IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2018, 08:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bulut tabanlı akış yapabilen ve maliyet odaklı yeni Xbox, yeni nesil AMD APU'lar ile gelebilir




Microsoft, xbox one'nın devamı niteliğindeki oyun konsolunun yanında bir de bulut tabanlı akış yapabilen ve maliyet odaklı başka bir konsol daha piyasaya sürebilir. Detaylar haberimizde.

Geçtiğimiz Temmuz ayı içinde Verge ve Thurrott gibi saygın web sitelerinde Microsoft’un yeni nesil “akış (stream) odaklı” Xbox oyun konsolunu hazırladığı yönünde haberler çıkmıştı. Adının “Project xCloud” olacağı sonradan duyurulan Microsoft’un bulut tabanlı platformu ile kullanılacağı varsayılan konsolun düşük güç tüketimi odaklı olacağı tahmin ediliyordu.
Yeni ortaya çıkan bilgiler konsolun AMD’nin Picasso serisi APU’lar ile geleceği ve maliyet/güç odaklı olacağı yönünde. Söz konusu APU’lar, Microsoft’un önümüzdeki dönemde piyasaya süreceği Surface dizüstü bilgisayarlarında da kullanılacak. Akış odaklı Xbox’da tercih edilecek APU’ların ise yarı özelleştirilmiş halde gelmesi bekleniyor. APU’ların teknik bilgileri ile ilgili henüz açıklanmış bir detay yok.

Microsoft’un AMD’nin Picasso serisi APU’ları tercih etmesinin başlıca sebebi bu APU’ların ortaya koyduğu performansa nazaran düşük güç tüketimine sahip olmaları. Microsoft bu sayede hem küçük form faktörüne sahip hem de ucuz bir konsol piyasaya sürebilecek.

Düşük gecikme süresi ana hedef
Teknolojik açıdan sistemi ön plana çıkaran nokta ise hem veri işlem merkezlerinde hem de Picasso APU’sunda bulunan donanım hızlandırmasına sahip derin öğrenme platformu. Bu platform, sunucuları ve oyuncuların oyun içi hareketlerini izleyerek gecikme sürelerini kısaltmayı hedefliyor. Gerçek zamanlı yapay zekâ ile desteklenen platformun ucuz olması sebebiyle çok fazla müşteri çekeceği tahmin ediliyor. Hâl böyle olunca, derin öğrenme platformunun izleyebileceği kullanıcı ve veri miktarı artmış olacak. Birçok kullanıcıdan toplanan veri sayesinde Microsoft firması ise donanım, yazılım ve bilgi işlem merkezlerinde yapacağı optimizasyonlarla gecikme sürelerini daha da azaltabilmeyi umuyor.

İddiaya göre akış odaklı Xbox konsol, Xbox one’ın halefine gölge düşürmeyecek. Daha kaslı yeni nesil Xbox için çalışmalar ayrıca devam ediyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bulut tabanlı akış yapabilen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ASELSAN yeni silahıyla hız rekoru kırdı (Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları) yaSmin Teknoloji Dünyasından Son Haberler 2 02 Ağustos 2018 10:57
Grand Theft Auto V’in yeni nesil sürümlerinden yeni görseller yayımlandı! RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 07 Kasım 2014 01:21
Killzone Yapımcısının Yeni Oyunu Tamamen Multiplayer Odaklı Gelebilir RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 29 Nisan 2014 22:50
Yeni nesil Xbox yaSmin Oyun Dünyasından Son Haberler 0 17 Aralık 2013 22:13
İptal Olan Obsidian Oyunu Yeni Nesil Xbox İçindi KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 16 Mart 2012 20:56