IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ekim 2018, 22:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dell’in büyük oyunu!




Michael Dell, 32 yıl önce kurduğu şirketin geçtiğimiz hafta 67 milyar dolar değerinde tarihi bir satın almaya imza atmasından sonra ilk kez konuştu. Dell, satın almadan sonraki ilk yorumunda şöyle dedi: “Ya daha büyük oyna ya da evine git.”

AUSTİN - Geçtiğimiz hafta teknoloji dünyası, tarihinin en büyük satın almalarından birine şahit oldu. Bilgisayar dünyasının en büyük üç oyuncusundan biri olan Dell, veri depolama ve sanallaştırma devlerinden EMC’i 67 milyar dolar karşılığında satın aldığını duyurdu. Kurumsal teknoloji alanında dengeleri altüst edecek bu büyük satın alma sonrasında Dell’in kurucusu ve CEO’su Michael Dell, 20-22 Ekim tarihleri arasında Texas Austin’de düzenlenen Dell World 2015 konferansında ilk kez kameralar karşısındaydı. Kendisinin satın almayla ilgili ilk yorumu; “Go bigger or go home baby”, yani “Ya daha büyük oyna ya da evine git tatlım” oldu.

Satın almada, sadece veri depolama çözümleri alanında uzmanlık sunan EMC yok. Sanallaştırma alanında önde gelen oyunculardan VMware, bulut bilişim alanında yazılım çözümleri sunan Pivotal, kurumsal güvenlikte adını hızla duyuran RSA’i de içeren bir EMC federasyonu var.

“Bu birleşme, sunucu, depolama, sanallaştırma ve PC olmak üzere bugünün IT’sindeki dört en kritik alanda liderlik sağlayacak. Ama aynı zamanda, dijital dönüşümü, yazılım tanımlı veri merkezini, yakınsanmış altyapıları, karma bulutu, güvenlik ve mobiliteyi içeren geleceğin IT’sinde de güçlü bir konum yaratacak,” açıklamasında bulunan Michael Dell, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dell ve EMC, hayal edilen kombinasyonu yaratıyor. Birbirimizi çok güzel tamamlıyoruz. 3’üncü platform adı verilen, sektöre liderlik edecek yeni nesil çözümleri birlikte sunacağız. Dell, kurumsal çözümlerde en iyi oyuncu haline gelecek.”

Birleşme sonrasında, yıllık geliri 80 milyarı aşan dev bir şirketin ortaya çıkacağı hesaplanıyor. Hedefte ise Dell’i, kurumsal çözümlerde liderliğe taşımak olduğu her fırsatta tekrarlanıyor. EMC’nin büyük kurumlar arasında oldukça iyi bir itibarının olduğunu belirten Michael Dell, Dell’in de orta ve küçük ölçekli kurumlarda önemli bir güce sahip olduğunu ve birleşme sonucunda tüm pazarlara hitap edebilir düzeye geleceklerini ifade etti.

Bu büyük satın almanın, Michael Dell’in, 32 yıl önce kurduğu şirketi 28,9 milyar dolar ödeyerek geri almasından 2 yıl sonra gelmesi de dikkat çekici. Son iki senenin kendisi için inanılmaz geçtiğini kaydeden Michael Dell, tamamen özel bir şirket haline gelmenin olumlu etkisini aldıkları patent sayısında gördüklerine dikkat çekerek, “Geçtiğimiz yıl patent sayımızı, bir önceki yıla göre yüzde 27 artırdık. 8 bin patent ile rekor kırdık” dedi. Dell, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Fortune dergisinin yakın zaman önce yaptığı bir araştırmaya göre, CEO’ların yüzde 84’ü özel şirketleri yönetmenin daha kolay olduğuna inanıyor. EMC, 67 milyar dolar; ama kendi işinizin efendisi olmak, paha biçilemez…”

Dell, PC pazarındaki iddiasını ise sürdürecek. PC pazarının konsalide olduğuna ve pazardaki en güçlü üç oyuncunun pazarın yüzde 55’ini elinde bulundurduğuna dikkat çeken Dell İstemci Çözümlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jeff rey Clarke, “2020’de bu oranın yüzde 75’e yükselecek. Pazarın kazananlarından olacağız” dedi. Michael Dell de “PC’i önceliklerimiz arasında bulundurmayı sürdüreceğiz” diye konuştu. Gartner’ın 2015’in üçüncü çeyreği için açıkladığı rakamlara göre Dell, HP ve Lenovo’dan sonra dünyada en çok PC sevkiyatını yapan marka konumunda. Son çeyrekte sevkiyat sayısında düşüş yaşamayan iki markadan biri.

Taze bilgisayarlar, yepyeni bir sunucu ailesi

Bu yıl beşincisi düzenlenen Dell World etkinliği markanın, yıl içinde düzenlediği en büyük organizasyonlardan biri olma özelliği taşıyor. Dell’in yeni ürün ve çözümlerini ilk kez sergileme fırsatı bulduğu Dell World 2015’te ön plana çıkan ürünler arasında, yeni sunucu ailesi DSS (Datacenter Scalable Solutions) yer aldı. İki ay önce resmi tanıtımı yapılan DSS’in; telekom, internet, akaryakıt şirketleri gibi büyük kurumlara yönelik tasarlandığı belirtiliyor. Etkinliğin konuşulan ürünlerinden bir diğeri de Edge Gateway 5000 oldu. Şirketlerin büyük veri ve nesnelerin interneti alanlarında analitik ihtiyaçlarını karşılamayı hedefl eyen serinin Aralık 2015’te pazara sunulması planlanıyor. Dell’in yeni XPS bilgisayarları da Dell World 2015’te sergilendi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dell büyük oyun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Argomafya - Büyük Multiplayer Online Yazı-Tabanlı RPG Gangster ve Mafya Oyunu ArgoMafya Online Oyunlar 0 18 Mart 2016 00:09
Bakan bölgede oynanan büyük oyunu anlattı Seth Haber Arşivi 0 06 Kasım 2014 16:22
Paralel yapının en büyük oyunu deşifre oldu MasteR06 Haber Arşivi 0 20 Mart 2014 12:47