IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bilgisayar Donanımı (https://www.ircforumlari.net/bilgisayar-donanimi/)
-   -   AMD, 22H2 Sürücüsüyle OpenGL Performansını Artırıyor (https://www.ircforumlari.net/bilgisayar-donanimi/981843-amd-22h2-surucusuyle-opengl-performansini-artiriyor.html)

KoJiRo 18 Haziran 2022 18:51

AMD, 22H2 Sürücüsüyle OpenGL Performansını Artırıyor
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

DirectX 11, DirectX 12, Vulkan ve OpenGL gibi çeşitli API’ler arasında seçim yapmanıza izin veren sentetik kıyaslamalarda da görüldüğü gibi, AMD uzun süredir OpenGL grafik performansında NVIDIA’nın gerisinde kalıyordu. Ancak işler yakındaki bir sürücüyle değişebilir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Microsoft, Windows 11 için yeni 22H2 Insider derlemelerinde 31.0.12000.20010 sürümlü önizleme UWP sürücüsünü sunmaya başladı. Sürücü paketi görünüşe göre OpenGL uygulamalarında AMD GPU’ların performansını büyük ölçüde artıran 22.05 OpenGL beta sürücüsüyle birlikte geliyor. Yaklaşan sürücü, yeni nesil Windows Görüntü Sürücüsü Modeli (Windows Display Driver Model-WDDM) v3.1’i temel alacak.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

22H2 ile birlikte gelen sürümle ayrıca bir dizi sentetik kıyaslama testi de yapıldı ve OpenGL tarafında çok önemli performans artışları gözlemlendi. OpenGL API ile çalıştırılan Unigine Valley testinde yaklaşık %55’lik bir performans farkı söz konusu. Unigine Superposition testinde fark %33’e düşmüş ancak yine de önemli bir artış var. İlginç bir şekilde, sürücü çok daha eski Heaven testinde performansını kaybediyor, bu da çok eski uygulamalar ve oyunlar için daha fazla optimizasyonun gerekli olabileceğini gösteriyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

AMD, yakın tarihte 22.5.2 sürücüsüyle birlikte DirectX 11 oyunlarında performans kazançları sağlamıştı. Görünüşe göre kırmızı takım sürücü işini toparlamaya başlıyor.

Technopat


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk