donanimi/)
-   -   Intel, Optane Belleklerini SSD'lerin İçine Yerleştirecek (https://www.ircforumlari.net/bilgisayar-donanimi/815174-intel-optane-belleklerini-ssdlerin-icine-yerlestirecek.html)

BLueMooN 11 Nisan 2019 09:06

Intel, Optane Belleklerini SSD'lerin İçine Yerleştirecek
 
SSD'lere alternatif olarak sunulan Optane bellekler çok yakında SSD'lerin bir parçası hâline gelecek.

Sunduğu hızın yanında düşük depolama kapasitesine ve fazlasıyla yüksek fiyatlara sahip olan SSD'ler ne yazık ki günümüzde bile her kullanıcının erişebildiği bir donanım parçası değil. Buna bir çözüm sunmak isteyen Intel; düşük kapasiteli, uygun fiyatlı ve SSD kadar hızlı bellek teknolojisi Optane'i duyurmuştu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Teknoloji marketlerinde satılan dizüstü bilgisayar konfügirasyonlarına baktığımızda 1 TB harici diskin yanında 16 GB kapasiteli Optane belleklerin kullanıldığını görüyoruz. Optane bellek teknolojisi bu tür sistemlerde; en çok kullanılan dosyaları belirleyerek, bu dosyaları 1 TB kapasiteli HDD'den çok daha hızlı çalışan Optane belleğe taşıyor ve bilgisayarda gerçek SSD kullanılıyormuşçasına bir hissiyatı kullanıcıya yansıtıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ortaya çıkarılan Optane'li SSD'nin; normal SSD'lere göre 2 kat ve Optane belleklere göre de 2 kat daha hızlı olduğu açıklandı. Intel'in şu anlık dizüstü bilgisayarlar için; "16 GB (Optane) + 256 GB (SSD)", "32 GB + 512 GB" ve "32 GB + 1 TB" opsiyonlarını düşündüğü göz önüne alındığında, önümüzdeki süreçte bu kombinasyonlara sahip dizüstü bilgisayarları piyasada görebileceğimizi tahmin ediyoruz.



Alıntıdır:


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net