IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bilgisayar Donanımı (https://www.ircforumlari.net/bilgisayar-donanimi/)
-   -   İlk RISC-V GPU’lar Piyasaya Çıkıyor (https://www.ircforumlari.net/bilgisayar-donanimi/982006-ilk-risc-v-gpu-lar-piyasaya-cikiyor.html)

KoJiRo 20 Haziran 2022 22:12

İlk RISC-V GPU’lar Piyasaya Çıkıyor
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Açık kaynaklı RISC-V komut seti mimarisinin ismini her geçen gün daha fazla duymaya başlıyoruz. Apple, NVIDIA ve Intel gibi devlerin RISC-V ile yakından ilgilendiğini biliyoruz. Ayrıca bir araştırma ekibi, RISC-V mimarili işlemcilerle inşa edilen süper bilgisayarları test etmeye başlamıştı.

Geçtiğimiz yıl açık kaynaklı grafik motorlarının gelişimini ciddi şekilde destekleyecek, geliştirilmekte olan bir açık kaynaklı GPU projesi gün yüzüne çıkmıştı. Bu hafta Think Silicon, “sektörün ilk RISC-V tabanlı GPU’sunu sergilemeye” hazır olduğunu duyurdu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Think Silicon’un yeni RISC-V 3D GPU’ları, Neox serisinin temelini oluşturacak. Ayrıca farklı ortamlar için hazırlanan iki ürün grubu var: grafik hızlandırma için Neox G serisi ve derin öğrenme görevlerini hızlandırmak için Neox A serisi.

Şirket, yeni GPU’ların grafikler, makine öğrenimi, görüntü/video işleme ve genel amaçlı bilgi işlem iş yükleri için özelleştirilmiş SoC’lere sahip olacağını söylüyor. Mobil cihazlar ve platformlar, bu teknolojinin en belirgin hedefi olarak görülüyor. GPU geliştiricisi ayrıca Neox G ve Neox A çekirdeklerinin yeni nesil akıllı saatler, artırılmış gerçeklik (AR) gözlükleri, eğlence sektöründeki akıllı ekranlarda kullanılabileceğini söylüyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Think Silicon’da IP Lisanslama, Satış ve Pazarlama Direktörü Ulli Mueller, “İlk RISC-V tabanlı GPU’yu ortaya çıkarmak, grafik endüstrisi ve Think Silicon için önemli bir kilometre taşıdır.” dedi. Mueller, sunuma gelen geliştiricilerin yeni 3D GPU’lardan ilham almasını beklediğini de sözlerine ekledi.

Think Silicon, RISC-V 3D GPU ailesini Embedded World 2022’de sergileyecek. Bu ticaret fuarı, 21 Haziran ile 23 Haziran tarihleri ​​arasında Almanya’nın Nürnberg kentinde gerçekleşecek. İlk RISC-V GPU’ların performans seviyesini görmek ilginç olacak. Son olarak, bu grafik işlemcilerinin en azından ilk etapta düşük güçlü segment ve gömülü ürünlere odaklandığını not düşelim.

Technopat


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:08.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net