IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Kasım 2014, 04:27   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bilgisayarlar "aptal" mı kalacak?




Telefonlar, saatler hatta evler akıllanırken bilgisayarlar "aptal" mı kalacak?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yeni teknoloji çağında telefonlar, saatler, beyaz eşyalar gibi pek çok elektronik ürün akıllandı ve bu akım hızla devam ediyor. Hatta teknoloji giyilebilir bir boyut kazanmışken, akıllı dediğimiz bu cihazların akıllanma nedeni bilgisayarlar ile konuşabilmesi koşulu iken, bilgisayarların çok daha akıllı olması gerekmez miydi? Telefona ya da saate bilgisayar özelliği eklendiğinde ve bilgisayar ile iletişime geçtiğinde "Akıllı" unvanına kavuşmuş oluyor. Peki, bilgisayar üreticileri boş mu duruyor?

2014 Design Awards ödülüne layık görülmüş olan Quadro Computer, kendisine patentli teknolojisi "Intelligent Technology" ile gerçek anlamda akıllı bilgisayarlar üretiyor ve kullanıcılarına sunuyor.

Quadro Computer üreticisi Tesla Teknoloji Genel Müdürü Serkan Gezici "Bir Quadro Bilgisayarı diğerlerinden ayıran özelliklerden sadece birisi olan Intelligent Technology ile bilgisayarlar konuşarak yönetiliyor. Bu noktada okuma yazma bilmeyen çocukların ve görme engelli kullanıcıların teknoloji ve internet olanaklarına erişebilme faydaları da sağlanabilmektedir." dedi. Özel okulların son dönemde Intelligent Technology'e sahip Quadro bilgisayarlar ile yakından ilgilendiğini ve özel sınıflar için özel tercih ürünü olduğunu da sözlerine ekleyen Gezici, Quadro Intelligent Technology özelliklerini şöyle sıralıyor...


Quadro Intelligent Technology nedir?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sesli Komut: Quadro Intelligent Technology ile bilgisayarınızı sesinizle yönetebilirsiniz. Bilgisayarınızdaki programları, internet sitelerini, sadece konuşarak açabilir, açtığınız programları ya da sayfaları kapatabilir, ileri ya da geri alabilir, yeni sayfa açabilir, ya da sayfanızı kaydedebilirsiniz.

Konuşarak Yazma: Quadro Intelligent Technology ile açtığınız bir word dosyasına yazı yazmak için sadece konuşmanız yeterlidir. Yani siz sadece söylersiniz ve Quadro metin olarak, açtığınız belgeye bunu yazar. Bu sayede E- Posta programınızı sesli komut vererek açabilir, yeni bir postayı yine sesli komutla açabilir, göndereceğiniz postanın içeriğini sadece konuşarak ekrana yazabilir ve yine sadece sesli komut vererek postanızı alıcıya gönderebilirsiniz. Quadro Intelligent Technology ile artık söz uçmuyor yazıya dönüşüyor. Quadro Intelligent Technology Türkçe'nin çeşitli aksanları ile uyumludur ve sizi kolaylıkla anlar.

Metin Okuma:
Quadro Intelligent Technology ile bilgisayarınızdaki metin dosyalarınızı sesli olarak okutabilirsiniz. Böylece e-kitaplarınızı, sözleşmelerinizi, internet sayfalarını ya da tercih ettiğiniz herhangi bir metin dosyanızı okumak yerine dinleyebilirsiniz.

Metni Ses Formatında Kaydetme: Quadro Intelligent Technology ile istediğiniz metin dosyanızı, mp3 ya da wav formatında kaydedebilirsiniz. Quadro Intelligent Technology e-kitabınızı ya da farklı metinlerinizi MP3 olarak kaydedebilmenizi ve bunları bilgisayarınızdan ya da MP3 oynatıcı cihazlarınızdan dinlemenizi sağlar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aptal, bilgisayarlar, kalacak,


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Yıl: 2100... Türkiye susuz kalacak!" KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 07 Aralık 2011 09:21
"Ekmek insanı aptal yapar" Feronia IF Ekstra 0 21 Ekim 2009 17:13