IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2015, 19:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ASUS ZenPad 8.0





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


7.0 inç ve 10 inç ekrana sahip tablet modelleri arasında konumlanma hedefiyle piyasaya giren 8.0 inç tablet modelleri çok geçmeden piyasanın standardı olmayı ve diğer bahsi geçen iki ekranın da süksesini azaltmayı başardı. 8.0 inç ekranlı modellerin en önemli avantajı tek elde kullanılabilen en geniş ekranı sunmaları oldu. Elbette ilk çıktıklarında ekran çerçeveleri kalın sayılırdı ancak günümüzde tabletlerin geldiği nokta tadından yenmiyor. Hem tasarım, hem de performans olarak iyi bir seçenekle karşınızdayız: ASUS ZenPad 8.0.



ASUS’un şimdiye dek birçok tablet modeli oldu ancak uzun bir süredir MeMO Pad modelleri revaçtaydı. ZenPad’e geçişle birlikte tasarımda ciddi bir iyileştirme dikat çekiyor. Tableti ilk elinize aldığınızda 8.0 inç ekranı olduğuna inanmakta zorlanabilirsiniz ancak bunun nedeni ön yüzeyin yaklaşık yüzde 75’inin ekrandan oluşması olarak açıklanabilir. Yani ciddi incelikte çerçevelerden bahsediyoruz. ASUS ZenPad 8.0’a Intel’in yeni nesil Atom x3-C3200 işlemcisi güç veriyor. Bu işlemci 416 MHz ile 900 MHz arası frekansta görev yapıyor ve dört çekirdeğe sahip. Özellikle pil ömrü konusunda devrimsel yenilikler getiriyor.



ASUS ZenPad 8.0’daki 8.0 inç ekran 800 x 1280 piksel çözünürlükte. Elbette bu değerin daha fazla olmasını beklerdik. ASUS daha ileri düzey modellerinde daha yüksek çözünürlüğe yer vermeye başladı. Bu yüzden ZenPad 8.0’ın giriş seviyesinde konumlandırıldığı söylenebilir. IPS tipi panelde on parmak dokunuş destekleniyor ve leke tutmasını engelleyen bir kaplama var. 209 x 123 x 8.5 mm boyutlar ve 350 gram ağırlık tabletin sınıfına göre gayet iyi. Gorilla Glass ile çizilme ve darbelere karşı da koruma sağlanmış. Tasarımda modadan etkilenildiği belirtiliyor ki bu arka yüzde daha da belirgin hale geliyor.



Donanımsal detaylara inmeden önce teknik özellikleri baştan sona listelemekte fayda var.
  • Intel Atom x3-C3200 (1.86 GHz) işlemci
  • 2 GB bellek
  • 16 GB depolama
  • Micro SD kart yuvası
  • 1280 x 800 piksel IPS ekran
  • 2.0 MP ön / 5.0 MP arka kamera
  • 802.11b / g / n kablosuz ağ
  • Bluetooth 4.0
  • G sensör, dijital pusula, manyetik sensör ve parlaklık sensörü
  • 4000 mAh batarya
  • Google Android 5.0 işletim sistemi
  • 350 gram ağırlık
  • 209 x 123 x 8.5 mm boyutlar


ASUS ZenPad 8.0’da 2 GB kapasitede sistem belleği bulunuyor. Uygulamaların sunulan Android 5.0 işletim sistemi üzerinde oldukça performanslı ve kararlı çalıştığını belirtmek gerekiyor. Dahili depolama alanı olarak da 16 GB’a yer verilmiş ve istendiğinde arka kapak çıkarılarak erişilebilen Micro SD kart yuvası yardımıyla artış yapılabiliyor. Kamera kalitesi olarak ZenPad’in vasat değerler anlayışını bozmadığı gözlerden kaçmıyor. 2.0 MP ön kamera ve 5.0 MP arka kamera sadece günü kurtaracak bir kalite sunuyor. Sensörler tarafında ise özellikle parlaklık sensörü eklenmesi önemli bir artı. Böylece ortam ışığına göre ekran parlaklığı otomatik ayarlanıyor. Ayrıca manyetik sensör destekli kılıflar için de destek mevcut. Konum algılayıcı olarak GPS ve Glonass aynı anda destekleniyor.



Modadan ilham alınarak tasarlanan ASUS ZenPad 8.0’in kendine has bir görünüme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Daha çok bir çantayı andırıyor. Arka yüz kısmen diğer gövde malzemesine göre daha yumuşak ve deri görünümünde. Sökülebilir kapak farklı renklerle değiştirilerek kombinler yapılabiliyor, seçenekler artırılabiliyor tabii geleceği çok da parlak görünmeyen tablet sektörü için aksesuar seçeneklerinin ne düzeyde olacağını kestirebilmek şimdilik zor. En azından arka yüzeyde çizilmesi daha zor bir malzeme kullanılmış. Kulaklık ve USB girişi bu kez üst kenarda. Böylece dik kullanımda kablo bağlantıları kolaylaşıyor. Kamera tarafında başarılı PixelMaster teknolojileri sürdürülüyor. Yine ASUS’a özgü ZenUI kullanıcı arabiriminin sunulduğunu görüyoruz.



ASUS, ZenPad 8.0’da sadece donanım ve tasarım değil, yazılım tarafı da oldukça güçlü. Görüntü kalitesini artıran, göz sağlığınızı düşünen, enerji tüketimini düzenleyen ve ses karakterini sahneye göre değiştiren birçok faydalı yazılım mevcut. Böylece tabletin A’dan Z’ye sıra dışı bir ürün olmayı hakettiğini söyleyebilmek mümkün. 8 saate varan pil ömrü de takdir edilmesi gereken bir yön. İnce ve zarif bir kasada uzun pil ömrü sunmak kesinlikle sıkı bir çalışmanın ürünü.



ASUS ZenPad 8.0 başarılı bir ürün. Fiyat olarak alınabilir seviyede ancak popülerliğini günden güne kaybeden tablet ürün grubu için ne derece kader belirleyici olur bunu zaman gösterecek. Günümüzde 6.0 inç değeri bile bir akıllı telefon için standart olmaya yaklaşmışken tabletlerin halen uzun ömürlü olacağını savunmak pek de doğru olmayacaktır. Sonuç olarak iyi bir tablete ihtiyacınız lazımsa ve sıradanlığı sevmiyorsanız doğru yerdesiniz.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
80, asus, zenpad


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ASUS Asus R.O.G Vulcan ANC Kalemzede Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Ağustos 2012 20:37
ASUS Asus R.O.G Vulcan ANC Kalemzede Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Ağustos 2012 12:21
Asus sır tutamıyor Dilara Bilim Dünyasından Son Haberler 0 08 Ekim 2008 22:03
Asus M536 Dilara Bilim Dünyasından Son Haberler 0 22 Ağustos 2008 02:18