IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bilgisayar Dünyasından Haberler (https://www.ircforumlari.net/bilgisayar-dunyasindan-haberler/)
-   -   IBM Avrupa için kuantum bilgisayar üretecek (https://www.ircforumlari.net/bilgisayar-dunyasindan-haberler/864718-ibm-avrupa-icin-kuantum-bilgisayar-uretecek.html)

eiffel65 09 Nisan 2020 15:29

IBM Avrupa için kuantum bilgisayar üretecek
 
Gelen bazı bilgilere göre Almanya’nın Stuttgart kendi yakınlarında şirket bir kuantum bilgisayar üretecek. Dünyanın ilk ticari kuantum bilgisayarı olarak inşa edilmesi planlanan bu bilgisayar önümüzdeki sene çalışmaya başlayacak.


Avrupa Birliği veri güvenliği konusunda işleri çok sıkı tutmaya çalışıyor. IBM gibi şirketler ise araştırma kurumlarına ABD merkezli firmalara büyük bir donanım sağlıyor. Bu nedenle IBM şu anda güvenli olarak görülüyor.


Merkel ile şirketin CEO’su arasında geçen görüşmelerde bazı kararlar alındı. Almanya bu kuruluşa güvendiği için kuantum bilgisayarını ona yaptıracak. İlk etapta kuantum bilgisayarların daha gidecek çok yolunun olduğunu düşünen Merkel şimdilerde Avrupa’da bir temel bilgisayarın olmasını talep ediyor. 650 milyon avro yatırım yapacağını açıklayan Alman hükümeti bu sayede kuantum bilgisayar için önemli bir eşik sağlayacak.


IBM Avrupa Başkanı Martin Jetter, AB merkezli bir kuantum bilgisayara sahip olmanın “Avrupa toplumunun geleceğini şekillendirmeye yardımcı olacağını”ifade etti

judith 09 Nisan 2020 16:33

Cevap: IBM Avrupa için kuantum bilgisayar üretecek
 
Alan Turing bunu beğendi...


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:28.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net