IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2015, 19:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Noctua Industrial 24V Fanlar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Avusturya merkezli Noctua senelerden beri üst seviye işlemci soğutucuları ve fanlar sunuyor. Firmanın kasa fanları genelde kendilerine has renkleri sayesinde hemen kendini belli ediyor. Özel teknolojiler içererek düşük gürültüde yüksek hava akımı sunabilen Noctua fanlar 40, 60, 80, 92, 120 ve 140 mm olarak bulunmakta. Redux serisi fanlarla birlikte daha uygun fiyatlı versiyonlar ve Industrial serisiyle iş ortamlarındaki toz ve sıvı gibi zorlu şartlara uygun modeller eklenmişti. Industrial serisi ilgi görmüş olacak ki özel talep sonrasında normalde 12V ile işleyen Noctua Industrial fanlara 24V versiyonlar eklendi. Ancak bu demek değil ki yeni nesil Noctua Industrial 24V fanlar PC kasalarında kullanılamaz. Güç kaynağından gelen 12V gerilimle de rahat biçimde çalışabildikleri ve sadece hızın düştüğü söyleniyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Noctua tarafından bize gönderilen test örnekleri yeni Industrial 24V serisindeki tüm modelleri içeriyordu. Endüstriyel ürünler olduğundan sade bir kutu tasarımı tercih edilmiş. Fanlarla ilgili bilgilere kutu üzerinde yer verilmiyor. Kutulama başarılı ve sağlam karton seçilmiş.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Diğer Noctua fanlar aksine bağlantı adaptörü, hız kesici filtre, lastik bağlantı aparatı, Y çoklayıcı fiş gibi ekstralara yer verilmiyor. Dört kutudan da fanlar dışında sadece dört çelik montaj vidası çıkıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İlk olarak 120 x 120 x 25 mm boyutlu fanlara bakıyoruz. Industrial serisi fanlarda Noctua siyah gövde seçerek iyi bir adım atmıştı. Kenarlardaki çıkarılabilir tip yumuşak contalar sayesinde titreşimler azaltılıyor. Daha önceki Noctua NF-F12 fanın yapısı aynen korunuyor ama IP67 koruması ekleniyor yani suya ve toza dayanıklı.

Noctua Industrial 24V serisinde iki tane 120 mm seçenek var. Bunların ikisi de PWM esaslı yani fan hızı kontrol edilebiliyor. Modellerden biri en çok 2000, diğeri 3000 devir hıza çıkabiliyor. Bunun için 24V uygulanması gerekiyor. 2000 devir modelde en yüksek gürültü 29.7 dBA ve hava akımı 121.8 m³/saat. 3000 devir modelde bu değerler sırasıyla 43.5 dBA ve 186.7 m³/saat yani epey güçlü. İkisi de 12V ile sorunsuz çalıştılar. Bu durumda hızlar sırasıyla 1100 ve 1600 devir değerine düştü.



Sırada 140 x 140 x 25 mm boyutlu olan üst model var. Bu modelde de 4-pin PWM giriş kullanılıyor yani hız istendiği gibi düşürülebiliyor. Noctua imzalı teknolojileri içeren NF-A14 fanın IP67 su ve toz koruması içerecek biçimde güncellemeden geçtiği ortada. Daha önceki endüstriyel modelden farkı 24V olabilen çalışma gerilimi.


120 mm modelde olduğu gibi 140 mm modellerde de 2000 ve 3000 devir motor seçenekleri yer alıyor. Haliyle 120 mm olanlara kıyasla çok daha yüksek hava akımı geçerli. 2000 devir modelde en yüksek gürültü 31.5 dBA ve hava akımı 182.5 m³/saat. 3000 devir modelde değerler 41.3 dBA ve hava akımı 269,3 m³/saat. Gerçekte 12V olan versiyonlarla aynı hava akımı ve gürültü 24V ile elde ediliyor. 12V ile çalıştırınca bu değerler sırasıyla 1100 ve 1800 devir değerine düşüyor.



Daha önceki Noctua fanlar ve endüstriyel modeller gibi yeni nesil 24V fanlar da son derece başarılı. Bu kez 6-30V çalışma aralığı ile çok daha esnek bir durum beliriyor. 6 sene garanti içeren fanların en yüksek kalitedeki malzemelerle üretildiği açık. Yüksek performanslı soğutma gereken ortamlarda uzun yıllar kullanılabilirler. Aynı zamanda PC kullanıcıları da kasalarında yer verebilir, PWM ile hızı sıcaklığa göre düzenleyebilir.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
24v, fanlar, industrial, noctua


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık